«Wood-Mizerilla oli hyvä maine kenttäsahojen valmistajana ja malli oli toiminnallemme sopivin»

Wood-Mizer, Europe

Log homes with LT15 sawmill in Finland

Uuden kenttäsahan hankinnan tullessa ajankohtaiseksi hankittiin yritykselle Wood-Mizer LT15 kenttävannesaha vuonna 2008. ”Wood-Mizerilla oli hyvä maine kenttäsahojen valmistajana ja malli oli toiminnallemme sopivin” kertoo Meinrad. Hankintaan hän on ollut hankintaan erittäin tyytyväinen, sahan toiminut moitteettomasti myös talven pakkasilla.


Log hoe construction with LT15 sawmill in Finland


Koska hirret sahataan juuri ennen niiden työstämistä ja asettamista valmistuvaan hirsikehikkoon, sahalle tulee käyttöä päivittäin vain 1-2 tuntia, viikossa 6-7 tuntia. Tuntimäärä ei ole suuri, mutta sen vaikutus ajansäästöön on merkittävä verrattuna aikaan, jolloin hirsien sahaus tapahtui kahden miehen moottorisahalla.


Wood-Mizer LT15 sawmill at work


- Vannesahan hankintaan vaikutti suuresti talomalliemme hirsiprofiili. Suomessa olemme veistäneet pääsääntöisesti ns. D-hirrestä, joka tarkoittaa, että hirren ulkopinta on pyöreä, mutta sisäpinta sahattu tasaiseksi. Sahaukselle D-hirsi asettaa vaatimuksia, sillä hirren sahausta ei tehdä hirren päähän vaan se aloitetaan ja lopetetaan noin metri hirren päistä. Viime vuosien aikana LT15 – malli on noussut kovaan suosioon suomalaisten hirsiveistäjien keskuudessa, eikä ihme, sen käyttövarmuus ja toimivuus on todella hyvä!

Beam production


Koska hirsien pyritään siirtämään mahdollisimman vähän niiden työstämisen aikana, on tärkeää, että sahausjälki ja tarkkuus on hyvä heti ensimmäisellä sahauskerralla. Meinrad on hankkinut sahauspöydän alle rullapukit, joiden avulla hirsien asentaminen oikeaan sahausasentoon sujuu helposti. Myös hirsien mittaaminen ja tarkan sahauskohdan määrittäminen lasermitalla niin pituus kuin korkeussuunnassa onnistuu sahauspöydällä hyvin.


Meinard


Wood-Mizerin Suomen jälleenmyyjältä, Howard ja Kati Blackbournilta saamamme palvelu on ollut erinomaista. Oy Falkberg Jordbruk Ab:n tarjoama teroituspalvelu toimii hienosti ja terät kulkevat joutuin 700 km välimatkan linja-autolla.


Log home construction site

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!