Sahausta Ranskan Alpeilla: puun kauneus jokaisessa projektissa

Discovering the Beauty of Wood in the French Alps with Wood-Mizer Equipment

 

Yvan Cometto, joka toimii puuseppänä pienessä kylässä Ranskan Alpeilla, valmistaa puutuotteita paikallisesta puutavarasta Wood-Mizerin sahaa käyttämällä. Hänen yrityksessään YC Charpentessa Yvan työstää puuta paljastamalla sen kauneuden. "En vaihtaisi tätä paikkaa mihinkään muuhun maailmassa," hän toteaa hymyillen.

Montricher-Albanne on pieni kylä Ranskan Alpeilla lähellä Italian rajaa. Tie Yvanin kotiin, jossa hän asuu ja työskentelee, on jyrkkä ja mutkainen, ja sitä ympäröi tiheä metsä ja maalaukselliset vuoristot. Hänen työpajansa sijaitsee 1 200 metrin korkeudella merenpinnasta, josta on mahtava näköala koko laaksoon. Vaikka Savoijin alueella on neljä vuodenaikaa, ei aurinko tunnu koskaan lopettavan paistamista, mikä antaa kyläläisille runsaasti energiaa elää ja tehdä töitä.

 

 

Yvan Cometto on ollut kiinnostunut puutöistä pikkupojasta lähtien. Hänen isoisänsä opetti häntä käyttämään työkaluja ja muuttamaan puun hyödyllisiksi esineiksi. Yvan liittyi Ranskan puuseppien yhteisöön 14-vuotiaana ja hän on ollut ammattimainen puuseppä siitä lähtien. Hän on jatkanut puuntyöstötaitojensa kehittämistä eikä voisi kuvitella elämäänsä ilman puutöitä.

"Pidän puun kauneuden paljastamisesta jokaisessa projektissa, enkä koskaan lopeta tutkimasta ja oppimasta lisää puusta. Tämä materiaali käyttäytyy eri tavalla sen sahauksen ja kuivauksen aikana ja muutettaessa materiaalia huonekaluksi," Yvan Cometto huomauttaa.

 

 

Vuonna 2020 hän päätti aloittaa puusepänliikkeen ja aloittaa yksityisyrittäjän uransa. YC Charpente on pieni yritys, joka on erikoistunut erilaisten puutuotteiden, kuten huonekalujen, talojen sisä- ja ulkorakennusten, terassien, rakennuspuutavaran jne. valmistamiseen. "Yrityksen perustaminen oli vakava asia, mutta olen iloinen, että päätin tehdä niin. Tänään voin tehdä työt itse. Suunnittelen ja toteutan useita projekteja," Yvan kertoo.

Yvan uskoo, että puu on erinomainen materiaali, jolla on ainutlaatuiset ominaisuudet. "Ostan tukit paikalliselta metsäyhteisöltä. Tämä puu on kaunista. Käytän useimmiten lehtikuusta, mutta myös tammea, vaahteraa ja saarnia. Olen viime aikoina saanut useita suuria rakennusurakoita, kuten talon lisärakennuksia, terasseja jne." Yvan kertoo. Hän nauttii alueensa tukemisesta toimittamalla paikallisille asiakkaille puutuotteita. "Kaikki asiakkaani ovat paikallisia ja he tuntevat yritykseni hyvin. Uskomme kaikki, että tämän maan puu on aarteemme."

 

 

YC Charpente on käyttänyt Wood-Mizerin laitteita siitä lähtien, kun Yvan perusti yrityksen vuonna 2020. Tärkein kone on LT15CLASSIC-saha lautojen, rimojen, pelkkojen ja palkkien valmistamiseen. Yvan myy osan materiaalista paikallisille asiakkaille rakennuspuutavarana ja käyttää muita materiaaleja lopputuotteiden valmistamiseen kutterihöylällä. "Olen tyytyväinen, että voin tehdä kaiken alusta loppuun puuverstaassani," Yvan toteaa.

Hän valitsi Wood-Mizerin LT15-sahan koska, kuten hän uskoo, se on paras vaihtoehto ensimmäiseksi sahaksi. LT15-saha on edullinen kone, joka tarjoaa lukuisia toimintoja ja on erittäin kestävä. Yvanin sahassa on bensiinimoottori, joten hänen ei tarvitse ajatella sähkövirran saatavuutta. Tämän lisäksi LT15CLASSIC-saha on kevyt ja kompakti, joten sen kuljettaminen on helppoa.

 

 

Yvan tutustui Wood-Mizerin tuotteisiin internetissä. Hän vertaili useaan otteeseen eri valmistajien sahoja, mutta otti lopulta yhteyttä Ranskan Wood-Mizerin edustajaan. Kun hän saapui toimistoon ensimmäisen kerran, hän oli todella vaikuttunut kattavasta laitevalikoimasta ja korkeasta laadusta. Pysyäkseen selvillä kaikista Wood-Mizerin uutisista, Yvan kirjautui e-uutisten tilaajaksi ja seuraa virallista sosiaalista mediaa.

Yvan suunnittelee laajentavansa yritystään palkkaamalla työntekijöitä ja päivittämällä sahan LT40- tai jopa LT70-malliin. Tällä tavalla hän pystyy kasvattamaan puun tuotantomäärää ja osallistua suurempiin rakennusprojekteihin. Hän on myös harkinnut muiden Wood-Mizerin laitteiden, kuten esimerkiksi Eg300-särmäyssahan hankintaa. Sillä aikaa hän nauttii päivän töiden aloittamisesta, heräämällä aikaisin, menemällä metsään, vierailemalla asiakkaidensa luona ja sahaamalla puutavaraa LT15-sahalla. "Et koskaan tiedä mitä seuraava päivä tuo tullessaan, ja tämä on se, mistä pidän eniten puutöissä," hän toteaa.

 

 

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!