Puutavaran sahaus mökkeihin Michiganissa

Ryan Moore, Wood-Mizer

Sawing Lumber for Cabins in Michigan

 

Michiganissa sijaitsevan Backwoods Lumber -yhtiön omistaja Steve Kesti muistelee kiinnostuneensa puutöistä ensimmäisen kerran jo lapsuudessa. ”Lapsesta asti halusin rakentaa mökin metsään”, Steve muistelee. Hänen isänsä oli puuseppä, ja käytyään puuseppäkurssin lukiossa Steve seurasi isänsä jalanjälkiä tullakseen itsekin puusepäksi. "Työskentelin aluksi puuseppänä, kunnes lopulta aloin rakentamaan taloja muille ihmisille", Steve sanoo.

 

Backwoods Lumber Wood

Backwoods Lumber sawing logs

 

Ostettuaan tontin Steve tajusi, että hänellä oli täydellinen tilaisuus toteuttaa lapsuuden unelmansa. "Katsoin ympärilläni kaikkia puitani ja päätin – on aika rakentaa se mökki ja toteuttaa se unelma", Steve sanoo. Stevellä oli tuolloin vain moottorisahaan perustuva saha ja muistelee, että mökin rakentamiseen meni koko kesä. Siitä huolimatta mökin rakentaminen onnistui. "Ihmiset tulivat katsomaan mökkiä ja sanoivat: "Voi, sinun pitäisi rakentaa näitä työksesi”, Steve sanoo. Tuolloin Steve tajusi, että hän voisi perustaa mökkien rakentamiseen keskittyvän yrityksen ja toteuttaa muiden unelmia. Hänen oli kuitenkin päivitettävä moottorisahaan perustuvaa sahaa tuotannon tehokkuuden ja sahauksen tuoton parantamiseksi. Niinpä Steve päätti ostaa siirrettävän Wood-Mizerin LT40-sahan tehostaakseen liiketoimintaansa kertaheitolla.

 

Backwoods Lumber cabin

Backwoods Lumber Control Panel

Backwoods Lumber Lumber

 

Steve kertoo, että mökkien rakentaminen on mielenkiintoinen liiketoiminta useasta eri näkökulmasta katsottuna. "Voin työskennellä kotini takapihalla, ja ihmiset voivat tulla hakemaan puutavaraa ja keskustelemaan", Steve kertoo. "He näkevät lapset ja pitävät siitä, että kun he ostavat jotain, rahat menevät perheelliselle yrittäjälle."

Askel askeleelta Steve alkoi laajentaa liiketoimintaansa setrituotteisiin ja lisäsi konekantaansa Wood-Mizerin MP260 kutterihöylällä. MP260 höylää ja muotoilee laudat kaikilta neljältä puolelta kerralla lattiapäällysteiden, panelointien, koristeiden ja muiden tekemiseen. Steve luottaa MP260-laitteeseensa ponttilevyjen ja muiden valmiiden tuotteiden valmistuksessa. Ensimmäisenä setrin työstövuonnaan hän sahasi sen määrän, mikä hänen mielestään riittäisi selviytymään talvesta, mutta hänen varastonsa kestikin vain tammikuuhun asti. Seuraavana vuonna hän sahasi kaksi kertaa niin paljon, mutta sekin erä kesti vain lokakuuhun asti. "Tavaraa saa myytyä samalla nopeudella kuin saan sitä ajettua höylän läpi”, Steve sanoo.

 

Backwoods Lumber Planer

Backwoods Lumber Lumber

Backwoods Lumber landscape

 

Tietysti iso plussa Stevelle on, että hänen sahansa on siirrettävissä. Hän rakensi kiinteistölleen useita kanakoppeja, teki taloon sivupaneloinnin ja tontilleen aittoja. Michiganin osavaltion erittäin metsäisillä alueilla liiketoimintamahdollisuudet siirrettävälle sahalle ovat rajattomat.

 

Backwoods Lumber Sharpener

Backwoods Lumber Blades

Backwoods Lumber slabs

 

Sahan pitämiseksi parhaassa mahdollisessa käyttökunnossa Steve teroittaa ja harittaa sahanterät, joita varten hän osti erityisen Wood-Mizer BMS250 -teroituskoneen. "Käytän Wood-Mizerin teriä. Minulle riittää noin 30 terää, joita teroitan joka ilta niiden tultua tylsiksi ja lopetettuani sen päivän sahaukset, kertoo Steve. ”Se todella auttaa, kun minulla on omat teroitusvälineet. Huollan ja ylläpidän teriä omia tarpeitani varten." BMS250 vannesahan teroituskoneen avulla Steve pitää toimintansa käynnissä mahdollisimman sujuvana.

 

Backwoods Lumber small shed

Backwoods Lumber Sawing

 

Hydraulijärjestelmän ansiosta hän voi työskennellä yksin sahalla jopa erittäin painavien tukkien kanssa. “Sen kun vain pyöritän tukit suoraan tukkien kuormausvarsiin”, kertoo Steve. "Varret nostavat tukit suoraan koneen päälle. Asiakkaat todella pitävät siitä.”

 

Backwoods Lumber Sawing

Backwoods Lumber Shed

 

"Jos joku kysyisi minulta, suosittelisinko Wood-Mizeriä, sanoisin että ehdottomasti", sanoo Steve. "Tämä on ollut upeaa. Sahaus on hauskaa ja laite toimii todella hyvin."

 

Backwoods Lumber Wood

Kesti sawmill shed

 

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!