Kuinka italialainen puuseppä hyötyy enemmän jokaisesta tukista?

Martina Valentini, GreenPress EnvironMedia

With Wood-Mizer LT15 sawmill you can profit more from every log

 

Jos haluat vierailla Marco Marcanten työpajalla, ajomatka Venetsiasta, Italiasta kohti Alppeja kestää pari tuntia. Vicenzan alueen aluskukkuloiden juurella sijaitseva Marcon yritys jatkaa perinteistä polttopuun tuotantoa, jonka hänen isänsä aloitti lähes 30 vuotta sitten. Marco kuitenkin varmistaa, että yritys kasvaa ja monipuolistaa tuotteitaan ja asiakaskuntaansa aikojen muuttuessa.

Kun hänen isänsä perusti yrityksen, he kaatoivat tukkeja ja tuottivat polttopuita. Sen jälkeen, kun Marco kuitenkin aloitti yrityksen johtamisen, hän huomasi, että voittomarginaalit olivat pieniä ja yrityksen kannattavuutta ja turvallisuutta voi lisätä vain, jos yrityksen toimintaa jollakin tavalla monipuolistetaan.

 

 

Hän keksi ratkaisun ollessaan Yhdysvalloissa ja Kanadassa vuonna 2011.

"Siellä näin Wood Mizerin LT15-sahan toiminnassa ja tajusin, että tällainen kone voisi auttaa meitä laajentamaan palveluvalikoimaamme", Marco kertoo. 

"Kaikki työpajassani näkemäsi puu - palkit, laudat, laatat ja muut projektit - on tehty Wood-Mizerin LT15-sahallani."

 

 

 

"Miksi valitsin Wood-Mizerin? Koska tämä saha suoriutuu tarpeellisista töistä. Se on ammattimainen, kompakti ja toimiva kone, jolla voit aikaansaada laadukasta jälkeä. Wood-Mizerin LT15 sahaa tukkeja, joiden halkaisija on jopa 70 senttimetriä, pituus 8 metriä, ja siinä on 8 metriä pitkä sahauspöydän osuus."

"Perinteiset sahat vaatisivat 16 metriä kiskoa puun siirtämiseen sahan läpi, mutta Wood-Mizer suunnitteli sahansa taitavasti siten, että vannesahaa siirretään tukin sijaan."

"Olimme arvioineet myös muita sahabrändejä, mutta Wood-Mizer tarjosi markkinoiden parhaan hinta-laatusuhteen. Tämä saha on ihanteellinen sellaiseen työhön, jota yrityksessämme tehdään, ja se on lisäksi erittäin tarkka. Pystyn sahaamaan 1,5 mm paksuja ja 8 metriä pitkiä lautoja, ja Wood-Mizerin tarkkuus on 1 millimetriä koko laudan osalta."

 

 

"Wood-Mizer on antanut minulle mahdollisuuden toteuttaa intohimoani puuntyöstöön. Se antoi minulle mahdollisuuden menestyä. Puu, jonka perinteinen saha olisi hylännyt ja heittänyt pois, koska sen sahaaminen ei olisi ollut heille kannattavaa, on minulle kelpo raaka-aine. Me teemme mainitun tyyppisistä puista kuormalavoja!”

"Päätökseni ostaa Wood-Mizer perustui siihen, että tukin arvo paikallisesti on noin 100 euroa kuutiolta. Mutta laudoiksi sahattuna arvo on 400 – 450 euroa kuutiometriltä. Kyseessä on lehtikuusi. Tämä oli syy, miksi aloitimme sahauksen itse ja syy siihen, miksi hankimme Wood-Mizerin sahan."

 

 

"Puiset tuolit, lamput, penkit ja puujakkarat ovat tulossa takaisin muotiin ja ovat tapa antaa arvoa tukeille, joiden hyödyntämistä ei muutoin pidettäisi kannattavana", Marco huomauttaa. Sahan käyttöönoton myötä yritys on moninkertaistanut kykynsä tuottaa tuotteita sekä kasvattanut ja monipuolistanut markkinoita samalla asiakaskuntaa voimakkaasti laajentaen.

Nykyään Marco tarjoaa hakkuiden lisäksi myyntiin polttopuita, puunhoitopalveluita ja tietysti valmista tilauspuutavaraa.

 

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!