Inspiroiva projekti Kanadassa: Vierasmökin rakentaminen puronäköalalla

Ryan Moore, Wood-Mizer

Building a Creek-Side Cabin in British Columbia

Patikoimalla lyhyen matkan pientä kävelysiltaa pitkin Andrew Koesslerin päämökiltä, joka sijaitsee Brittiläisessä Kolumbiassa, Kanadassa, tuo meidät hänen viimeisimmän luomuksen äärelle - pittoreskin puron rannalla olevan parvella ja kaksoisvuoteella varustetun parven, alakerran istumatilan ja pienen juoksevalla vedellä varustetun keittiön sisältävän vierasmökin luo. Silmiä hivelevän kauniin metsän keskellä sijaitsevan pienen kukkulan päällä sijaitseva mökki on kooltaan 2,75 x 3 metriä ja keskihirren korkeus viisi metriä, mikä luo tilan tunnetta mökissä yöpyville vieraille. ”Olemme kaikki väsyneet nukkumaan teltoissa ja puhallettavien patjojen päällä”, kertoo Andrew. ”Yksikään ystävistäni ei ole valittanut unettomista öistä mukavassa puron äärellä sijaitsevassa vierasmökissäni vietetyn yön jälkeen".

 

Andrew Koessler and his British Colubmia cabinAndrew Koessler and his British Colubmia cabin
Cabin in British ColumbiaCabin in British Columbia

 

Andrew hyödynsi omistamaansa Wood-Mizer LT40 hydraulista siirrettävää sahaa ja paikallisesti kaadettua metsää mökkiä rakentaessaan. Kaikki mökin rakentamisessa käytetty puu, mukaan lukien jättituijat, douglaskuuset ja vaahterat, on kaadettu paikallisesti ja sahattu Andrewin tontilla. Projektin puutavarasta 85 % on käsitelty Andrewin omalla Wood-Mizerin sahalla. ”Rakensin koko mökin itse, pois lukien apu, jota tarvitsin raskaimpien hirsien siirtämiseen paikoilleen”, Andrew muistelee.

 

Cabin in British Columbia with unique windowsCabin in British Columbia with unique windows
Cabin living in British Columbia Cabin living in British Columbia
Cabin with loft in British ColumbiaCabin with loft in British Columbia

 

Andrew kiinnostui sahauksesta ensimmäisen kerran, kun hän joutui korjaamaan tontillaan olevaa kävelysiltaa. Tutkittuaan jonkin aikaa eri vaihtoehtoja, oman sahan hankkimiseen liittyvät edut tulivat ilmeisiksi. ”Kun aloin hahmottaa tarjolla olevat mahdollisuudet, tiesin, että minun piti hankkia kunnon saha ja Wood-Mizer täytti vaatimukseni”, Andrew kertoo. Andrew aloitti ensin pienemmällä Wood-Mizerin sahalla ja vaikka hänellä ei ollut kokemusta sahauksesta hän huomasi heti, kuinka kannattavaa tukkien ja lautojen sahaus omatoimisesti voisi olla. ”Sukelsin pää edellä mutta kaikki on kääntynyt parhain päin”, Andrew kertoo nauraen. Hän päätti pian siirtyä isompaan sahaan ja hankki käyttöönsä tehokkaan LT40-mallin, joka on hydraulinen, siirrettävä saha.

 

Andrew Koessler with his Wood-Mizer portable sawmill in CanadaAndrew Koessler with his Wood-Mizer portable sawmill in Canada
Loft view from cabin in CanadaLoft view from cabin in Canada
Loft with bed from Canada cabinLoft with bed from Canada cabin

 

Saatuaan puron rannalla sijaitsevan vierasmökin valmiiksi, Andrew siirtyi seuraavan projektin kimppuun. Päämökin kunnostuksen ja traktorivajan myötä Andrew pohtii, että häneltä eivät sahan käyttöön perustuvat projektit tule koskaan loppumaan. Hän muistaa kuitenkin myös nauttia aikaansaannoksistaan. ”Rakastan toteuttaa luovia projekteja ja Wood-Mizerin saha on mahdollistanut minulle luoda pienen unelmamaailman minulle ja ystävilleni”, Andrew hymyilee.

 

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!