Perheyrityksen kehittäminen Wood-Mizerin sahoilla Cote d'Azurilla, Ranskassa

Restoring Family Sawmilling Business with Wood-Mizer LT20 in Cote d’Azur, France

 

Spinelli Palanca Services -yrityksellä on yli sadan vuoden kokemus puunkorjuusta, raivauksesta, karsinnasta ja kaadosta. Perheyritys perustettiin vuonna 1912, ja sitä on kehitetty sukupolvien ajan. Vuonna 2014 yrityksen otti haltuunsa kaksi intohimoista puutyöntekijää - Sebastien Spinelli ja hänen kumppaninsa Cyril Palanca - jatkaakseen perheen perintöä ja säilyttääkseen samalla palvelun parhaan laadun. 

"Puun työstäminen on osa sukumme perinteitä", selittää Sebastien Spinelli, yrityksen toinen omistaja. "Olen oppinut kaiken puusta isoisältäni ja isältäni, jotka työskentelivät metsureina ja sahureina. Isäni Didier Spinelli kehitti sahauksen Castagniersissa, ja minä liityin hänen palvelukseensa vuonna 2014. Wood-Mizerin koneiden ja työkalujen avulla loimme puukaupan Cote d'Azuriin."

Nykyään Spinelli Palanca Services sijaitsee L’Ablessa lähellä Malaussènea, vain 45 minuutin ajomatkan päässä Välimeren rannikolta. Sen lisäksi, että yritys tuottaa laadukasta puutavaraa erilaisiin rakenteisiin ja rakennelmiin, se tarjoaa kaikenlaisten puiden karsinta-, harvennus- ja leikkauspalveluja, ylläpitää viheralueita yksityisasunnoissa ja julkisilla alueilla sekä valmistaa laadukasta polttopuuta. "Olemme intohimoisten ihmisten tiimi, joka soveltaa taitojaan ja asiantuntijatietämystään erilaisiin puualan palveluihin ympäristöä kunnioittaen. Olemme PEFC-sertifioitu ja kuulumme vastuullista ja kestävää metsänhoitoa edistävään maailmanlaajuiseen ohjelmaan", Sebastien vakuuttaa.

 

 

Spinelli Palanca Servicen työntekijät ovat tunnetusti hyvin koulutettuja suorittamaan erilaisia töitä puutarhoissa, puistoissa ja metsissä, ja he ovat tottuneet työskentelemään vaikeissa olosuhteissa, kuten korkeilla vuorilla tehtävissä puunkorjuissa. 

Spinelli Palancan sahaustoiminta perustuu kokonaan Wood-Mizer-työkaluihin ja -koneisiin. "Yhteistyö alkoi noin kaksi vuotta sitten, kun löysimme verkosta tietoa Wood-Mizerista. Ostimme kiinteästi asennettavan LT20-sahan, jossa on 7,2 m pitkä sahauspöytä, ja EG300-särmäyssaha. Käyttäjä käyttää BMS250-teroituslaitetta ja BMT150-harituslaitetta Wood-Mizer-sahanterien huoltoon. LT20-saha on tärkein kone sahausverstaassamme, koska sen avulla voimme lisätä paikallisen puun arvoa ja toimittaa asiakkaillemme korkealaatuisia tuotteita", Sebastien sanoo. 

"LT20-saha, jossa on sahauspöydän jatke, tuottaa pitkiä palkkeja, joita talon- ja kattorakennusmarkkinat vaativat. Tuomme laaksoon paikallisista metsistä havupuita, kuten mäntyä, kuusta ja pihtaa, joista valmistamme erilaisia puusepäntuotteita asumiseen, pintaverhoiluun ja kattopäällystyksiin. Menestymme myös puutarha- ja maisemointitarvikkeilla", Sebastien huomauttaa. "Asiakkaat ostavat yhä useammin paikallisesta puusta valmistettuja tuotteita. Ihmiset näyttävät ymmärtävän paikallisen perinteen arvon. Tuotteemme perustuvat alueellisiin perinteisiin ja vaatimuksiin. Noudatamme Cote d'Azurin alueen perinteisiä puusepänmalleja ja Välimeren rannikolle tyypillisiä maisemointivarusteita."

 

 

Toinen tärkeä Spinelli Palanca Servicesin käyttämä kone on Wood-Mizer EG300-särmäyssaha. Se täydentää hyvin LT20-sahaa ja lisää puutavaran tuotannon tehokkuutta. "Se on hyödyllinen kone, koska se särmää laudan karkeat reunat nopeasti ja vaivattomasti. Jopa vähemmän koulutetun käyttäjän kanssa voimme nopeuttaa merkittävästi laadukkaiden lautojen valmistusta. Nykyään käytämme EG300-laitetta vain kahdella pyörösahanterällä, mutta tulevaisuudessa haluamme asentaa viisi terää ja sahata täydellisen suorakulmaisia pelkkiä", Sebastien sanoo.   

Pian Spinelli Palanca Services laajentaa toimintaansa WB2000-teollisuussahalla ja siihen liittyvillä tukkien kuormaus- ja materiaalinkäsittelylaitteilla. "Haluamme rakentaa teollisuussahalinjan yhteistyössä kaupungin ja paikallisten yhdistysten kanssa, jotka auttavat meitä taloudellisesti. WB2000-sahan avulla lisäämme tuottavuutta, lisäämme paikallisen puun arvoa ja toimitamme laadukkaita tuotteita useammille asiakkaille", Sebastien Spinelli kertoo. 

"Suosittelen Wood-Mizerin laitteita kaikille sahureille ja puuntyöstäjille, jotka etsivät tehokkaita, luotettavia ja taloudellisia puunjalostusratkaisuja. Vertailimme Wood-Mizer-sahoja muihin kilpaileviin tuotemerkkeihin ja varmistimme, että Wood-Mizer tarjoaa parhaan hinta-laatusuhteen. Nyt Wood-Mizerin insinöörit kehittävät WB2000-teollisuusmalliston kokoonpanoa, joka vastaa parhaiten liiketoimintamme vaatimuksia", vahvistaa Sebastien.  

 

 

Sebastien Spinelli ja hänen yrityksensä tukivat Wood-Mizerin French Open Days -tapahtumaa ja toivottivat kymmeniä asiakkaita tervetulleiksi tiloihinsa katsomaan Wood-Mizerin sahoja toiminnassa. Maaliskuussa 2023 Wood-Mizer esitteli täällä klassisen siirrettävän LT40-sahan, LT20 WIDE Mobile -sahan, LT15CLASSIC WIDE Mobile -sahan sekä kiinteästi asennettavan LT20-sahan pitkällä sahauspöydällä, EG300-särmäyssahan ja Spinelli Palanca Services -palveluissa käytettävät teränhuoltolaitteet. 

Lisätietoja: https://www.spinelli-palanca.fr/ 

 

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!