Kihlapari rakensi joogastudion

Olivia Eaker, Wood-Mizer

Kihlapari rakensi joogastudion

Parker Dunbar, Coloradosta, käytti Wood-Mizer LT15 -siirrettävää sahaa luodakseen upouuden joogastudion kihlatulleen Jillaynelle.

 

Dunbar Yoga StudioDunbar Yoga Studio

 

Unelmien toteuttaminen

Parker ja Jillayne tapasivat ensimmäistä kertaa paikallisilla kuumilla lähteillä, jo silloin syntyi ajatus tästä projektista. Jillayne on intohimoinen joogan harrastaja ja hän halusi aloittaa oman yrityksen sekä luoda studiotilan, mikä innoitti parin aloittamaan tämän projektin.

"Kaikki alkoi keskustelusta ensitreffeillä. Se päättyi ainutlaatuiseen joogastudioon ja kosintaan," selittää Parker.

 

Interior of the Yoga StudioInterior of the Yoga Studio

 

Kun heidän suhteensa jatkui, Parker alkoi toteuttaa Jillaynen unelmaa. Kaikki mitä tarvittiin, oli siirrettävä saha. "Aloitin työskentelyn tilalla Coloradon vuoristossa. Tilan omistajalla oli Wood-Mizer LT40 -saha, ja olin koukussa ensimmäisestä päivästä lähtien," jakaa Parker.

Tutustuttuaan eri vaihtoehtoihin Parker ja Jillayne päättivät, että paras saha heidän projektiinsa olisi Wood-Mizer siirrettävä LT15.

 

Parker DunbarParker Dunbar

 

Rakennusprosessi

"Rakensimme pilari-palkkirakenteisen 18 neliömetrin joogastudion paikallisesta pystyyn kuolleesta puusta," Parker selittää. "Kaikki hankkeen puut tulivat paikallisesta hoitohakkuusta n.. Puutavara sekä lattiat ensiksi polttokäsiteltiin ja harjattiin sen jälkeen sekä ulkonäön että toiminnallisuuden vuoksi."

 

Jillayne on the sawmill Jillayne on the sawmill

 

Paikallisesta metsästä hakattua kuusta käytettiin lähes kaikkiin studion osiin. "Käytimme kuusta puukehikossa, lattioissa sekä sisä- ja ulkopintojen viimeistelyissä. Jopa pieni terassi ja ikkunat tehtiin kuusesta," sanoo Parker.

Tämän prosessin aikana Parker ja Jillayne kehittivät uusia taitoja. "Jillayne oppi käyttämään LT15-sahaa itsenäisesti. Koneen yksinkertaisuus sopi täydellisesti Jillaynen ensimmäiseen sahauskokemukseen. Hän oppi myös työstämään liitoksia ja auttamaan puukehikon pystytyksessä. Minäkin opin paljon lisää joogasta," jakaa Parker. 

 

Inside of Dunbar Yoga StudioInside of Dunbar Yoga Studio

 

"Sahasimme puutavaran LT15:lla. Tarvittiin vain viikko niiden kuivumiseen. Sahasimme yhtenä viikonloppuna ja työstimme liitoksia seuraavana. Pystytimme ja viimeistelimme sen yhdessä," sanoo Parker.

 

Yoga Studio DeckYoga Studio Deck

 

Rakkauden työ

"Se oli ehdottomasti rakkauden työ. Projekti kesti odotettua kauemmin ja siihen tehtiin muutoksia rakennusvaiheen aikana. Kun se oli valmis, olimme helpottuneita. Pääsimme vihdoin käyttämään sitä ja tekemään muuta kuin rakennushommia viikonloppuisin ", sanoo Parker.

 

Dawally StudioDawally Studio

 

"Olemme todella onnekkaita, että voimme tehdä tällaista työtä vapaa-ajallamme. Alusta asti rakentaminen on jotain, mitä vain pieni osa ihmisistä pystyy tekemään. Wood-Mizer-sahamme yksinkertaisuus ja tehokkuus tekivät tästä projektista paljon helpomman," jakaa Parker.

Nyt, kun studio on valmis, pari on tehnyt selväksi, että he aikovat jatkaa sahausta yhdessä. "Rakennamme uutta taloa ja olemme ostaneet Wood-Mizer MP200 -muotohöylän auttamaan ja nopeuttamaan meitä viimeistelytöissä”.

 

***

 

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!