Wilson Enterprises kasvaa Wood-Mizer WB2000-teollisuussahajärjestelmän avulla

Olivia Eaker, Wood-Mizer

Wilson Enterprises kasvaa Wood-Mizer WB2000-teollisuussahajärjestelmän avulla

 

Michiganissa sijaitseva perheyritys Wilson Enterprises on toimittanut korkealaatuisia puutuotteita kodin sisustukseen, rakentamiseen ja käsityöprojekteihin vuodesta 1985 lähtien. Hiljattain yritys investoi Wood-Mizer WB2000-teollisuussahajärjestelmään, jolla se voi käsitellä tukit valmiiksi tuotteiksi omassa yrityksessään ja tarjota puutuotteitaan lähes 5 000 vähittäismyymälässä eri puolilla Yhdysvaltoja.

Wilson EnterprisesWilson Enterprises

 

Siivousyksiköstä yrityksen omistajaksi

Wilson Enterprisesin omistaja Gerry Wilson on ollut mukana sahaus- ja puuntyöstöyhteisössä nuoresta asti. Aloittaessaan 13-vuotiaana paikallisen puutavarapihan siivoojana Gerry sai paljon tietoa ja kunnioitusta puuteollisuutta kohtaan ja tiesi haluavansa olla osa alaa pitkällä aikavälillä. 

 

LogsLogs

 

Vuosien mittaan Gerry perusti Wilson Enterprisesin ja jatkoi kokemuksensa kartuttamista puuteollisuudessa valmistamalla käsityönä tuoreita ikivihreitä seppeleitä ja kransseja sekä rakentamalla mökkejä eri puolille Michigania. "Meillä oli täällä yritys, joka valmisti tuoreita ikivihreitä tuotteita yli 20 vuoden ajan", Gerry sanoi. "Omistin rakennusyrityksen ja rakensimme mökkejä ympäri Michiganin yläniemimaan aluetta. Valmistin myös paljon ponttiliitoksella varustettua puutavaraa ja hyödynsin sitä mökkirakentamisessa. Aloitimme käsityötuotteiden valmistamisen käsityöteollisuudelle. Se kehittyi hitaasti käsittelemättömiä reunoja sisältäviksi tuotteiksi, puusta valmistetuiksi takanreunuksiksi ja vuosien kuluessa kehitimme edelleen lisää erilaisia määrämittaisia ja ponttiliitoksen sisältäviä tuotteita."

 

PackagingPackaging
Andrea Operating SawmillAndrea Operating Sawmill

 

Tukeista valmiiksi tuotteiksi

"Teemme täällä kaiken itse. Ostamme tukit, sahaamme ne, ajamme ne uudelleen halkaisusahan läpi, jonka lisäksi meillä on täällä neljä suurta kuivausuunia, joten kaikki myös kuivataan talon sisällä", Gerry sanoo. "Me siis itse asiassa työstämme kaiken valmiiksi tuotteeksi alusta loppuun." 

 

Andrea WorkingAndrea Working

 

Koska Wilson Enterprises sijaitsee Michiganin yläniemimaan alueella, yritys hyödyntää kaikkia Michiganin upeita luonnollisia puuvaroja. "Lähes kaikki puumme on peräisin Michiganin yläniemimaan alueelta ja Pohjois-Wisconsinista", Gerry sanoi. Puuta valitessaan Wilson Enterprises ostaa yleensä halkaisijaltaan 20 - 91 cm:n tukkeja. Yrityksen sahakapasiteetti ulottuu 6,1 metrin pituisten tukkien sahaamiseen, mutta yleisimmät tukkipituudet ovat tyypillisesti 2,4 - 3,6 metrin välillä. 

Andrea on SawmillAndrea on Sawmill

 

Wilson Enterprisesin johtava sahuri Andrea Walechka mainitsi, että he käyttävät esimerkiksi puna- ja valkomäntyä takanreunuksiin ja koivua, vaahteraa, lehmusta, haapaa ja setripuuta määrämittaisten lautojen sahaamiseen. "Tämä on todella hyvä työympäristö oppia työskentelemään käsillään ja kehittää osaamista ja tietotaitoa siitä, miten tuote valmistetaan alusta loppuun, koska työmme kattaa kaiken alkaen raakatukista uunikuivaksi ja valmiiksi tuotteeksi. On mukavaa nähdä koko prosessi", Andrea sanoi. 

MachineMachine
wb2000 w logwb2000 w log
wb2000wb2000

 

Pysyäkseen tuotteidensa kysynnän tasalla Wilson Enterprises hankki Wood-Mizer WB2000-teollisuussahajärjestelmän, johon kuuluu myös kuusipäinen halkaisusaha, särmäyssaha ja materiaalinkäsittelylaitteisto. "Laitteistomme on kasvanut vuosien varrella - aloitimme hyvin pienellä sahalla, ja nyt olemme siirtyneet Wood-Mizerin teollisuussahaan", Gerry kertoi. "Meillä on WB2000, se on teollisuussaha. Halusimme sahan, joka kestäisi kauan, ja kun saimme sen, huomasimme kyllä, miten hyvin se on valmistettu. Se tulee kestämään kauemmin kuin mikään muu markkinoilla oleva saha."

 

planksplanks

 

Wilson Enterprisesin sahan avulla käsitellään 28 - 35 kuutiometriä puuta päivässä. "Tuo saha on auttanut meitä toimittamaan tasaisena virtana puu- ja sahatavaraa ja auttanut yritystämme kasvamaan", Gerry sanoi. "Wood-Mizerin palvelu on ollut todella hyvää. He tulivat yritykseemme ja kävivät kanssamme läpi, mitä voisimme käyttää ja mikä sopisi meille parhaiten. Kun olimme käyttäneet sahaa noin kuukauden ajan, he poikkesivat luoksemme ja auttoivat meitä ongelmissa, joita meillä oli ohjelmiston ja itse sahan toiminnan oppimisessa."

 

HR700HR700

 

WB2000-teollisuussahan lisäksi Wilson Enterprises omistaa myös Wood-Mizerin teollisuusluokan särmäyssahan ja vaakasuoran HR700-halkaisusahan. "Meillä on myös todella hieno 6-päinen halkaisusaha, joten voimme katkaista tukit pelkoiksi WB2000:lla ja halkaista pelkat sitten laudoiksi HR700-halkaisusahalla. Se todella auttaa tehostamaan koko prosessia", Gerry sanoi. Vaakasuora HR700-halkaisusaha on auttanut lisäämään tuotantoa, sillä sen avulla he voivat sahata 7 lautaa kerrallaan kuudella halkaisusahapäällä. Heillä on myös siirtopöytä, joka auttaa sahasta saatujen tuotteiden jatkokäsittelyssä. Kun sahatavara lähtee sahalta, se siirretään pöydälle, josta se siirretään joko halkaisusahalle tai särmäyssahalle. "Se on hyvin yksinkertainen ja tehokas tapa tuottaa sahatavaraa", Gerry sanoi.

conveyorconveyor
conveyor tableconveyor table

 

Wilson Enterprises on varmistanut sen, että sahan asiakkaat voivat hankkia sahan korkean kysynnän kohteena olevia tuotteita monin eri tavoin. Yritys myy määrämittaista sahatavaraa paikallisille lautatarhoille, sekä ponttiliitoksella varustettuja tuotteita paikallisille asiakkaille. "Myymme tuotteitamme myös verkossa, joten meillä on omat verkkosivustomme, myymme tuotteita Amazonin kautta", Gerry sanoi. "Meillä on täällä kuljetusosasto, joten toimitamme jokapäiväiset tuotteet suoraan ihmisten koteihin.

 

woodplankswoodplanks

  

Vaikka he tuottavat erilaisia määrämittaisia puutavaroita ja ponttiliitoksilla varustettuja tuotteita suuremmille yhteistyöasiakkailleen, he pystyvät myymään myös käsittelemättömillä reunoilla varustettuja sekä ja hieskoivusta valmistettuja tuotteita. "Juuri nyt puutuotteitamme on lähes 5 000 vähittäismyymälässä eri puolilla maata", Gerry kertoo.

 

edgesedges

 

Wilson Enterprises jatkaa kasvuaan, ja on parhaillaan laajentamassa määrämittaisten tuotteiden mallistoaan sekä ponttiliitoksiin perustuvien tuotteiden massatuotantoa. "Asiakkaat pitävät siitä, että he voivat ostaa sahatavaraa suoraan sahalta", Gerry sanoi. "Olemme innoissamme siitä, että kun me kasvamme, voimme kasvaa yhdessä Wood-Mizerin kanssa."

finishedfinished

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!