Artikkelit

Modernia ja tehokasta sahausta Latviassa

Latvialainen yritys PRO WOOD raportoi kolminkertaistaneensa tuotantovolyyminsä pitäen samalla työntekijämääränsä samana. Lisäksi muodostuva puujäte on laskenut merkittävästi sen jälkeen, kun he aloittivat Wood-Mizerin WM400-sahalinjan käytön.

Kiehtova projekti sahan tiimoilta: maatilalle rakennettu Mulberry Chapel Georgiassa, USA

Viimeiset 20 vuotta George Coker on haaveillut ja suunnitellut täydellistä lisäystä maatilalleen Carnesvilleen, Georgiassa. Kappelin rakentaminen tiluksille tarjoaisi ihanteellisen tilaisuuden laajentaa tilalla olevia mahdollisuuksia. Kappeli tarjoaisi tilat häille, tapahtumille ja aktiviteeteille, jolloin yhä useammat ihmiset voisivat nauttia tilan kauneudesta.

Sahausta Ranskan Alpeilla: puun kauneus jokaisessa projektissa

Yvan Cometto, joka toimii puuseppänä pienessä kylässä Ranskan Alpeilla, valmistaa puutuotteita paikallisesta puutavarasta Wood-Mizerin sahaa käyttämällä. Hänen yrityksessään YC Charpentessa Yvan työstää puuta paljastamalla sen kauneuden. "En vaihtaisi tätä paikkaa mihinkään muuhun maailmassa," hän toteaa hymyillen.

LT40 Sahan historia: Päämoottorin päivitykset

Sahan päämoottori on yksi keskeisimpiä kriittisiä komponentteja tukkien sahauksessa tarvittavan energian tuottamisessa. Ensimmäisiin LT40-sahoihin 1990-luvun alkupuolella asennetut moottorit olivat taloudellisia ja suhteellisen vahvoja moottoreita. Mutta mikä tärkeintä, ne sopivat täydellisesti siirrettävään sahaan keveytensä ja kompaktin rakenteensa ansiosta.

Ruusupuun tuotanto Indonesiassa Wood-Mizerin LT20-sahaa käyttämällä

Indonesialainen yritys sahaa eksoottisia jalopuita myyntinsä kasvattamiseksi Kiinassa ja Japanissa. Yritys työllistää 150 työntekijää ja on parantanut liikevoittoaan Wood-Mizer LT20-sahan hankinnasta lähtien.

Meskitepuusta valmistettu puuhun rakennettu maja Arizonassa Yhdysvalloissa

Meskitepuu on hallitseva puulaji eteläisen Arizonan aavikkoalueilla ja tämä pensasmainen ja epäsäännöllisen muotoinen puu on vuosituhansien saatossa oppinut selviämään vaikeissa olosuhteissa. Luonnostaan epätäydellinen ja tiheä Sonoran aavikon samettimeskite inspiroi Arthur ja Valerie Floresia perustamaan ”Tumacacori Mesquite Sawmill” -nimisen sahan 20 vuotta sitten Tumacacoriin Arizonaan.

LT40-sahan historia: Terien ja teränohjainjärjestelmän päivitykset

Puolan sahateollisuutta pidettiin 1980-luvun loppupuolella vanhanaikaisena ja tehottomana, ja se perustui pääasiassa raskaisiin kehyssahoihin. Tukkien sahaamiseen käytettiin paksuja ja leveitä teriä, mikä rajoitti merkittävästi puutavaran tuotantoa. Läpimurto tapahtui 90-luvun alussa, kun markkinoille tulivat Wood-Mizerin LT40-sahat, joiden avulla tavalliset käyttäjät pystyivät muuttamaan tukit puutavaraksi helposti, tehokkaasti ja siirtämällä sahan kohteeseen. Mullistavaa oli koneen lisäksi myös ohut ja kapea sahanterä, joka oli suunniteltu lisäämään sahaustehoa ja vähentämään samalla jätettä. Nykyään Wood-Mizer on maailmankuulu siirrettävien sahojen ja sahanterien valmistaja, joka tarjoaa kymmenille tuhansille puualan yrityksille ratkaisuja kaikenlaisen puun sahaamiseen maapallon kaikilla ilmastovyöhykkeillä.

Kaupunkipuun järkevä käyttö Lontoossa

Plataani (Platanus x acerifolia) on Amerikan plataanin eli lännen plataanin ja idänplataanin välinen hybridilaji. Yksi näistä plataanipuista oli kasvanut Lontoossa Eric Street -nimisen kadun varrella jo 130 vuoden ajan muuntaen savuisen Lontoon ilmassa olevaa hiiltä hapeksi tarjoten samalla hienon kodin erilaisille hyönteisille ja kuoriaisille. Lontoon East Endiä koskeva rakennusbuumi viime vuosikymmenien aikana aiheutti kuitenkin sen, että mainittu puu ei enää ollut turvallinen ympäristön kannalta, joten oli tehtävä päätös sen kaatamiseen. Paikallisiin tuotteisiin liittyvän kiinnostuksen kasvu on aiheuttanut sen, että kaupunkipuusta on muodostunut arvokas raaka-aine, joka houkuttelee ympäristötietoisia kuluttajia.

Kanadalainen kokemus: Kasvihuoneen rakentaminen

Vuosien ajan Stan Kujala unelmoi rakentavansa kasvihuoneen järven rannalla Kanadan Brittiläisessä Kolumbiassa Port Albernissa olevalle kiinteistölleen. ”Vaimoni ja minä olemme olleet intohimoisia vihanneksien viljelijöitä jo vuosia”, kertoo Stan. ”Olemme aina halunneet rakentaa kasvihuoneen pidentääksemme kasvukautta".

Vanhojen sahojen korvaaminen nykyaikaisilla sahoilla

Tukkien hintojen noustessa tämä indonesialainen yritys modernisoi sahansa pyrkimyksenä saada jokaisesta tukista enemmän irti.

Tuotteet 31 - 40 kokonaismäärästä 86

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!