Kuinka rakentaa taikareki Joulupukille?

Chase Warner, Wood-Mizer

Santa's Sleigh

Gregg Turk käytti siirrettävää Wood-Mizerin sahaa sahatakseen materiaalia hienoja huonekaluja ja puunveistoa varten. Kun Gregg jäi eläkkeelle, hän päätti kokeilla uutta ammattia toimimalla joulupukkina, mutta ajatukseen liittyi vain yksi ongelma. Kun lapset näkivät Greggin joulupukkina, he kysyivät: "Joulupukki, missä on rekesi?" Gregg päätti, että oli aika rakentaa joulupukille kunnollinen reki.

 

sawmillsawmill

 

Hyödyntämällä joulupukin taikuutta, rekeen tarvittiin yhden poppelin verran puumateriaalia. Gregg teki kaikki puutyöt itse ja tilasi vain etukellot, verhoilun ja johdotusjärjestelmän, joiden suunnittelussa hän kuitenkin oli itse myös mukana. 

 

Sleigh UnfinishedSleigh Unfinished

 

Vaikka reki ja sen tyyli saattaa näyttää vanhanaikaiselta, kojelauta on varustettu viimeisimmällä tekniikalla, mikä helpottaa joulupukin työtä. Hänellä on GPS-järjestelmä, tietokone "Great Kids List" -luettelon ja avaruuskuvien katselua varten, kytkin lukituskiinnikkeiden aktivoimiseksi, jotta reki pysyy alhaalla katoilla, ja jopa maasta irti nousuun liittyvä simulaatio isoilla kaiuttimilla sekä sumukone! 

 

Sleigh FrameSleigh Frame
Sleigh RearSleigh Rear

 

Pian sen jälkeen, kun Gregg aloitti rakentamisen, kaksi paikallista kaupunkia otti häneen yhteyttä tiedustellen, voisiko hän toimia joulupukkina kaupunkien joulutapahtumissa. Yhtäkkiä paine nousi. Vaikka joulukuu oli vain muutaman kuukauden päässä, Gregg oli päättänyt saada rekensä valmiiksi ajoissa. Hän työskenteli reen rakentamisessa kahdeksasta kymmeneen tuntia päivässä ja vietti iltansa suunnitellen osia, jotka hän rakentaisi seuraavaksi. Sahaamalla rekeen kaiken keltaisen poppelin käyttämällä omaa Wood-Mizerin LT40 hydraulista siirrettävää sahaa, Gregg arvioi, että hän säästi yli 4000 dollaria 4,3 m pitkän, 1,7 m leveän ja 2 m korkean reen valmistuskustannuksissa.  

 

CarvingCarving
Sleigh DetailSleigh Detail

 

Sanomattakin on selvää, että Gregg oli uupunut tämän projektin lopussa, mutta lopputulos oli sen arvoinen. Kun reki oli valmis, Gregg ja hänen vaimonsa istuivat molemmat työpajan lattialla sanattomina edessään olevasta mestariteoksesta. 

 

Sleigh SideSleigh Side
Sleigh backSleigh back

 

Gregg pitää rekeään yli 35 vuoden puuntyöstöuransa huipentumana ja parhaana koskaan toteuttamanaan projektina. Hänen Wood-Mizer-saha antoi hänelle mahdollisuuden työskennellä korkealaatuisella materiaalilla, jota hän ei olisi koskaan voinut ostaa kaupalliselta sahalta sekä se antoi hänelle joustavuutta materiaalin mitoituksessa. Kuten Gregg sanoo: "Puusepän, joulupukin ja Wood-Mizer-sahan omistamisen yhdistelmä mahdollistaa sen, että voin rakentaa mitä tahansa mitä osaan vain kuvitella!"

 

SantaSanta
Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!