Artikkelit

LEMPIHARRASTUKSESTA TYÖ – tarina ruotsalaisesta puusepästä

"Rautakaupoissa myytävä puutavara on kallista, joten ihmiset etsivät halvempia keinoja hankkia sitä. He soittavat minulle, ja valmistan heille monenlaisia tuotteita – lattioita, seinä- ja kattopaneleita, jopa erikoislistoja historiallisiin taloihin. Näitä laadukkaita tuotteita varten käytän yli 200-vuotiaita, hitaasti kasvaneita puita," selittää Hans Larsson, sahuri ja puuseppä Ruotsin Vansbron kaupungista.

Sloveniassa toimiva puusepänverstas käyttää Wood-Mizerin sahaa

Slovenialainen puusepänverstaan omistaja Jože Moric jakaa tärkeää tietämystään 40-vuotisen puuntyöstökokemuksensa perusteella. "Jos jo varhaisessa iässä on siunattu puuntyöstämiseen liittyvällä intohimolla, on helpompaa nauttia tekemistäsi asioista läpi koko elämäsi", hän uskoo.

Tammen sahaamista Wood-Mizerin LX50-sahalla Alankomaissa

Bob Otten pyörittää hollantilaisessa Luttenin kylässä sijaitsevaa omaa The Otten Sawmill -nimistä yritystään. Tammea hienompaa puuta ei ole olemassa tälle käsityöläiselle, joka suhtautuu työhönsä syvän intohimoisesti. Tammi sopii täydellisesti aitojen heinäseipäiden, maalaismaisten latojen, perinteisten kattorakenteiden ja muiden tuotteiden valmistukseen. Bob Otten valvoo koko prosessia - puiden kaatamisesta ja sahauksesta itse rakentamiseen.

Sahausta Balmoralin tilalla Skotlannissa Wood-Mizer LT40 -sahalla

Balmoralin linna on ollut kuningasperheen asuinpaikka siitä lähtien, kun prinssi Albert osti sen kuningatar Victorialle vuonna 1852. Perinteisesti tilan jokainen seuraava omistaja on ollut henkilökohtaisesti erittäin kiinnostunut tilan hoitamisesta ja parantamisesta. Balmoralin tila on hiljattain ostanut Wood-Mizer LT40 WIDE -mobiilisahan, jonka avulla voidaan tehokkaasti hoitaa linnaa ympäröiviä metsiä ja viheralueita.

Entinen sähköasentaja rakensi unelmakodin Kanadaan

Nathan Shewchuk toteutti elinikäisen unelmansa oman kodin rakentamisesta kahdeksan vuoden kovalla työllä ja omistautumisella yhdessä muutaman apulaisen ja Wood-Mizerin siirrettävän sahan avulla.

Skotlantilaiset sahat luottavat nykyaikaiseen Wood-Mizerin WB2000-teknologiaan voiton tuottamiseksi

"Skotlanti on kaunis maisemineen, lukuisine linnoineen ja arvaamattomine sääoloineen. Edinburghin pohjoispuolella matkustavat pääsevät Perthiin, jossa he saattavat luulla olevansa sivistyksen viimeisessä linnakkeessa, mutta vuorten takana onkin Inverness. Mikroilmastonsa ja hedelmällisen maaperänsä ansiosta tämä yllättävän lämmin pieni osa Pohjois-Skotlantia sopii erinomaisesti hyvän puutavaran kasvattamiseen", sanoo Novar Sawmillin omistaja Ronald Munro Ferguson.

Wood-Mizer LT15-saha vuoren huipulla Sloveniassa

Wood-Mizerin sahoja on maailman epätavallisimmissa paikoissa, kuten Sloveniassa 1 220 metrin korkeudessa merenpinnasta sijaitsevan vuoren huipulla, jossa sijaitsee Pyhän Annan katolinen kirkko. Kirkko rakennettiin yli 700 vuotta sitten, ja se on monien pyhiinvaeltajien pyhä paikka, sillä siellä on pyhäkkö - tummakasvoisen Neitsyt Marian veistoksellinen kuva.

Italialaisen perheen polttopuukauppa kasvattaa voittoa LT70-sahan avulla

Noin 50 kilometriä Roomasta koilliseen Stefano Chinin isoisä aloitti perheyrityksen vuonna 1929 myymällä käsin halkaistuja ratapölkkyjä. Stefanon isä kasvoi puuntyöstöalalla, ja kovalla työllä hän rakensi menestyvän polttopuuyrityksen. Stefano alkoi johtaa yritystä kokopäiväisesti vuonna 2007. Kolmannen sukupolven omistajana hän miettii jo oman poikansa tulevaisuutta perheyrityksessä.

Nelson Wood Shims raportoi 30-50 %:n tuotannon kasvusta uusimmalla Wood-Mizerin TV6000 / MR6000 -sahajärjestelmällä

Minnesotassa, Yhdysvalloissa, sijaitseva Nelson Wood Shims on Pohjois-Amerikan suurin levyjen valmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia puunjalostustuotteita valtakunnalliseen jakeluun. Yritys investoi hiljattain uuteen sahajärjestelmään maksimoidakseen tukkien tuoton ja minimoidakseen samalla investointi- ja käyttökustannukset.

Perheyrityksen kehittäminen Wood-Mizerin sahoilla Cote d'Azurilla, Ranskassa

Spinelli Palanca Services -yrityksellä on yli sadan vuoden kokemus puunkorjuusta, raivauksesta, karsinnasta ja kaadosta. Perheyritys perustettiin vuonna 1912, ja sitä on kehitetty sukupolvien ajan. Vuonna 2014 yrityksen otti haltuunsa kaksi intohimoista puutyöntekijää - Sebastien Spinelli ja hänen kumppaninsa Cyril Palanca - jatkaakseen perheen perintöä ja säilyttääkseen samalla palvelun parhaan laadun.

Tuotteet 1 - 10 kokonaismäärästä 79

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!