Wood-Mizer julkistaa WIDE-vaihtoehdon suosittuun ja siirrettävään LT15CLASSIC-sahaan

Wood-Mizer Adds WIDE Option to Popular LT15CLASSIC Mobile Sawmill
11.01.2023

 

Suosittu, monipuolinen ja kompakti LT15-sahasarja laajenee siirrettävän LT15-sahan ominaisuudet ja leveämmän sahapään yhdistävän siirrettävän LT15CLASSIC WIDE -mallin myötä. ”Se tarjoaa mielenkiintoisen vaihtoehdon yrityksille ja yksityishenkilöille, jotka joutuvat sahaamaan isompia tukkeja muualla kuin omissa toimipaikoissaan. Siirrettävä LT15CLASSIC WIDE -saha on valmistettu maailmanlaajuista tunnustusta käyttäjien keskuudessa saaneiden LT15-mallien yhteydessä testattujen ja luotettavaksi osoittautuneiden teknisten ratkaisujen perusteella”, kertoo Wood-Mizerin myyntipäällikkö Hubert Powietrzyński.  
 
Siirrettävässä LT15CLASSIC WIDE -mallissa on runko, joka voidaan kuljettaa minne tahansa, joten voit aloittaa sahauksen välittömästi. Sahauksen aloittamiseksi käyttäjän tarvitsee vain irrottaa lokasuojat, avata  kuljetuksen aikainen sahauspään lukitus ja säätää sahauspöydän jalat niin, että pöytä on suorassa maastoon nähden.  

 

 

Runkomalli pohjautuu S3-tyyppiseen sahauspöytään sisältäen kolme 1,95 m pitkää pöytämoduulia. Sahauspöytään kuuluu vakiona kuusi sivutukea ja kolme manuaalista tukinpuristinta tukin luotettavaa ja turvallista kiinnittämistä varten. Siirrettävän LT15CLASSIC WIDE -sahan vakiopöytään perustuva laitteisto mahdollistaa jopa 5,2 metrin pituisten tukkien sahaamisen. Tehokkaampaa puunkuormausta varten saha voidaan varustaa manuaalisella vinssillä ja tukkirampeilla. Vakiona toimitettava tukin tasaajakiila mahdollistaa kartion tukin latvan nostamisen halutulle korkeudelle.   

Siirrettävän LT15CLASSIC WIDE -sahan mukana toimitetaan traileripakkaus (kantavuus jopa 1500 kg), joka sisältää pyörillä varustetun akselin, vetokoukun nokkapyörällä, kahdeksan säädettävää tukijalkaa, valopaneelin, sivuajovalot ja niiden kehikon. Sahauspöydän moduulit on uudistettu ja vahvistettu, jotta ne voidaan integroida paremmin runkoon, kun taas vastaavasti sähköjohdot on reititetty sahan runkopalkkien  sisäpuolelle.    

 

 

Toinen oleellinen siirrettävän LT15CLASSIC WIDE -sahan ominaisuus on leveämpi sahapää, jonka avulla voidaan sahata 90 cm:n enimmäishalkaisijaltaan olevia tukkeja. Tämä ominaisuus tekee tästä mallista kapasiteetiltaan suurimman sahan koko LT15-sahamallistosta. Teräohjainrullien väli on kasvatettu 88 cm:iin mahdollistaen 82 cm:n enimmäisleveydellä olevien pelkkojen ja 27 cm:n enimmäispaksuudella olevien lankkujen sahaamisen. Uudistettu sahapää leveämpien tukkien sahaamiseen vaatii 4 470 mm pitkät sahanterät, jotka kulkevat 483 mm:n vakiona olevilla teräpyörillä.   

Alkuperäiset Wood-Mizerin 32-35 mm leveät sahanterät lisäävät sahauksen tuottavuutta ja taloudellisuutta.  Thin-kerf-teknologian (ohutterä) ansiosta käyttäjä saa tuotettua huomattavasti enemmän puumateriaalia jokaisesta tukista tuotetun sahanpurun määrän ollessa samalla pienempi.  

LT15 CLASSIC WIDE sahoissa on tehokkaat ja kompaktit moottorit – vaihtoehtoina 11 kW:n sähkömoottori tai 25 hv:n bensiinimoottori.  

 

 

Vakiokokoonpanossa siirrettävässä LT15CLASSIC WIDE -sahassa on sähköinen terän nosto-/laskutoiminto ja manuaalinen eteen/taakse-toiminto, joka voidaan päivittää sähkötoimiseen syöttöön. Teräohjainvartta käytetään manuaalisesti ja terän puhdistusjärjestelmä pitää terän paremmassa kunnossa pidempään, mikä mahdollistaa suuremman tarkkuuden ja tehokkuuden. Sahapää voidaan varustaa Elektronisella Mittalaitteella/ SW10 automaattista paksuuden asetustakukkakatr varten, mikä lisää sahausprosessin käyttömukavuutta ja tarkkuutta. Erittäin suositeltava lisävaruste terän käyttöiän pidentämiseksi on myös kaarnanjyrsijn ja erityisesti silloin, kun käyttäjä sahaa likaisia tukkeja.    

Siirrettävä LT15CLASSIC WIDE -saha on nyt saatavana valituilla markkinoilla ja sille annetaan kahden (2) vuoden Wood-Mizer-takuu. Ota yhteyttä paikalliseen Wood-Mizerin edustajaan lisätietoja ja tilausta varten. 

 

 

***

 

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!