Paimenmökkien rakentaminen Wood-Mizerin koneilla Ranskan Alpeilla

Wood-Mizer, Europe

Building Shephard Cabins with Wood-Mizer Machines in the French Alps

 

Laadukkaiden paimenien hirsimökkien rakentamisen ohella Ranskan Alpeilla Plan du Verdonissa toimiva puuseppä Aleksander Salicis käyttää paikallista puuta tarjotakseen puusepänpalveluita ja -tuotteita asiakkailleen. Aleksander käyttää useita Wood-Mizerin koneita Salicis Charpente -nimisessä sahaus- ja puuntyöstöyrityksessään.    

"Aloitin yritykseni, kun eräs asiakas pyysi minua auttamaan häntä rakentamaan pienen hirsitalon vuorille. Hän tarvitsi kesäaikaan asuinpaikan, jossa hän voisi vahtia lammaslaumaansa lauman laiduntaessa. Työ oli haastavaa, mutta myös palkitsevaa, kun katselin, kuinka helikopteri nosti LT40-sahallani tekemäni puusta valmistetun rungon ja siirsi sen vuoren huipulle", Aleksander kertoo. 

 

 

Aleksander aloitti puutyöuransa 16-vuotiaana. Aluksi hän työskenteli yhdessä muiden sahureiden ja metsureiden kanssa. "Asumme vuoristossa 1900 metrin korkeudella merenpinnasta, jossa elinolot ovat joskus vaikeat. Siksi tuemme ja autamme aina toisiamme paikallisyhteisössä", Aleksander kertoo. Nyt hän toimittaa oman yrityksensä avulla asiakkailleen laadukkaita puutuotteita, erityisesti hirsistä rakennettuja paimenmökkejä. 

"Paikallinen paimentolaisyhteisö tunnustaa ja arvostaa hirsisiä mökkejäni, koska ne ovat erittäin hyvin tehtyjä ja ne on valmistettu paikallisesta puusta", puuseppä huomauttaa. "Miten teen ne? Ensin sahaan hirret, kuivaan pintalaudat uunissa, muotoilen ja höylään ne, ja sitten valmistelen rakenneosat helikopterikuljetusta varten. Yksittäisen moduulin painon kanssa on oltava tarkkana, koska helikopteri voi nostaa ja siirtää enintään 750 kilon kuorman. Kokoamme mökin valmiiksi kohteessa sinne kuljetetuista materiaaleista.”

 

 

Myös Wood-Mizerin koneet vaikuttavat osaltaan Alexanderin menestyksekkääseen liiketoimintaan. "Suosittelen Wood-Mizeria kaikille puuseppäkollegoilleni, koska nämä koneet ovat hyödyllisiä erityisesti minun kaltaisilleni pienille puusepänliikkeille", Aleksander sanoo. 

"Tärkein kone työpajassani on LT40-saha, jossa on sahauspöydän jatke pitkien tukkien sahaukseen", Aleksander kertoo. "Työskentelen mielelläni tällä koneella, koska sitä on helppo käyttää sen hydraulisten toimintojen ansiosta. Muistan, että työskentelin ennen sahalla, jossa ei ollut hydrauliikkaa, ja loukkasin usein selkäni. LT40:ssä tätä ongelmaa ei ole. Tämä kone on nopeampi ja vakaampi sahatessa, joten tuotan enemmän puutavaraa päivässä."

Paraskin saha toimii hyvin vain oikein valmistelluilla sahanterillä. Aleksander huoltaa teränsä Wood-Mizerin teroitus- ja harituslaitteella. "Työskentelen pääasiassa havupuilla, joten teroitan ja asetan terät oikein, jotta ne eivät katkea sahauksen aikana", Aleksander selittää. 

Aleksander hankki LT40-sahaansa lisäkoneen, jonka avulla hän saa jokaisesta sahatusta laudasta mahdollisimman paljon arvokasta materiaalia takaisin. Hänellä oli tapana heittää paljon ylijäämämateriaalia pois ja tajusi tarvitsevansa ratkaisun - Wood-Mizer EG100 -särmäyssahan. Särmäyssaha optimoi puutavaran tuotantoa, koska se lisää arvoa pienemmille, epäsäännöllisille puulevyille. 

 

 

Aleksander käyttää myös Wood-Mizer MP360 4-kutterihöylää valmiiden puutuotteiden valmistukseen. Sen avulla hän voi valmistaa lattia- ja verhouslevyjä, pitkiä palkkeja ja puusepänteollisuuden elementtejä. "MP360-kutterihöylä vie vähän tilaa työpajassani, eikä se kuluta paljon energiaa", kertoo Aleksander. "Laajensin tuotevalikoimaani, ja nyt tarjoan uritettuja terassilautoja, erilaisia tappiliitoksia, sekä halutulla profiililla varustettuja julkisivupaneeleita. Voin myös valmistaa havupuusta täydellisen neliömäistä puutavaraa."

Aleksander asensi työpajansa viereen kuivausuunin. "Nykyään uuni on tärkeä puun nopean kuivauksen kannalta. Meillä ei ole paljon aikaa, kuten 20 vuotta sitten, jolloin puutavaraa kuivattiin ulkona", Aleksander sanoo. "Uunin avulla voin valmistella puun nopeasti MP360:lla suoritettavaa höyläystä ja muotoilua varten. Näin voin tarjota laadukkaita puutuotteita asiakkailleni."

 

 

"Pidän Wood-Mizerin koneissa siitä, että ne ovat monipuolisia ja hyödyllisiä kaltaisilleni puutyöläisille", hän huomauttaa. 

"Arvostan yhteistyötä Wood-Mizerin kanssa, koska heidän koneensa tukevat pienten puualan yritysten kasvua ja kehitystä. Yritykseni Salicis Charpente on perheyritys, joka toimii rinnakkain vaimoni ratsastuskoulun Le Sabot du Verdonin kanssa", Aleksander kertoo. "Yrityksemme liittyvät toisiinsa - minä rakennan erilaisia puisia lisäosia talleihin ja navettoihin, kun taas vaimoni ratsastusasiakkaat ovat kiinnostuneita puutuotteistani." 

 

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!