Vuonna 1982, Wood-Mizer perustettiin pienessä mittakaavassa – autotallissa Indianassa, Yhdysvalloissa. Donald Laskowskilla ja Daniel Tekulvella oli idea tukkien sahaamiseksi tehokkaammin puutavaraksi. He loivat jotain uutta ja uusia mahdollisuuksia ilmaantui. Yhtäkkiä, kaikki pystyivät tuottamaan puunsa itse taloudellisesti ja vallankumous puutuottajille alkoi maailman ympäri. Tämän jälkeen Indianapoliksen tehdas valmisti 2500 sahaa vain viidessä vuodessa. Edullinen saha tuotti puutavaraa yleensä kalliimpiin sahoihin yhdistetyllä laadulla, siitä tuli menestys!


Don Laskowski, 1982 rok
Don Laskowski i Dan Tekulve, 1982 rok


Liikuteltavien sahojen teollisuus kasvoi ja asiakkaat vaativat sahoja jatkuvasti korkeammalla tuottavuudella. Wood-Mizer vastasi haasteeseen julkaisemalla Super-sarjan 1997. Seuraava saha oli LT15 – pienin Wood-Mizerin tarjoama saha tässä vaiheessa.

Tänä päivänä, Wood-Mizer Industries on dynaaminen ja nykyaikainen kansainvälinen yritys. Eurooppaa, Afrikkaa ja Aasiaa palvellaan Euroopan pääkonttorista.

Se oli kesällä 1990. Nykyään Puolan Wood-Mizer Industries on kehityksen lippulaiva, joka toimii mallina koko teollisuudenalalle.

Tässä on joitakin vaikuttavia faktoja Keski-Puolan Kolossa sijaitsevan Wood-Mizerin Euroopan tuotantokeskuksen 30-vuotisesta matkasta


• Wood-Mizerin laitteistoon kuuluu Japanissa ja Saksassa valmistettuja pitkälle kehitettyjä robottimetallintyöstökoneita, ja yritys investoi jatkuvasti uusimpiin teknisiin laitteisiin ja työntekijöiden ammattitaitoon.


• Pinta-alaltaan yli 15 000 neliömetriä olevat Wood-Mizerin verstaat, tavaravarastot ja toimistot levittyvät yli yhdeksän hehtaarin alueelle.


• Erityisesti puun sahaamiseen kehitettyjen Wood-Mizer-terien tuotanto on sertifioitu standardin ISO 9001: 2015 mukaan, ja teristä on tullut teollisuuden laatumalli. Wood-Mizerin TOOLS-tuotemerkin sahaustyökaluvalikoimaan kuuluu yli 2500 kapean ja leveän vanneterän, höyläterän, kehyssahan ja pyörösahan mallia, ja valikoimaa laajennetaan jatkuvasti.


• Wood-Mizerin Euroopan tehtaalla työskentelee noin 400 työntekijää. Wood-Mizer tarjoaa jatkokoulutusta ja korkea-asteen koulutusta korvaavia ohjelmia ja investoi työntekijöihin monella eri tavalla. Tuotantoa parannetaan jatkuvasti LEAN-tuotantomenetelmien avulla.


• Wood-Mizerin suunnittelutoimisto on ryhmä korkeasti koulutettuja insinöörejä, jotka työskentelevät ja kehittävät yhdessä amerikkalaisten kollegoidensa kanssa ainutlaatuisia teknisiä ratkaisuja tehokkaaseen sahaamiseen. Erityisesti uusi TITAN-teollisuuslaitelinja edustaa sekä sahojen suunnittelua että laitteiden tuotantoa erityisiin asiakastehtäviin.


• Puolan Wood-Mizer-tehdas toimittaa laitteita ja työkaluja neljään maanosaan – Eurooppaan, Amerikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan. Nykymaailmassa teknisten laitteiden laatua on tuettava myynninjälkeisen palvelun saatavuudella. Wood-Mizerin huoltokeskuksia, jotka ylläpitävät varaosavarastoja ja joissa työskentelee kokeneita asiantuntijoita, toimii 110 maassa.


Wood-Mizer in Kolo


Nykyään Wood-Mizer ei valmista ainoastaan vannesahoja ja vanneteriä. Äskettäin toisesta, Ruotsissa sijaitsevasta Euroopan tehtaasta tuli osa Wood-Mizer-yhtiötä. Wood-Mizer AB valmistaa korkealuokkaisia kompakteja yleiskäyttöisiä hirsihöyliä/höyläkoneita. Tällä tavalla toteutetaan Wood-Mizerin ideaa toimittaa laitteita, jotka työstävät puun tukeista valmiiksi tuotteiksi.

Wood-Mizer on valmistanut yli 80 000 sahaa, jotka ovat toiminnassa ei puolilla maailmaa.

Sinäkin voit liittyä Wood-Mizer-perheeseen.


Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!