Wood-Mizer LT15 -saha ja MP100 -tukkihöylä mukana hirsitalojen tuotannossa Tsekin tasavallassa

Wood-Mizer, Europe

Log home construction in Czech Republic

Hirsitalojen tuotanto on huomattava liiketoiminta Tsekin tasavallassa toimivalle Hanis Log Homes -yhtiölle. Yli 50 ammattilaista työllistävä ja joka vuosi aiempia vuosia enemmän hirsitaloja tuottava yritys on erikoistunut asiakaskohtaisesti valmistettuihin taloihin, jotka todella tuovat esiin puun luonnollisen kauneuden.

Hirsitalot ovat yleisiä Skandinaviassa, Itä-Euroopassa sekä Pohjois-Amerikassa mutta niiden suosio kasvaa myös maailman muissa osissa hirsitalojen luonnollisen ulkonäön, energiatehokkuuden, tuoreen ja miellyttävän tuoksun ja lämpimän ilmapiirin ansiosta. Yhtiön omistajan Pavel Haniksen rakennettua oman puurunkoisen talonsa 1990-luvulla, hän alkoi saada kyselyitä rakentaa samantyyppisiä taloja alueen muille asukkaille. Hän perusti yhtiön virallisesti vuonna 1999 ja siitä alkaen yhtiö on rakentanut yli 500 puurunkoista taloa ja hirsitaloa ympäri Tsekin tasavaltaa.

Log home construction in Czech Republic


Yhtiö toimii asiakkaiden kanssa tapaamalla heidät ensin ja keskustellen eri vaihtoehdoista, pohjapiirustuksista ja budjeteista, jonka jälkeen sovitut asiat siirretään 3D-malliksi, joka kuvaa valmista taloa. Asiakkaat voivat nähdä lopputuloksen erittäin havainnollisesti. Kun projekti on hyväksytty, talo valmistetaan yhtiön omassa tuotantohallissa, joissa on tyypillisesti valmisteilla samanaikaisesti jopa neljä taloa.


Log home montage

 

Kun hirsirunko on valmistettu, se puretaan uudelleen ja kuljetetaan asiakkaan kohteeseen, jossa se kootaan uudelleen ja viimeistellään. Lopullinen kokoonpano vie 2 - 3 kuukautta ennen kuin talo on valmis kuljetettavaksi asiakkaan kohteeseen.

"Valvomme talon kuntoa seuraavien neljän vuoden aikana ja valvomme puussa tapahtuvaa luonnollista kuivumisesta johtuvaa kutistumista ja jatkamme rakenteen pieniä säätöjä rakenteen asettuessa lopulliseen muotoonsa”, kertoo tuotantojohtaja Petr Taufmann. “Meille on kertynyt paljon kokemusta puutalojen rakenteista ja olemme kehittäneet rakennusmenetelmiä, jotka ottavat huomioon ja minimoivat tulevaisuudessa kuivumisesta tapahtuvan kutistuman.”


Chief of montage Petr Taufmann


Muutama vuosi sitten yhtiö lisäsi kalustoonsa Wood-Mizerin LT15-sahan tuotantolinjalle projekteissa tarvittavien pitkien tukkien tuottamisen helpottamiseksi. LT15 on varustettu muutamalla sahauspöydän jatko-osalla, joiden avulla on mahdollista sahata jopa 12 metriä pitkiä tukkeja. Tuotantolinjaan lisättiin myös MP100 hirsihöylä -liitäntäosa, joka käyttää LT15:n sahauspöytää. Kun tukit on sahattu oikeaan kokoon, niitä ei tarvitse siirtää erikseen toiseen koneeseen höyläystä tai profiilimuotoilua varten - MP100 mahdollistaa kaiken yhdessä ja samassa paikassa.


Wood-Mizer LT15 sawmill with long bed and MP100 log planer

 

LT15/MP100-yhdistelmän suosio on kasvanut huomattavasti hirsitalojen rakentajien, puurakentajien ja korkealaatuisia rakentamisessa käytettäviä palkkeja tuottavien valmistajien parissa. Käyttämällä Wood-Mizerin tarjoamia muotoiluteriä tai muiden valmistajien teriä mahdollistaa mitä erilaisempien muotojen tuottamisen palkkien pintaan.

Tällä hetkellä Hanis Log Homes käyttää LT15-sahaa ja MP100:ta kaksikymmentä tuntia päivittäin, kattaen kaksi 10 tunnin työvuoroa. Yhtiö käyttää paikallisissa metsissä kasvatettuja tukkeja ja Wood-Mizerin hyvin tunnettuja DoubleHARD-teriä. Yhtiö huoltaa omat teränsä käyttämällä Wood-Mizerin BMS250 CBN -teroituskonetta ja BMT100-harittajaa.



Log home sample at Hanis facility


Lisätietoja: www.srubovedomy.cz

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!