Wood-Mizer esitteli parhaat puuntyöstökoneensa ja -ratkaisunsa LIGNA 2023 -messuilla

Wood-Mizer Woodworking Machines at LIGNA 2023
15.05.2023

 

Euroopan suurimmilla puuteollisuuden messuilla, LIGNAssa, Wood-Mizer esitteli täyden valikoiman puuntyöstötuotteitaan, mukaan lukien tunnetun valikoiman puuntyöstökoneita ja -laitteita viimeisteltyjen puutuotteiden valmistusta varten. Wood-Mizerilla on 40 vuoden asiantuntemus ensiluokkaisten sahojen valmistuksesta, ja se on kehittänyt Woodworking-sarjan mottonsa From Forest to Final form (Metsästä lopulliseen muotoon) vahvistamiseksi. Myydyimpien malliensa joukosta Wood-Mizer esitteli uusimmat koneensa ja ratkaisunsa puuntyöstöteollisuudelle – MP280-höylä-/muotoilukoneen ja MS750-paneelisahan.

MOReTENsin perustajan Bo Martenssonin keksimät puuntyöstökoneet ja -laitteet ovat saavuttaneet laajan tunnustuksen ja suosion ammattilaisten ja harrastajien keskuudessa, jotka etsivät monipuolisuutta ja kestävyyttä edulliseen hintaan. Vuodesta 2017 lähtien Wood-Mizer on ollut kompaktin ja kevyen puuntyöstökonemalliston kehittäjä, koneiden suunnitteluun ja valmistukseen liittyvän tietämyksen tarjoaja ja melkein maailman joka kolkassa toimivien kokeneiden jälleenmyyjien ja jakelijoiden verkoston kautta toimitettavien puuntyöstökoneiden valmistaja. 

Puuntyöstökoneet on suunniteltu valmistamaan nopeasti ja tehokkaasti viimeisteltyjä puutuotteita, kuten lattialautoja, julkisivupaneeleita ja -laudoituksia, ovi- ja ikkunakarmeja, rimoja ja paljon muuta. Ne ovat täydellinen työkalu jokaiselle puusepälle, vasta opettelevasta aloittelijasta aina suuryrityksiin, jotka etsivät tehokkaampia valmistusmenetelmiä.   

 

 

LIGNA-messuilla esillä olleeseen puuntyöstökonevalikoimaan kuuluivat 4-kutteriset höylä-/muotoilukoneet MP360 ja MP280 (uutuustuote), 2-kutterinen höylä-/muotoilukone MP200, höylä-/muotoilukone/halkaisusaha MP220, MP160-paksuushöylä, MP180-monitoimihöylä ja MS750-paneelisaha (uutuustuote). Mainittujen puuntyöstölaitteiden lisäksi Wood-Mizer esitteli uuden MES-pölynkeräysjärjestelmäsarjan sahanpurun ja jätteiden tehokkaaseen poistamiseen työpajassa. Tarjous sisältää kaikki tarvittavat työkalut ja lisälaitteet Wood-Mizer TOOLS -luettelosta, kuten suorat, profiili- ja spiraalimaiset terät, pysty- ja vaakasuorat kutterit, pyörösahanterät, poranterät jne.      

Kaikilla Wood-Mizerin puuntyöstökoneilla on joitakin yhteisiä ominaisuuksia:

  • 4-kutterihöylissä on ylä-, ala-, ja sivukutterit(oikea ja vasen), jolloin lauta voidaan työstää kaikilta sivuilta yhdellä työstökerralla. Erillinen moottori liikuttaa kutakin kutteria tehokkuuden lisäämiseksi ja energiankulutuksen vähentämiseksi. Profiiliterät vaihdetaan helposti ja nopeasti kuttereihin. Wood-Mizer TOOLS -luettelossa on tarjolla lukuisia erimuotoisia ja -profiilisia teriä.
  • Valurautaiset työpöydät tarjoavat vakaan alustan tarkkaan puunkäsittelyyn ja eliminoivat samalla tärinän. Laadukas valurauta takaa paremman kestävyyden, luotettavuuden ja kulumiskestävyyden. Sekä syöttö- että poistopöydät on valmistettu korkealaatuisesta teräksestä, jotta materiaalin syöttö olisi vaivatonta. 
  • Höylä-/muotoilukoneen käyttö on ergonomista, sillä helposti käyttäjän ulottuvilla oleva ohjauspaneeli sisältää erilliset kytkimet kutakin kutteria varten. Työstöparametreja (leveys, korkeus) voidaan säätää kätevästi yksinkertaisilla, luotettavilla ratkaisuilla (kammen kahvat, vivut).    
  • Kompakti ja kevyt rakenne, jossa on rullapyörät, mahdollistaa helpon liikuttelun työpajassa. Lisäksi kaikissa puuntyöstökoneissa on pölynpoistoaukot sahanpurun ja puulastujen tehokasta poistoa varten. 
  • Koko Wood-Mizerin Woodworking-sarja valmistetaan Euroopan unionissa käyttäen maineikkaiden toimittajien raaka-aineita ja parasta saatavilla olevaa valmistustekniikkaa. Wood-Mizer tarjoaa 2 vuoden takuun ja ensiluokkaisen myynninjälkeisen asiakaspalvelutuen kaikille puuntyöstökoneille. 

 

 

Wood-Mizer esitteli LIGNA-messuilla joitakin uusia puuntyöstökoneita – MP280-höylä-/muotoilukoneen ja MS750-paneelisahan.

Wood-Mizer on kehittänyt hyväksi todettuun MP260-nelikutterihöylään perustuvan toisen sukupolven höylä-/muotoilukoneen, josta on tullut valtava myyntimenestys maailmanlaajuisesti ja joka vastaa puuseppien jatkuvasti kasvaviin odotuksiin. Sen seuraaja, MP280-höylä-/muotoilukone, on toimiva ja monipuolinen puuntyöstöyksikkö, jossa on joitakin lippulaivamallin MP360-höylä-/muotoilukoneen teknisiä ratkaisuja.  

MS750-sahassa on vankka valurautainen leikkuuyksikkö, nuuttaussahanterä ja tarkka alumiininen liukupöytä. Kone on kehitetty puusepänverstaille ja huonekaluvalmistajille, jotka etsivät tehokkaampia tapoja mitata tarkasti ja jotka sahaavat erilaisia puumateriaaleja. LIGNA-messuilla MS750-paneelisahalla käsiteltiin lautoja, puulevyjä ja massiivipuulevyjä.   

LIGNA 2023 -messuilla Wood-Mizer osoitti sitoutumisensa auttaa asiakkaitaan kasvattamaan puuntyöstöprojektejaan, liiketoimintaansa ja luovia suunnitelmiaan puun avulla. Sellaisten kompaktien, monikäyttöisten ja edullisten puuntyöstökoneiden kehittäminen ja valmistus, joilla puusta voidaan valmistaa korkealaatuisia lopputuotteita, paljastaa Wood-Mizerin iskulauseen - From Forest to Final Form - merkityksen (Metsästä lopulliseen muotoon).

 

 

***

 

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!