Videosarja Swedish Homestead: Kuinka sahata tukki alusta loppuun

Wood-Mizer, Europe

 


Simeon Fuchs ja hänen isänsä Helmut, ovat asiantuntijoita mitä tulee heidän 15 vuotta vanhan LT40 hydraulisahan käyttöön. ”Haluamme esitellä, kuinka sahata tukki vannesahalla ensimmäisestä sahauksesta viimeiseen ja tarjota teille tuntuma asiaan”, kertoo Simeon. Yhden tukin avulla Helmut demonstroi parhaat menetelmänsä puun sahaukseen liittyen.

Hydraulisten kuormausvarsien avulla Helmut sovittaa tukin sahapöydälle. Sen jälkeen hän kääntää tukin käyttämällä tukinkääntäjää ja valitsee parhaan asennon ensimmäistä sahausta varten. Hän kiinnittää tukin sahauspöydälle hydraulisen puristimen avulla. Tukin halkaisijan mittaamisen jälkeen Helmut päättää, mistä kohdasta hän haluaa sahanterän läpäisevän tukin, kytkee terän päälle ja siirtää sahauspäätä eteenpäin. Hän seuraa sahauspään etenemistä tukin suhteen koko sahauksen ajan. Lopputulos on siisti ja tuore puupinta.

Simeon poistaa sahatun palan sahasta samalla kun Helmut palauttaa sahauspään alkuasentoon seuraavaa sahausta varten. Sahanpurua kertyy maahan, mutta se voidaan kerätä muovipussiin, joka voidaan tarvittaessa liittää sahanpurua imevään letkuun. Tukkia hydraulisen puristimen, sivutukien ja tukinkääntäjän avulla kääntämällä Helmut tekee muutaman sahauksen lisää saadakseen aikaan nelisivuisen parrun. Helmut työskentelee nopeasti ja tehokkaasti hydraulisten tukin käsittelyyn liittyvien ohjaimien avulla eikä hänen tarvitse koskea tukkiin käsin tai kääntää tukkia manuaalisesti.

Hän voi sahata noin neljä lautaa pelkasta. Lautojen sahauksen jälkeen Helmut ottaa tuoresahatun sivuista käsittelemättömän puun ja käsittelee reunat sahalla. Hän asettaa kolme lautaa kerrallaan reunan varaan sahaan ja sahaa ne kaikki samalla kertaa särmäten ne niin, että ne ovat puhtaat ja tasaiset.

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!