Siirrettävä saha auttaa säästämään rahaa tukkikuljetuksissa

Martina Valentini, GreenPress EnvironMedia

Brothers Geronazzo operate a mobile sawmill business in Northern Italy

 

Pieni Valdobbiadenen kaupunki Italian Alppien juurella on veljesten Sergio ja Bruno Geronazzon koti. He löysivät ainutlaatuisen liiketoimintamahdollisuuden: siirrettävä saha niille, joiden täytyy sahata puutavaraa vaikeapääsyisillä vuoristoalueilla.


La Segheria Mobile

 

”Olemme syntyneet ja kasvaneet tukkien, lankkujen ja sahanpurujen keskellä”, Bruno sanoo ylpeänä muistellen isänsä intohimoa perheen sahayritystä kohtaan. Mutta Bruno myöntää, että ”se on katoava työ”. Suuret sahat sulkevat usein ovensa. Perhetilat, pienet puusepänverstaat ja paikallisen puutavaran parissa toimineet henkilöt eivät voi nyt tehdä sitä, mitä ennen tekivät, koska heillä ei ole käytössään sahaa. ”Siitä syntyi ideamme”, Bruno sanoo. ”Kotoperäinen sahausliiketoiminta.”

Geronazzo-veljesten unelmasta tuli totta, kun he hankkivat Wood-Mizerin dieselmoottorilla varustetun hydraulisen siirrettävän LT40-sahan. ”Huomasimme sen messuilla ja rakastuimme siihen heti”, Sergio selittää. ”Sahan ansiosta voimme mennä suoraan tukkien kaatopaikalle ja tehdä työmme siellä: tulemme perille mukanamme LT40, lämmitämme moottorin vain parissa minuutissa ja aloitamme työt.”The sawmill is towed by a car


The sawmill is quickly installed


A hydraulic loader quickly uploads a log to the sawmill

 

”Tällä tavalla”, Sergio jatkaa, ”poistamme kuljetusongelman ja autamme asiakkaitamme säästämään rahaa. Emme enää tarvitse traktoria vetämään tukkeja metsistä tai rekkaa kuljettamaan valmiita lautoja asiakkaalle.”

LT40-sahassa on kaksi etua, joita Geronazzon veljekset hyödyntävät tarkan sahauksen varmistamiseksi. Ensimmäinen on elektroninen mittalaite, jonka avulla sahattavat laudat voidaan mitata tarkasti tarvitsematta lukea mitta-asteikolta jokaisen laudan kohdalla.The electronic device quickly presets a sawhead for the next cut

With Wood-Mizer thinker blades you can produce lamellas 7mm thick

 

”Wood-Mizerin mittalaitteen avulla voimme olla erittäin tarkkoja”, Bruno sanoo. ”Sahaamme lamelleja, jotka ovat 7 mm paksuja levyjä. Joten voit sahata laudan ja palauttaa sahauspään ja mittalaite on jo mitannut valmiiksi seuraavaa sahausta varten. Erittäin yksinkertaista ja nopeaa.”

Toiseksi Bruno ja Sergio käyttävät erityisiä Wood-Mizer-teriä sahaamansa puutyypin mukaan. ”Wood-Mizer valmistaa omat teränsä”, Sergio kertoo. ”Jokaiselle puutyypille on omansa, pehmeämmästä kovempaan ja kuituisempaan puuhun. Voimme luottaa näihin teriin, jotka sahaavat aina tehokkaimmin.”Sawmillers keep a stock of blades for different types of wood

LT40-sahan monipuolisuuden ansiosta Geronazzon veljekset ovat voineet rakentaa tuottoisia suhteita muihin paikallisiin puuteollisuusyrityksiin ja etenkin niihin, jotka regeneroivat vanhojen talojen rakennusmateriaaleja ja herättävät ne eloon.

”Muutama vuosi sitten”, Sergio muistelee, ”onnistuimme uudistamaan joitakin kauniita vanhoja Val Venostan tilan puupalkkeja LT40-sahan ansiosta. Sahasimme ne paikan päällä ja toinen yritys käsitteli ne. Puuta on sittemmin käytetty puulattioihin, huonekaluihin ja viehättäviin alppimajoihin.


The mobile sawmill can work in forest

Operator sits in a comfortable chair while sawing

Wood-Mizer LT40 sawmill with hydraulic system for log loading

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!