Saksalainen tila monipuolistaa liiketoimintaansa ja kasvattaa tulojaan Wood-Mizer LT70 -sahalla

Saksalainen tila monipuolistaa liiketoimintaansa ja kasvattaa tulojaan Wood-Mizer LT70 -sahalla

 

Neljännen sukupolven saksalainen maanviljelijä aloittaa sahaustoiminnan LT70-sahalla, mikä mahdollistaa maatilan omien kiinteistöjen ylläpitämisen ja puutavaran myymisen lähialueen asukkaille. Wood-Mizerin sahausteknologialla maanviljelijät voivat monipuolistaa toimintaansa ja tuottaa voittoa käyttämällä paikallista puuta.

Andreas Piehlin suku on hoitanut neljän sukupolven ajan maatilaa Barnitzissa, pienessä Elbejoen rannalla sijaitsevassa kylässä.. Maatilalla on pitkät perinteet karjan kasvatuksesta, parhaillaan heillä on 280 eläintä, ja suunnitelmissa on jatkaa kannan kasvattamista. Maatila kattaa 160 hehtaaria, mukaan lukien laidunmaat, metsät ja viljelykset, kuten maissi, viljat ja rypsi.

Maanviljelyuransa alussa Andreas sai ammatillista koulutusta maataloudessa ja hankki työkokemusta toisella maatilalla. Tänä aikana Andreasin isä johti perheyritystä, ja Andreas etsi tapoja osallistua ja monipuolistaa heidän liiketoimintaansa. Löydettyään Wood-Mizerin siirrettävän sahan messuilla, Andreas näki mahdollisuuden. Vuonna 1996 hän osti LT40-bensiinikäyttöisen sahan ja aloitti oman rahtisahaustoimintansa.

 

 

Vuonna 2003 maatila laajeni hankkimalla viereisen kiinteistön omistukseensa. Andreasilla oli välittömästi enemmän työtä: seuraavina vuosina hän kunnosti ja rakensi uudelleen lähes kaikki maatilan rakennukset, käyttäen metsästään saatua puuta. Oman metsän hyödyntäminen ja sahaaminen omalla vannesahalla oli erittäin kustannustehokasta ja toi tulosta Andreasin maatilalle.

Andreas päivitti pian sahansa  LT40 diesel-sahaan ja tehokkaampaan LT70 sähkösahaan. Sähkösahan myötä sahaustoiminta on muuttunut paikallaan tapahtuvaksi ja paljon hallittavammaksi. LT70-malli on tehokkain Wood-Mizerin LT-sarjan ammattikäyttöön tarkoitetuista koneista, ja sen erinomainen ominaisuus on sen sahausnopeus. Korkea nopeus säilyttäen sahaustarkkuuden saavutetaan käyttämällä tehokasta 18,5 kW moottoria, nopeatoimista hydrauliikkaa tukkien käsittelyyn, tehokkaita sahapään syöttö- ja nosto-/laskumoottorieta sekä monia lisälaitteita, jotka tekevät käyttäjän työstä sujuvampaa, kuten Elektroninen mittalauite Accuset, LubeMizer, sähköinen teränohjainvarsi ja kaarnanjyrsin. Toisiin LT-malleihin verrattuna LT70:n valurautaisen teräpyörän halkaisija on suurempi, 600 mm, mikä mahdollistaa 38–50 mm levyisten terien käytön, edistäen sahausnopeuden kasvua.

 

 

Andreas sahaa tukit tuppeen laudoiksi ja parruiksi LT70-sahallaan. Sen jälkeen Andreas käyttää pientä Wood-Mizer EG100 särmäsahaa, kompaktia konetta, jolla särmää laudat. Wood-Mizer valmistaa EG100:n sähkömoottorilla (käytössä Andreasin tilalla) ja bensiinimoottorilla.

Suurten myrskyjen jälkeen, kun maassa oli paljon kaatunutta, myrskyvaurioitunutta puuta, pääasiassa kuivia kuusia, sahaustoiminnan kysyntä kasvoi jyrkästi. Se sai Andreasin pohtimaan liiketoimintansa laajentamista. Hän perusti Holzhandel AP:n sahausta ja puutavaran kauppaa varten. Hän hankki yritykselle lisää laitteita Wood-Mizerilta terassilautojen valmistukseen. Laajennettuaan tarjontaansa kattamaan erilaisia puulajeja, Andreasilla on nyt merkittävä varasto tukkeja ja hän tuottaa mittatilaustyönä tehtyä puutavaraa yksityisasiakkaille ja puusepille.

 

 

Nykyään perhetila toimii Andreasin, hänen vaimonsa Anjan sekä kokoaikaisen ja osa-aikaisen henkilökunnan avulla. Myös heidän poikansa ja vanhempansa auttavat tarvittaessa. Poika Max saa maatalouskoulutusta, ja perheen maatalousliiketoiminta kukoistaa, yhdistäen maanviljelyn sahaustoimintaan ja puutavaran kauppaan.

 

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!