Entinen sähköasentaja rakensi unelmakodin Kanadaan

Chase Warner, Wood-Mizer

Former Electrician Built Dream Home in Canada

Nathan Shewchuk toteutti elinikäisen unelmansa oman kodin rakentamisesta kahdeksan vuoden kovalla työllä ja omistautumisella yhdessä muutaman apulaisen ja Wood-Mizerin siirrettävän sahan avulla.

 

 

Nathan Shewchuk työskenteli sähköasentajana korkeatasoisissa kodeissa Oregonissa yli kymmenen vuoden ajan ja tajusi, että elämässä on oltava muutakin. ”Olin kyllästynyt kaupunkiin enkä halunnut muuta kuin muuttaa Kanadan syrjäiseen kolkkaan ja rakentaa talon, ja niin tein”, Nathan kertoi. 

 

 

Nathanin tarina alkoi vuonna 2007, kun hän osti maata Kanadan Brittiläisen Kolumbian maakunnasta rakentaakseen kotinsa. Nathan huomasi, että hän voisi joko ostaa sahatavaraa ja kuljettaa sen syrjäiseen paikkaan tai tuottaa itse puutavaraa käyttämällä paikallista puuta omalta maaltaan. 

”Katselin muutamia eri sahoja, mutta en löytänyt mitään Wood-Mizeriin verrattavaa”, Nathan sanoi. ”Ajattelin, että tämä oli ainoa vaihtoehto. Mikä kätevä työkalu!” Koska Nathanilla ei ollut aiempaa kokemusta sahauksesta, hän osti hydraulisen siirrettävän LT40-sahan ja oli valmis jatkamaan uutta elämänvaihetta. ”Olen koko ikäni työskennellyt ammateissa, kehys- ja viimeistelypuuseppänä, joten [rakentaminen ja puuntyöstö] ei ollut minulle uutta.”

 

 

Nathan halusi jyrsiä 100 prosenttia talonsa puusta Wood-Mizer-sahallaan, mikä tarkoitti monia matkoja kuivausuuniin ja vuosia kestänyttä puutavaran kuivausta. ”Tontin raivauksesta viimeiseen naulaan kului kahdeksan vuotta”, hän sanoi. Ensimmäisenä rakennusvuotena Nathan sai katon valmiiksi. Hän jyrsi kaikki setrimateriaalit, joita hän tarvitsi talonsa ikkunoita ja ovia varten. Naapurinsa ja puuseppämestari Kitin avulla ikkunat ja ovet saatiin valmiiksi, ja Nathan pääsi muuttamaan taloonsa ensimmäistä kertaa tuona syksynä. ”Wood-Mizer oli loistava työkalu; se sopi täydellisesti työhön”, hän sanoi.

 

 

Seuraavien vuosien aikana Nathan jyrsi koivua ja douglaskuusta, joita hän tarvitsi talon muuhun sisustukseen, ja teki kaikki tarvittavat ikkunoiden viimeistelytyöt.  Hän rakensi myös kivitakan ja suihkun ja jyrsi kaikki seinien ja katon ponttipuut. Kahdeksan vuoden kovan työn jälkeen Nathan oli vihdoin saanut valmiiksi unelmiensa kodin ja puusepänverstaan, kun hän oli rakentanut ja sahannut 52 kuutiometriä douglaskuusta, lehtikuusta, koivua ja setripuuta hydraulisella siirrettävällä LT40-sahallaan. Monien ystävien ja naapureiden avustuksella Nathan sai talonsa täysin valmiiksi juuri niin kuin oli unelmoinut. ”Naapurini Kit teki kaikki kaapit, ovet ja viimeistelypuusepäntyöt, ja ystäväni Doug oli käsikynkkänä puusepäntöissä ja monissa aivoriihi-illoissa”, Nathan sanoi. ”Monet ihmiset ovat auttaneet matkan varrella, ja olen onnekas, että minulla on paljon hyviä ystäviä.”

 

 

Nathan arvioi säästäneensä 70 000–80 000 dollaria sahaamalla omaa puutavaraansa kotiaan varten, jossa on 110 m² asuintilaa, 140 neliömetrin puusepänverstas ja 46 neliömetrin terassi. ”Kotini herättää valtavan paljon vastakaikua”, Nathan sanoi. ”Kaiken kaikkiaan minulla on ollut elämäni parasta aikaa, ja olen kiitollisuudenvelassa monille ihmisille heidän tiedoistaan ja taidoistaan. Ilman sitä tätä ei olisi tapahtunut.” Mitä tulevaisuuteen tulee, Nathan ei malta odottaa, että pääsee aloittamaan seuraavan projektinsa Wood-Mizer-sahan kanssa.

 

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!