Jännittävä projekti Yhdysvalloista: Ford Auto Museumin vintage-autotalli

Jack Petree, Tradeworld Communications

Model T Ford Club Creates Vintage Ash Wood Garage

Amerikkalainen Ford-autoklubi rakensi museon 1900-luvun alun puisen autotallin mallin mukaan.

He sanovat, että amerikkalaisen Fordin T-malli, jota Ford Motor Company valmisti vuodesta 1908 vuoteen 1927 asti, ”nosti maailman pyörille”. Ford T on maailmanlaajuisesti ensimmäinen henkilöauto, joka oli tavallisten amerikkalaisten ulottuvilla: sen valmistumisen aikaan lähtöhinta oli noin 850 dollaria ja muutaman vuoden kuluttua hinta oli laskenut 350 dollariin. Ford T -mallin menestys perustui Henry Fordin innovatiivisen lähestymistapaan valmistaa autoja liukuhihnalta. Yhteensä yritys valmisti yli 15 miljoonaa Ford T -autoa.

Kesällä 2017 noin 5000 kävijää - monet heistä kunnostetuilla Ford T -autoillaan - tulivat museon ja koulutuskeskuksen avajaisiin. Se sijaitsee puisessa vintage-autotallissa, joka näyttää kuin retrovalokuvasta tulleelta!


The T Ford Model Club museum in Indiana

Dan Conder, yksi T Ford Clubin jäsenistä ja Wood-Mizer-sahan omistaja, kertoo, miten museo rakennettiin.

”Kun päätimme rakentaa toimivan autotallin, jossa kaikenikäiset voisivat oppia ajamaan, korjaamaan ja kunnostamaan vanhoja autoja, mietimme, että mitäpä jos rakentaisimme 1900-luvun alun tapaisen puisen vintage-autotallin, joka loisi aitoa vanhan ajan tunnelmaa?”


The decision was to create a working garage for training of the operation and repair of vintage cars


”Tutkimme, miltä autotallin tulisi näyttää, jotta voisimme varmistaa aidon kokemuksen. Päätimme käyttää rakentamismateriaalina saarnia”, Dan selittää. Hän tarjoutui sahaamaan tukit Wood-Mizerin LT40-sahallaan ja valmisti puutavaraa autotallin rakentamista varten.


Dan volunteered to mill the logs into lumber for the garage with his Wood-Mizer LT40 sawmill

Hankkeen valmistuminen kesti noin vuoden. Kymmenet vapaaehtoiset auttoivat puutavaran jyrsinnässä ja kuljettamisessa ja puutavaran asentamisessa seinien rakentamista varten. He suorittivat kaikki tarvittavat tehtävät autotallin ilmeen ja tunteen luomiseksi sellaiseksi kuin se oli T-mallin loiston päivinä.


The vintage garage looks like on the photo of the early 1900s


Nykyään Model T Ford Club of America's Vintage Garage Education Center näyttää muistikuvalta menneeltä 1900-luvun alkupuolelta. Vintagetyökalut peittävät seiniä, ja eri puolelta maata tulee kävijöitä, jotka haluavat kuulla lisää T-mallin edustamasta perinnöstä.


The garage walls are lined with vintage tools


The museum is a learning center about the heritage represented by the Model T

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!