Artikkelit

Puuntyöstön opettelu Wood-Mizerilla Ruotsissa

Joka kerta, kun ruotsalainen yrittäjä David Virén valmistaa laudan Wood-Mizer-höyläkoneellaan, hänestä tuntuu kuin olisi saanut uuden oppitunnin puusta. ”Puun työstäminen on muutakin kuin vain työtä. Se on oppimisprosessi, josta voi saada paljon tyydytystä”, hän selittää.

Valeakaasian sahaaminen Unkarissa

Ei kulunut kauankaan siitä, kun Kolumbus oli löytänyt uuden maailman ja kun eurooppalaiset alkoivat tilata puutarhoihinsa eksoottisia amerikkalaisia kasveja. Vuonna 1601 Ranskan kuninkaan Henri IV:n kuninkaallinen puutarhuri istutti pienen valeakaasian taimen. Nyt 420 vuotta myöhemmin tämä puu on Pariisin vanhin!

Vanhojen luostareiden entisöinti Bulgariassa Wood-Mizerin sahoja käyttämällä

Vuonna 1158 perustettu Bulgarian Etropolessa sijaitseva ortodoksinen Varovitetsin luostari muuntui keskiaikana hengellisen tiedon aarreaitaksi, jossa munkit kopioivat käsin liturgisia kirjoja. Luostaria entisöidään parhaillaan Wood-Mizerin kahden sahan avulla tarkoituksena entisöidä luostari tarkalleen alkuperäiseen asuunsa.

Puolalainen yrittäjä luo yksilöllisiä huonekaluja vanhasta puusta ja historiallisista rakenteista

"Luonto ilahduttaa meitä" – on perusperiaate Kamil Brodalle, joka toimii yrittäjänä Puolan Skarżysko-Kamiennassa. Kamil työskenteli rahoitusalan yrityksissä 20 vuoden ajan, kunnes hän päätti vihdoin toteuttaa puutöihin liittyvät unelmansa. Hänen yrityksensä OLD Mountains on perustettu tarkoituksena luoda huonekaluja ja jokapäiväisiä käyttöesineitä puujätteestä, johon yhdistetään terästä, betonia, lasia ja muita materiaaleja - yhdistävänä tekijänä Kamilin johtoajatus, jonka hän haluaa välittää asiakkailleen näiden ainutlaatuisten tuotteiden avulla.

Brittiläinen maanviljelijä käyttää LT-20 sahaa voittojen kasvattamiseen

Kymmenen viime vuoden aikana North Yorkshire Moorsissa asuva Henry Brown on menestyksekkäästi monipuolistanut toimintaansa ja tehnyt Grange Farmista kannattavamman tarjoamalla myös lomamökkejä ja myymällä puutavaraa, ja mäkisessä maastossa sijaitsevasta maatilasta on tullut kannattavampi hänen kasvavalle perheelleen.

Hirrenveistoyritys suuren hankkeen parissa

Uusi sauna rakennettiin Lonnan saarelle ja on nyt yksi esimerkki yleisten saunojen trendistä Helsingissä.

Puisten lusikoiden ja lautasten teko taidetta: Italialainen perhe ylläpitää perinteistä liiketoimeaan elossa

Perettin perheelle puu on yhtä oleellinen osa olemassaoloa kuin ilma tai vesi. Puu on ollut osa perheen toimeentuloa jo yli puoli vuosisataa ja osa perinteistä käsityöosaamista perheen asuinpaikkana toimivan laakson ihmisille.

Kaksi saksalaista puuseppää perustavat puuhuonekaluvalmistuksen koulutusverstaan

Kun Heiner Schäfers ja Aron Keidel, kaksi puutyöharrastelijaa tapasivat puuseppäkoulutuksessa Saksassa, tästä alkoi loistavien ideoiden paraati. He alkoivat tekemään töitä yhdessä 12 vuotta sitten ja tänään he johtavat todella ainutlaatuista yritystä Saksan Recklinghausenissa.

Wood-Mizerin Suomen edustaja toivottaa tervetulleeksi uuden puuntyöstökonelinjan

Howard Blackbourn, Wood-Mizerin Suomen edustaja, kertoo ajatuksistaan puuntyöstökoneista, intohimosta puuhun ja siitä, miksi Suomi on loistavin paikka elää puunjalostuksen parissa.

Kahdeksankulmainen talo: enemmän tilaa – vähemmän lämmityskustannuksia

Suomalainen yrittäjä John Ujanen sovelsi kahdeksankulmaisen muodon paradokseja ja rakensi supertehokkaan kahdeksankulmaisen talon haapahirsistä.

Tuotteet 51 - 60 kokonaismäärästä 86

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!