Howard, Kati and Daniel

Monet teistä olemme henkilökohtaisesti tavanneet, mutta yhä useampi asiakkaistamme on vain puhelimen ja sähköpostin kautta tuttuja. Tämän vuoksi ajattelimme kertoa lyhyesti miksi, kuinka ja koska päädyimme Wood-Mizerin Suomen vetäjiksi.

1990-luvun alussa havahduimme siihen, että iso osa myytävistä puistamme eivät enää päätyneetkään tukkipinoihin. Lenkoja, lyhyitä, pystyyn kuivaneita tai muuten "puutteellisia" yksilöitä oli riittämiin ja ne kasautuivat kuitupuupinoihin. Vaakakupissa painoi myös puiden yli 150 ikä, hidas vuosikasvu ja puiden laatu — päätimme hankkia oman sahan. Päädyimme hankkimaan vannesahan, jonka avulla pystyisimme sahaamaan myös suuria tukkeja. Terän ohuus, sen avulla saatava suuri saantoprosentti sekä sahan monipuolisuus myös kiinnostivat.

Vuonna 1992 hankimme ensimmäisen Wood-Mizer sahamme. Samana vuonna Wood-Mizer etsi ja perusti Eurooppaan myyntikonttoreita. Tällöin Eurooppaa kiersi Wood-Mizerin skotlantilaistaustainen Richard Vivers suomalaissyntyisen vaimonsa Madeleine Viversin kanssa. Vuonna 1991 Suomeen oli tuotu yksittäiseränä 6 kpl Wood-Mizer vaakavannesahoja. Lehti-ilmoitusten avulla löysimme nämä Suomessa asuvat Wood-Mizer-sahan omistajat ja järjestimme heille huolto-ja varaosatapaamisen Richardin ja Madeleinen opastuksella. Matkustimme Säkylästä aina Posiolle saakka, paluumatkalla vierailimme Lieksassa ja Hollolassa. Monet näistä tapaamistamme sahureista sahaavat edelleen ja ovat tulleet vuosien varsilla ystäviksi. Tällä samalla Suomen kiertueella järjestimme myös yleisölle avoimia sahausnäytöspäiviä.

Aloitimme myynti- ja maahantuontityön pienimuotoisesti varastoimalla hieman teriä ja joitain yksittäisiä osia, sekä annoimme neuvoja kykyjemme ja mahdollisuuksiemme mukaan. Howard itse sahasi vuosia siirrettävällä sahalla. Sahojen myynti vei mennessään ja tähän päivään mennessä olemmekin vakiinnuttaneet paikkamme Suomessa. Vuonna 2012 saimme Sahayrittäjät ry:n kehittäjäpalkinnon vannesahaidean Suomeen lanseeraamisesta. Varaosien määrä varastossamme on vuosien varrella kasvanut, osittain myös mallivalikoiman laajenemisen ansiosta. Onneksemme Wood-Mizerilla on Euroopan toimistossa ja tietenkin USA:ssa hyvä tekninen tiimi. Jos kaipaamme lisää tietoa ja osaamista, saamme sitä edellä mainituilta tahoilta tai muiden maiden myyjäkollegoiltamme. Työskentelemme edelleen kotoa käsin. Tämän ansiosta pystymme pitämään kulut ja samalla sahojen ja terien hinnat mahdollisimman alhaisina. Päivämme kuluvat haalareissa sahaten, teriä teroittaen, toimistotöitä kotikellarissa tehden tai messuilla sahoja esitellen. Richard Vivers jatkaa myös uraansa Wood-Mizerilla; hän on edennyt Euroopan myyntipäälliköstä Euroopan Wood-Mizerin toimitusjohtajaksi ja juuri äskettäin hänet ylennettiin maailmanlaajuiseksi Wood-Mizerin toimitusjohtajaksi.

Kuulemme mielellämme teidän ajatuksianne. Olemmekin nähneet jo monia hyviä pieniä parannuksia ja ideoita. Olisiko jotain tarpeellista, kiinnostavaa, parannettavaa, jonka haluaisitte jakaa meidän, sekä muiden sahanomistajien kanssa? Otamme mielellämme vastaan ehdotuksia tai kuvia niistä.

Kati ja Howard

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!