Mestariteoksia männystä: Wood-Mizer-koneet käytössä ruotsalaisessa puusepänverstaassa

Wood-Mizer, Europe

Mestariteoksia männystä: Wood-Mizer-koneet käytössä ruotsalaisessa puusepänverstaassa

 

Harrastuksen parissa työskentely mahdollistaa loputtomasti nautinnon hetkiä. Elän unelmaani. Tämä on Rasmus Strömin näkemys puutöistä hänen puusepänverstaassaan, Ädelsnickaren (Hienopuuseppä), Falköpingissä, Ruotsissa. Käyttäen Wood-Mizerin puuntyöstölaitteistoa, mm. monipuolista nelikutterihöylää MP260, Rasmus valmistaa erikoistuotteita kuten lattioita ja ulko- ja sisäverhouspaneleita, keittiön kaapinovia ja koristelistoja.

Rasmus on haaveillut puusepän urasta jo nuoresta lähtien. Matka alkoi hänen valmistuttuaan puusepänteollisuuden muotoilukoulusta. Rasmus vaihtoi huoltomiehen ja teknikon työt 12 työvuoden jälkeen ja aloittamalla oman puusepänliiketoimintansa. Hänen yrityksensä, Ädelsnickaren, erikoistuu mittatilaustyönä tehtävään puusepäntyöhön, höyläämisestä huonekalujen valmistukseen. " Muotoiluluokassani olin aluksi ainoa oppilas. Lopulta mukaan liittyi kolme muuta puuseppää, mikä vahvisti erikoistuneiden puutuotteiden ja palveluiden kysyntää, jota ei tuolloin laajalti tunnustettu", Rasmus muistelee.

 

 

Rasmuksen intohimo puusepäntyöhön syttyy hänen rakkaudestaan puun potentiaalin muuntamiseen kauniiksi esineiksi. "Puun viehätys piilee sen tuoksussa ja sitä työstettäessä paljastuvissa kuvioissa. Kyse on tylsän puukappaleen muuntamisesta joksikin ainutlaatuiseksi, vain mielikuvitus on rajana", hän jakaa.

Muistellessaan varhaisia kokemuksiaan työskennellessään isänsä kanssa kylmäsäilytystiloissa, Rasmus haaveili aina puusepän urasta. "Olen aina tuntenut syvää yhteyttä puuhun, mikä johti minut puusepäntyön kurssille ja unelmani seuraamiseen. Nykyään yhä useammat arvostavat käsityön tuottamaa tyydytystä, mikä resonoi kokemukseni kanssa loputtomista, nautinnollisista tunneista harrastukseni parissa," hän huomauttaa.

 

 

Ädelsnickarenilla Wood-Mizerin laitteistolla, erityisesti MP260 nelikutterihöylällä, on keskeinen rooli lopputuotteiden valmistuksessa. "Yhdellä koneella voin suorittaa useita tehtäviä, jotka aiemmin vaativat erillisiä, kömpelöitä koneita. MP260, sen kaksilla vaaka- ja pystysuuntaisilla kutteripäillä, mahdollistaa samanaikaisen, kaikkien 4 sivun työstämisen, tehden siitä korvaamattoman, mutta silti kompaktin ja kevyen työkoneen työpajassani," Rasmus selittää.

Esitelty Ruotsiin 1990-luvun alussa ja nyt Wood-Mizerin hallinnassa, nämä koneet ovat saavuttamassa tunnustusta eurooppalaisilla sekä muilla globaaleilla markkinoilla. Ne tarjoavat ominaisuuksia kuten valurautaiset pöydät vakautta varten, useita kutteripäitä kattavaa muotohöyläystä varten ja tehokkaat moottorit kutteripäiden voimantuottoon. Näihin koneisiin on saatavana laaja valikoima kutteripäitä ja lisävarusteita. 

"Esimerkiksi käytän MP260 nelikutterihöylää valmistaakseni uros-ja naarasponttilautoja lattioihin" 

 

 

Hänellä on käytössään myös Wood-Mizerin purunpoistojärjestelmä ylläpitämään puhdasta ja turvallista työympäristöä, huomauttaen sen ylivoimaisesta tehosta muihin merkkeihin verrattuna.

Suurten puukappaleiden käsittelyyn huonekaluja varten Rasmus tekee yhteistyötä True North Interiorin kanssa, hyödyntäen Wood-Mizer MB200 SlabMizeria. Tämä kone soveltuu suurten pintojen muotoiluun ja hiontaan, ihanteellinen massiivipuupöytien ja -penkkien valmistukseen.

"Ruotsissa puu on perustavanlaatuinen rakennusmateriaali kodeille, mikä on linjassa unelmani kanssa rakentaa oma hirsitalo. Intohimoni ulottuu puusepäntyön ulkopuolelle hirsitalojen luomiseen," Rasmus päättää.

 

 

***

 

 

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!