Customer Stories

Modernia ja tehokasta sahausta Latviassa

Latvialainen yritys PRO WOOD raportoi kolminkertaistaneensa tuotantovolyyminsä pitäen samalla työntekijämääränsä samana. Lisäksi muodostuva puujäte on laskenut merkittävästi sen jälkeen, kun he aloittivat Wood-Mizerin WM400-sahalinjan käytön.

Kiehtova projekti sahan tiimoilta: maatilalle rakennettu Mulberry Chapel Georgiassa, USA

Viimeiset 20 vuotta George Coker on haaveillut ja suunnitellut täydellistä lisäystä maatilalleen Carnesvilleen, Georgiassa. Kappelin rakentaminen tiluksille tarjoaisi ihanteellisen tilaisuuden laajentaa tilalla olevia mahdollisuuksia. Kappeli tarjoaisi tilat häille, tapahtumille ja aktiviteeteille, jolloin yhä useammat ihmiset voisivat nauttia tilan kauneudesta.

Sahausta Ranskan Alpeilla: puun kauneus jokaisessa projektissa

Yvan Cometto, joka toimii puuseppänä pienessä kylässä Ranskan Alpeilla, valmistaa puutuotteita paikallisesta puutavarasta Wood-Mizerin sahaa käyttämällä. Hänen yrityksessään YC Charpentessa Yvan työstää puuta paljastamalla sen kauneuden. "En vaihtaisi tätä paikkaa mihinkään muuhun maailmassa," hän toteaa hymyillen.

LT40 Sahan historia: Päämoottorin päivitykset

Sahan päämoottori on yksi keskeisimpiä kriittisiä komponentteja tukkien sahauksessa tarvittavan energian tuottamisessa. Ensimmäisiin LT40-sahoihin 1990-luvun alkupuolella asennetut moottorit olivat taloudellisia ja suhteellisen vahvoja moottoreita. Mutta mikä tärkeintä, ne sopivat täydellisesti siirrettävään sahaan keveytensä ja kompaktin rakenteensa ansiosta.

Ruusupuun tuotanto Indonesiassa Wood-Mizerin LT20-sahaa käyttämällä

Indonesialainen yritys sahaa eksoottisia jalopuita myyntinsä kasvattamiseksi Kiinassa ja Japanissa. Yritys työllistää 150 työntekijää ja on parantanut liikevoittoaan Wood-Mizer LT20-sahan hankinnasta lähtien.

Meskitepuusta valmistettu puuhun rakennettu maja Arizonassa Yhdysvalloissa

Meskitepuu on hallitseva puulaji eteläisen Arizonan aavikkoalueilla ja tämä pensasmainen ja epäsäännöllisen muotoinen puu on vuosituhansien saatossa oppinut selviämään vaikeissa olosuhteissa. Luonnostaan epätäydellinen ja tiheä Sonoran aavikon samettimeskite inspiroi Arthur ja Valerie Floresia perustamaan ”Tumacacori Mesquite Sawmill” -nimisen sahan 20 vuotta sitten Tumacacoriin Arizonaan.

LT40-sahan historia: Terien ja teränohjainjärjestelmän päivitykset

Puolan sahateollisuutta pidettiin 1980-luvun loppupuolella vanhanaikaisena ja tehottomana, ja se perustui pääasiassa raskaisiin kehyssahoihin. Tukkien sahaamiseen käytettiin paksuja ja leveitä teriä, mikä rajoitti merkittävästi puutavaran tuotantoa. Läpimurto tapahtui 90-luvun alussa, kun markkinoille tulivat Wood-Mizerin LT40-sahat, joiden avulla tavalliset käyttäjät pystyivät muuttamaan tukit puutavaraksi helposti, tehokkaasti ja siirtämällä sahan kohteeseen. Mullistavaa oli koneen lisäksi myös ohut ja kapea sahanterä, joka oli suunniteltu lisäämään sahaustehoa ja vähentämään samalla jätettä. Nykyään Wood-Mizer on maailmankuulu siirrettävien sahojen ja sahanterien valmistaja, joka tarjoaa kymmenille tuhansille puualan yrityksille ratkaisuja kaikenlaisen puun sahaamiseen maapallon kaikilla ilmastovyöhykkeillä.

Kaupunkipuun järkevä käyttö Lontoossa

Plataani (Platanus x acerifolia) on Amerikan plataanin eli lännen plataanin ja idänplataanin välinen hybridilaji. Yksi näistä plataanipuista oli kasvanut Lontoossa Eric Street -nimisen kadun varrella jo 130 vuoden ajan muuntaen savuisen Lontoon ilmassa olevaa hiiltä hapeksi tarjoten samalla hienon kodin erilaisille hyönteisille ja kuoriaisille. Lontoon East Endiä koskeva rakennusbuumi viime vuosikymmenien aikana aiheutti kuitenkin sen, että mainittu puu ei enää ollut turvallinen ympäristön kannalta, joten oli tehtävä päätös sen kaatamiseen. Paikallisiin tuotteisiin liittyvän kiinnostuksen kasvu on aiheuttanut sen, että kaupunkipuusta on muodostunut arvokas raaka-aine, joka houkuttelee ympäristötietoisia kuluttajia.

Kanadalainen kokemus: Kasvihuoneen rakentaminen

Vuosien ajan Stan Kujala unelmoi rakentavansa kasvihuoneen järven rannalla Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa Port Albernissa olevalle kiinteistölleen. ”Vaimoni ja minä olemme olleet intohimoisia vihanneksien viljelijöitä jo vuosia”, kertoo Stan. ”Olemme aina halunneet rakentaa kasvihuoneen pidentääksemme kasvukautta".

LT40-sahan historia: Sahapään ja ohjauspaneelin päivitykset

TÄNÄ PÄIVÄNÄ Wood-Mizerin LT40-sahaa kutsutaan legendaariseksi, koska vuonna 1982 se muutti ainaisesti ihmisten tapaa muuntaa tukit puutavaraksi. Sen avulla tavallisetkin käyttäjät pystyivät tuottamaan valmiita lautoja ja pilareita nopeasti ja tehokkaasti ja mikä tärkeintä, se mahdollisti sahan siirtämisen kohteeseen. 1980-luvulla LT40-saha loi uuden tavan valmistaa tukkien työstämiseen soveltuvia siirreltäviä sahoja.

Paikalliset yhteisöt luottavat kestävään kehitykseen perustuvaan metsänhoitoon Italiassa

Jo 20 vuoden ajan Italian Torinossa toimiva Alta Val di Suza Forestry Consortium on luottanut Wood-Mizerin sahoihin saavuttaakseen kaksi kestävään kehitykseen perustuvaa metsänhoidon periaatetta - ympäristön suojelu ja tehokas raakapuun hyödyntäminen.

Kehittyvä kaupunkipuustoon perustuva liiketoiminta

New York Heartwoods on Warwickissa New Yorkissa sijaitseva naisomistuksessa oleva sosiaalinen yritys Yritys on perustettu vuonna 2010 tavoitteena regeneroida metsien elinvoimaisuutta ja maksimoida ”hukkapuun” arvo. Yksi yrityksen perustajista, Megan Offner, jakaa oman visionsa kehittyvän kaupunkipuustoon perustuvan liiketoiminnan luomien uusien markkinarakojen osalta.

Wood-Mizerin sahat ja puuntyöstölaitteet edistävät Ruotsin puuteollisuutta

Ruotsi on maa, jolla on rikkaat puuntyöstöön liittyvät perinteet ja jossa kunnioitetaan kaksi kolmasosaa maan pinta-alaa peittäviä metsiä. Hyvin hoidettujen metsiensä ansiosta puunjalostukseen liittyvällä teollisuudella on johtava asema Ruotsin taloudessa. Monet metsänhoitajat, sahanomistajat ja puun kanssa työskentelevät luottavat Wood-Mizerin laitteisiin, joiden avulla he voivat hoitaa liiketoimintaansa menestyksellisesti Ruotsissa.

Kestävään kehitykseen perustuvaa julkisten metsien hoitoa Wood-Mizerin sahan avulla

Useampia kaupunkiyhteisöjä Kataloniassa yhdistävä MMBB-projekti kehittää menestyksellisesti kiertotalouteen perustuvaa julkisten metsien tehokasta, taloudellisesti järkevää ja jätevapaata toimintaa.

Kaksipyöräinen vallankumous - Uuden sahausteknologian syntyminen

Vuonna 2022 juhlimme ympäri maailmaa ihmisten sahaustapoja muuttaneen kuuluisan Wood-Mizer LT40-sahan 40-vuotissyntymäpäivää. Tämä oranssin värinen saha, jonka sahapää on laakeroitu sahan rungolle, varustettu pyörillä sekä vetokoukulla on saavuttanut tunnustusta ja suosiota sahaajien parissa ympäri maailmaa. Tänä päivänä LT40 tunnetaan legendaarisena sahana.

Inspiroiva projekti Kanadassa: Vierasmökin rakentaminen puronäköalalla

Patikoimalla lyhyen matkan pientä kävelysiltaa pitkin Andrew Koesslerin päämökiltä, joka sijaitsee Brittiläisessä Kolumbiassa, Kanadassa, tuo meidät hänen viimeisimmän luomuksen äärelle - pittoreskin puron rannalla olevan parvella ja kaksoisvuoteella varustetun parven, alakerran istumatilan ja pienen juoksevalla vedellä varustetun keittiön sisältävän vierasmökin luo.

Eläkkeellä oleva insinööri sahaa ja työstää puuta Ranskan Alpeilla

Henri Kurzaj on puolalaistaustainen mutta ranskalainen yrittäjä, joka on työskennellyt puun parissa jo melkein kuusi vuotta. Hänen yhtiönsä, Forest-Ethik, keskittyy paikallisesta puusta suunniteltujen ja valmistettujen puuesineiden tuotantoon.

Metsäpaloista taloudelliseen elpymiseen: Kuinka Wood-Mizerin saha auttaa italialaisen kylän jälleenrakentamisessa

Neljä vuotta Italian ja Ranskan rajojen välissä sijaitsevan Val di Susan laakson metsäpalojen jälkeen paikallinen La Forestan osuuskunta hoitaa metsän kärsimiä vaurioita lisäämällä puun arvoa kaikin eri tavoin.

Puuleluautojen rakentaminen ”Operations Christmas Child” -hanke Yhdysvalloissa

Yli 50 vuotta sitten Postemanin perhe Yhdysvaltojen Länsi-Michiganissa osti neljä hehtaaria metsää. ”Joitakin näistä hybridipoppeleista istutin 30-35 vuotta sitten,” Ken kertoo. ”Mutta viime vuoteen asti en tiennyt, miksi olin ne oikeastaan istuttanut.” Viime vuonna Ken rakensi 10 000 puista leluautoa tilallaan kaadetuista hybridipoppeleista ja strobusmännyistä. Kysyt - miksi hän teki sen? Tietenkin Operation Christmas Child -kenkälaatikoita varten!

Puuntyöstön opettelu Wood-Mizerilla Ruotsissa

Joka kerta, kun ruotsalainen yrittäjä David Virén valmistaa laudan Wood-Mizer-höyläkoneellaan, hänestä tuntuu kuin olisi saanut uuden oppitunnin puusta. ”Puun työstäminen on muutakin kuin vain työtä. Se on oppimisprosessi, josta voi saada paljon tyydytystä”, hän selittää.

Valeakaasian sahaaminen Unkarissa

Ei kulunut kauankaan siitä, kun Kolumbus oli löytänyt uuden maailman ja kun eurooppalaiset alkoivat tilata puutarhoihinsa eksoottisia amerikkalaisia kasveja. Vuonna 1601 Ranskan kuninkaan Henri IV:n kuninkaallinen puutarhuri istutti pienen valeakaasian taimen. Nyt 420 vuotta myöhemmin tämä puu on Pariisin vanhin!

Vanhojen luostareiden entisöinti Bulgariassa Wood-Mizerin sahoja käyttämällä

Vuonna 1158 perustettu Bulgarian Etropolessa sijaitseva ortodoksinen Varovitetsin luostari muuntui keskiaikana hengellisen tiedon aarreaitaksi, jossa munkit kopioivat käsin liturgisia kirjoja. Luostaria entisöidään parhaillaan Wood-Mizerin kahden sahan avulla tarkoituksena entisöidä luostari tarkalleen alkuperäiseen asuunsa.

Puolalainen yrittäjä luo yksilöllisiä huonekaluja vanhasta puusta ja historiallisista rakenteista

"Luonto ilahduttaa meitä" – on perusperiaate Kamil Brodalle, joka toimii yrittäjänä Puolan Skarżysko-Kamiennassa. Kamil työskenteli rahoitusalan yrityksissä 20 vuoden ajan, kunnes hän päätti vihdoin toteuttaa puutöihin liittyvät unelmansa. Hänen yrityksensä OLD Mountains on perustettu tarkoituksena luoda huonekaluja ja jokapäiväisiä käyttöesineitä puujätteestä, johon yhdistetään terästä, betonia, lasia ja muita materiaaleja - yhdistävänä tekijänä Kamilin johtoajatus, jonka hän haluaa välittää asiakkailleen näiden ainutlaatuisten tuotteiden avulla.

Brittiläinen maanviljelijä käyttää LT-20 sahaa voittojen kasvattamiseen

Kymmenen viime vuoden aikana North Yorkshire Moorsissa asuva Henry Brown on menestyksekkäästi monipuolistanut toimintaansa ja tehnyt Grange Farmista kannattavamman tarjoamalla myös lomamökkejä ja myymällä puutavaraa, ja mäkisessä maastossa sijaitsevasta maatilasta on tullut kannattavampi hänen kasvavalle perheelleen.

Hirrenveistoyritys suuren hankkeen parissa

Uusi sauna rakennettiin Lonnan saarelle ja on nyt yksi esimerkki yleisten saunojen trendistä Helsingissä.

Puisten lusikoiden ja lautasten teko taidetta: Italialainen perhe ylläpitää perinteistä liiketoimeaan elossa

Perettin perheelle puu on yhtä oleellinen osa olemassaoloa kuin ilma tai vesi. Puu on ollut osa perheen toimeentuloa jo yli puoli vuosisataa ja osa perinteistä käsityöosaamista perheen asuinpaikkana toimivan laakson ihmisille.

Kaksi saksalaista puuseppää perustavat puuhuonekaluvalmistuksen koulutusverstaan

Kun Heiner Schäfers ja Aron Keidel, kaksi puutyöharrastelijaa tapasivat puuseppäkoulutuksessa Saksassa, tästä alkoi loistavien ideoiden paraati. He alkoivat tekemään töitä yhdessä 12 vuotta sitten ja tänään he johtavat todella ainutlaatuista yritystä Saksan Recklinghausenissa.

Wood-Mizerin Suomen edustaja toivottaa tervetulleeksi uuden puuntyöstökonelinjan

Howard Blackbourn, Wood-Mizerin Suomen edustaja, kertoo ajatuksistaan puuntyöstökoneista, intohimosta puuhun ja siitä, miksi Suomi on loistavin paikka elää puunjalostuksen parissa.

Kahdeksankulmainen talo: enemmän tilaa – vähemmän lämmityskustannuksia

Suomalainen yrittäjä John Ujanen sovelsi kahdeksankulmaisen muodon paradokseja ja rakensi supertehokkaan kahdeksankulmaisen talon haapahirsistä.

Massiivinen saha nosti tanskalaisen perheyrityksen liiketoiminnan aivan uudelle tasolle

Tanskalaisessa Varmingin kylässä asuva Thomas Lautrup Andersen kuuluu perheessään jo kolmanteen sukupolveen, joka omistaa paikallisen sahan. ”Kaikki alkoi vuonna 1952, kun isoisäni Bent Johannsen rakensi pienen puusepänverstaan”, Thomas kertoo. ”Verstas kasvoi ajan myötä, ja vuonna 1965 se muutettiin sahaksi.”

Siirrettävä saha auttaa säästämään rahaa tukkikuljetuksissa

”Emme enää tarvitse traktoria vetämään tukkeja metsistä tai rekkaa kuljettamaan valmiita lautoja asiakkaalle”, kertovat Geronazzon veljekset, kiertävät sahayrittäjät Italiasta.

Puolalainen korkealuokkainen huonekaluvalmistaja voittaa markkinat Wood-Mizerin WB2000-sahallaan

FAGUS, Puolan Sępólno Krajeńskiessa toimiva puutuotteiden valmistaja, on perinteisiin ja monivuotiseen kokemukseen perustuva perheyritys. Yhtiö on erikoistunut massiivipuisten huonekalujen tuotantoon raaka-aineenaan lähinnä tammi ja pyökki. Korkealuokkaiset huonekalut on suunniteltu pääasiallisesti makuu- ja olohuoneisiin sekä ruokailutiloihin.

Vahva nainen sahan ohjaustaulun ääressä

Bad Berka on pieni terveyskylpylä Saksan Thüringenissä. Täällä tapaamme Sandra Eulen, joka on ainoa naispuolinen sahaurakoitsija Saksassa. Kyseessä on kaunis ja tehokas vaaleaverikkö, jolla on sekä sydäntä että oikeaa henkeä.

Perinteiset kellot soivat paremmin tammipalkkien ja kellotapulien ansiosta

Kaspar Bachertin vuonna 1725 perustama Bachert-yritys Lounais-Saksassa valaa ja restauroi mitä erilaisimpia pronssikelloja ja puisia kellotapuleja asiakkaille ympäri Eurooppaa. Vaikka yritys on ollut toiminnassa lähes 300 vuotta, sitä hoitavat yhä perustajan jälkeläiset. He jatkavat työtä pitkälti samalla tavalla kuin esi-isänsä.

Metsänomistajat sahaavat tuhoeläinten jyrsimiä tukkeja tulojen lisäämiseksi

Tarve raivata metsää myrskytuhojen jälkeen? Ovatko kaarnakuoriaiset tehneet tuhojaan? Yksi ratkaisu on sahata vaurioituneet tukit arvokkaammaksi puutavaraksi maatalouden raaka-aineeksi ja kuluttajamyyntiä varten.

Uusi sahayritys Thaimaassa keskittyy tuottoprosenttiin

Biomassayhtiö laajentaa kuormalavatuotantoa uusien sahojen avulla, jotka tuottavat paremman tuottoprosentin (ROI) perinteisiin laitteistoihin verrattuna.

Wood-Mizer-sahalinjasto puolalaisessa MEBLOHIT-yhtiössä

Wood-Mizerin sahalinjaston ansiosta puolalainen kuormalavojen valmistaja kasvatti tuottavuutta samalla työntekijämäärällä.

Ensimmäinen HR250-halkaisusahan asennus Puolassa: kuormalavojen valmistaja raportoi näyttävistä tuotannon muutoksista

Kuormalavoja ja muita puupakkauksia puolalaisessa Szczytkowicen kylässä valmistava perheyritys AMESKO kertoo tehokkuuden kasvusta johtuen uuden kaksiteräisen HR250 vaakahalkaisusahan asentamisesta tuotantolinjalle.

Puun sahaamista luomumaatilalla Sveitsin Alpeilla

Koska tälle vuorenrinteellä olevalle luomumaatilalle pääsee vain vuoristojunalla käsin, maatilan omistaja osti pienen LT15 sahan, joka ei ole riippuvainen kuljetuksista ja hän voi käyttää omaa puuta. “Nimeni on Heini Hutter. Asun Sveitsissä Mount Rigi-vuorella olevalla luomumaatilallani, missä on vuohia, lehmiä ja lampailta. Olen asunut täällä nyt 10 vuotta. Maatila on ainutlaatuinen, koska sinne pääsee vain vuoristorautatietä käsin tai patikoimalla.

Wood-Mizer LT15 -saha ja MP100 -tukkihöylä mukana hirsitalojen tuotannossa Tsekin tasavallassa

Hirsitalojen tuotanto on huomattava liiketoiminta Tsekin tasavallassa toimivalle Hanis Log Homes -yhtiölle. Yli 50 ammattilaista työllistävä ja joka vuosi aiempia vuosia enemmän hirsitaloja tuottava yritys on erikoistunut asiakaskohtaisesti valmistettuihin taloihin, jotka todella tuovat esiin puun luonnollisen kauneuden.

Uusi Video! Ole Ensimmäinen Ja Katso - Sahamestarin Lupaus!

Lapsesta asti puutöitä tehnyt ja nyt sahaa veljensä kanssa ylläpitävä sahamestari jakaa kokemuksensa puuhun perustuvan uransa eri vaiheista ja lupauksesta, joka liittyy hänen...

30 Vuotta Sahausta Walesissa Wood-mizerin Sahoilla

Entinen kokki vaihto alaa sahaajaksi ja kaksi ystävää ryhtyivät kulkemaan alueella siirrettävä saha mukanaan tarjoten räätälöityjä sahauspalveluita. Kuusi vuoden jälkeen David osti oman siirrettävän LT40-sahansa. ”Tämä tapahtui muistaakseni vuonna 1990”, muistelee David. ”Joten kyllä, olen työskennellyt Wood-Mizerin sahan kanssa yli 30 vuoden ajan.”

Thaimaalainen Lavayritys Kaksinkertaistaa Tuotantokapasiteettinsa Yhden Wood-mizerin Halkaisusahan Avulla

Nykyaikainen lavatehdas korvasi kaksi pystyvannesahaansa yhdellä Wood-Mizerin halkaisusahalla ja kaksinkertaisti sahauskapasiteettinsa.

Zen-tuolien Käsin Veistoa Japanissa

Japanissa, Fuji-vuoren juurella, maailmankuulu puuseppä Tak Yoshino luo yksilöllisiä käsin valmistettuja tuoleja, jotka edistävät oikeaa ja terveellistä asentoa Zen-mietiskelyyn liittyen. Hänen valmistamiensa tuolien saatua maailmanlaajuista kiitosta ja Takilta puutyön taitoja oppivien puuseppien määrän jatkuvan kasvun seurauksena hän rakentaa parhaillaan puuseppäkoulua, joka saa raaka-aineen hänen omasta metsästään kestävään kehitykseen perustuvan harvennuksen avulla.

Nooan arkin rakentaminen

Yhdellä Wood-Mizerin pienimmistä sahoista sahattiin 50 % maailman suurimman vapaasti seisovan puurunkorakenteen puusta – Raamatussa ilmoitettujen mittojen mukaan rekonstruoitua Nooan arkkia varten.

Jännittävä projekti Yhdysvalloista: Ford Auto Museumin vintage-autotalli

Amerikkalainen Ford-autoklubi rakensi museon 1900-luvun alun puisen autotallin mallin mukaan.

Wood-Mizer MP360 4-Kutterihöylä Kasvattaa Highlands-Sahan Tuottoa

Wood-Mizer MP360 4-kutterihöylä on yhdistänyt kaksi Wood-Mizerin sahalinjaa Highlands-sahalla Etelä-Afrikassa ja kasvattanut samalla yrityksen tuottoa.

Vanha Puusepän Verstas Saksassa Päivitetty Nykypäivään

Lähes 100 vuotta vanhassa Montagebau Kellerin saha- ja puutyöverstaassa, jossa aiempien sukupolvien osaajien perinteet ovat voimissaan, on nyt myös innovatiiviset Wood-Mizerin puuntyöstökoneetr. Saksan Ala-saksin itäosassa sijaitsevassa Gartowissa oleva puutyöverstas toimii suojellussa teollisuusrakennuksessa, jossa yritys on toiminut jo vuodesta 1923 alkaen.

Päittäispuisten leikkuulautojen valmistus Kanadassa

Nova Scotiassa Cape Breton -saarella sijaitseva Larch Wood Canada valmistaa käsityönä päittäispuisia leikkuulautoja lehtikuusesta. Larch Wood on erikoistunut päittäispuisten leikkuulautojen valmistamiseen lehtikuusesta sen kauniin värin ja syykuvioiden lisäksi myös sen vuoksi, että se on kestävä ja sillä on itsestään korjautuva leikkuupinta.

Amerikkalainen unelmakoti

Mack Lowery käänsi tragedian toteutuneeksi unelmaksi saadessaan omin käsin rakentamansa kaksikerroksisen puurunkoisen omakotitalon Mississippin tiheille metsäalueille. Mack rakensi ensimmäisen hirsitalonsa nuorena miehenä vuonna 1976, mutta se tuhoutui massiivisessa tulipalossa, joka jätti perheen järkyttävästi ilman kotia. "Vei pari vuotta, ennen kuin pystyin menemään takaisin maatilalle tulipalon jälkeen”, Mack muistelee.

Puusepänverstas, Joka On Erikoistunut Valmistamaan Puisia Kävelysiltoja Ja Patikkareittien Kylttejä

Brampton Woodworks on englantilainen puusepänverstas, joka on erikoistunut rakentamaan puisia kävelysiltoja ja patikkareittien varrella olevia kylttejä. Yhtiö on työskennellyt mielenkiintoisten projektien, kuten Hadrianuksen muurin kävelytien kanssa. Kyseessä on 84 mailia pitkä rannikolta rannikolle ulottuva kävelyreitti, joka seuraa kuuluisaa roomalaisten keisari Hadrianuksen johdolla vuosina 122 - 128 rakentamaa muuria ja kulkee reitin varrella olevien roomalaisten asuinpaikkojen ja linnakkeiden sijaintipaikkojen läpi.

LT15-saha auttaa skotlantilaista opettajaa todistamaan perinteisen puuntyöstön kannattavuuden

Skotlannin Glenrothesista kotoisin oleva James Thomson perusti Thomson Timber -nimisen yrityksensä vuonna 2007. Mekaniikan suunnitteluinsinööriksi kouluttautunut Thomson oli aiemmin työskennellyt Itävallassa ja Edinburghissa ennen paluutaan kotiseudulleen, jossa hän alkoi opettaa puuntyöstöä noin kahdenkymmenen vuoden ajaksi.

«Wood-Mizerilla oli hyvä maine kenttäsahojen valmistajana ja malli oli toiminnallemme sopivin»

«Vannesahan hankintaan vaikutti suuresti talomalliemme hirsiprofiili. Suomessa olemme veistäneet pääsääntöisesti ns. D-hirrestä, joka tarkoittaa, että hirren ulkopinta on pyöreä, mutta sisäpinta sahattu tasaiseksi. Sahaukselle D-hirsi asettaa vaatimuksia, sillä hirren sahausta ei tehdä hirren päähän vaan se aloitetaan ja lopetetaan noin metri hirren päistä. Viime vuosien aikana LT 15 – malli on noussut kovaan suosioon suomalaisten hirsiveistäjien keskuudessa, eikä ihme, sen käyttövarmuus ja toimivuus on todella hyvä!»