Kiehtova projekti sahan tiimoilta: maatilalle rakennettu Mulberry Chapel Georgiassa, USA

Building the Mulberry Chapel in Georgia

 

Viimeiset 20 vuotta George Coker on haaveillut ja suunnitellut täydellistä lisäystä maatilalleen Carnesvilleen, Georgiassa. Kappelin rakentaminen tiluksille tarjoaisi ihanteellisen tilaisuuden laajentaa tilalla olevia mahdollisuuksia. Kappeli tarjoaisi tilat häille, tapahtumille ja aktiviteeteille, jolloin yhä useammat ihmiset voisivat nauttia tilan kauneudesta.

 

George Coker with Wood-Mizer sawmill hatGeorge Coker with Wood-Mizer sawmill hat

 

Koko elämänsä rakentajana, puuseppänä ja harrastelijakirvesmiehenä ollut George käytti tietonsa ja taitonsa tilan uusimman kohteen rakentamiseen. Suuri osa kappelin puista oli peräisin sen tilan puista, jossa tämä uusi rakennus nykyään sijaitsee. ”Palkit, kattoparrut ja rimat ovat kaikki peräisin tilaltamme kaadetuista loblollymännyistä”, George selitti. ”Myös penkit tehtiin tilalta peräisin olevasta uunikuivatusta punavaahterasta.” Puutavaran saatavuus oli myös tärkeä tekijä Georgen alkuperäisessä päätöksessä hankkia Wood-Mizerin kannettava saha vuosia sitten.

 

Crockett Creek Crossing Farm in GeorgiaCrockett Creek Crossing Farm in Georgia

 

George käytti siirrettävää hydraulista Wood-Mizer LT40 -sahaa kaiken kappeliin tarvittavan puun sahaamiseen. ”Olen omistanut tämän sahan 20 vuotta. LT40 Hydraulic tarjoaa kätevän tukinkäsittelyn ilman suurempaa manuaalista käsittelyä. Pystyn 80-vuotiaana käsittelemään tukkeja yhden avustajan kanssa”, George kertoi.

 

George Coker with Wood-Mizer portable sawmillGeorge Coker with Wood-Mizer portable sawmill

 

Jyrsinnän jälkeen jokainen puupala vietiin latoon, ilmakuivattiin kiinniteaineilla, hiottiin ja petsattiin. Kappelin kahdeksankulmaiset pylväät rakennettiin kierrätetyistä sähköpylväistä. ”Koko perhe oli työssä rakennuksella”, George kertoi. Hänen tyttärensä Carolee piirsi kappelin piirustukset ja muutti Georgen unelmat toteuttamiskelpoiseksi suunnitelmaksi. Hänen poikansa oli tärkeänä apuna mukana rakenteiden kokoamisessa, ja muut perheenjäsenet olivat koko projektin aikana paikalla auttamassa puun hionnassa ja petsaamisessa sekä puutavaran kokoamisessa paikan päällä.

 

Crockett Creek Crossing Farm Chapel SteepleCrockett Creek Crossing Farm Chapel Steeple
Crockett Creek Crossing Farm Chapel BenchesCrockett Creek Crossing Farm Chapel Benches
Crockett Creek Crossing Farm Chapel at nightCrockett Creek Crossing Farm Chapel at night

 

Vuosikymmeniä kestäneen haaveilun ja kuuden kuukauden työn jälkeen Mulberry Chapel valmistui. Valmis projekti oli upea 12 x 15 metrin kokoinen avoin paviljonkikappeli, jonka 3 x 3,7 metrin sisäänkäynti muistuttaa maalaiskirkkoa. Sisäänkäynnin kruunaa mittatilaustyönä valmistettu, ruostumattomasta teräslevystä hitsattu kellotorni. Kellotornin sisällä on 35 cm:n messinkinen antiikkinen veturikello, ja tornin huipulla on perheen ystävän tilaustyönä tekemä risti, joka on koristeltu kanukan kukilla. Kappeli sijaitsee kuvankauniilla paikalla kiinteistön korkeimmalla kohdalla lehtipuumetsän keskellä, josta avautuvat upeat näkymät maatilalle.

 

Crockett Creek Crossing Farm Chapel weddingCrockett Creek Crossing Farm Chapel wedding
Crockett Creek Crossing Farm Chapel wedding with treeCrockett Creek Crossing Farm Chapel wedding with tree

 

Nyt kun tämä mestariteos on valmis, George on koonnut perheensä yhteen Mulberry Chapelin palkkien alle. Viikonloppuna ennen kuin Crockett Creek Crossing Farmin oli määrä järjestää ensimmäiset häät uudessa kappelissa, Georgen perhe järjesti tyttärentyttärensä vihkimisen. ”Kaunis kevätsää lisäsi ylpeyden ja rakkauden tunteita. Kaikki 175 vierasta ihastelivat kappelimme rakennetta ja kauneutta”, George kertoi. Tulevaisuudessa George aikoo jakaa intohimonsa sahaamiseen, puuntyöstöön ja rakentamiseen perheensä kanssa. ”Odotan innolla, että pääsen näyttämään ja opettamaan nuoremmille perheenjäsenille, miten sahaa käytetään”, hän sanoi.

 

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!