Nelson Wood Shims raportoi 30-50 %:n tuotannon kasvusta uusimmalla Wood-Mizerin TV6000 / MR6000 -sahajärjestelmällä

Wood-Mizer, Europe

Nelson Wood Shims Installs Wood-Mizer Sawmill System to Drive Productivity

 

Minnesotassa, Yhdysvalloissa, sijaitseva Nelson Wood Shims on Pohjois-Amerikan suurin levyjen valmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia puunjalostustuotteita valtakunnalliseen jakeluun. Yritys investoi hiljattain uuteen sahajärjestelmään maksimoidakseen tukkien tuoton ja minimoidakseen samalla investointi- ja käyttökustannukset. 

 

 

Nelson Wood Shims sahaa erilaisia levyjä Pohjois-Amerikassa ja eri puolilla maailmaa kasvatetusta korkealaatuisesta havupuusta. Levy on kiilamainen puukappale, jota käytetään pintojen tasaamiseen ja tasoittamiseen tai tukirakenteena. Nelson Wood Shims tarjoaa myös korkealaatuisia ja tasalaatuisia puulevyjä tee-se-itse-harrastajille. Heillä on 65 vuoden valmistus- ja markkinointikokemus, ja heidän tunnistettavia tuotteitaan myydään monissa tunnetuissa rautakaupoissa. "Perustajamme Wilbur Nelsonin perinnön vaalimiseksi meille on tärkeää valmistaa korkealaatuisia levyjä, leveydeltään ja pituudeltaan yhdenmukaisia ja ohennetuilla päädyillä varustettuja levyjä", kertoo Brian Peterson, Nelson Wood Shims -yrityksen toimitusjohtaja. 

 

scottbergscottberg

 

Ennen kesää 2014 Nelson Wood Shims ei harjoittanut sahausta. "Meillä oli vaikeuksia hankkia tarvitsemaamme kuitua, ja puulevyjen myynti jatkoi kasvuaan", kertoo Scott Berg, Nelson Wood Shimsin tehtaanjohtaja. "Aloimme etsiä ratkaisuja ongelmaamme ja löysimme Wood-Mizerin perussahan, joka sopi silloiseen rakennukseemme. Wood-Mizer teki sahauskoulutuksen, sillä emme olleet aiemmin käyttäneet sahaa." Vuonna 2015 Nelson Wood Shims lisäsi toimintaansa toisen, tehokkaamman Wood-Mizerin LT-sarjan hydraulisen sahan tukkien käsittelyä varten. "Asensimme ensimmäisen sahan puun käsittelyä varten sekä valmistusprosessin integroimiseksi. Nykyään Wood-Mizer auttaa meitä edelleen virtaviivaistamaan ja lisäämään tuotantoa vahvistamalla mainettamme korkeasta laadusta", Peterson sanoo.

 

Nelson Wood Shims Log DeckNelson Wood Shims Log Deck
logramploadinglogramploading
tv60001tv60001

 

 
Kun Nelson Wood Shims jatkoi kasvuaan, yritys kääntyi Wood-Mizerin puoleen löytääkseen ratkaisun sahauskapasiteetin laajentamiseksi. "Tunsimme Wood-Mizerin tuen laadun ja halun miellyttää asiakkaita", Berg sanoo. "Wood-Mizer tarjosi automatisoidun järjestelmän edulliseen hintaan." Wood-Mizer Sawmilling Solutions -asiantuntijatiimi suunnitteli ja asensi uuden suuritehoisen kaupallisen käsittelylinjan, joka vastasi Nelson Wood Shimsin erityisvaatimuksia. Luke Murray Wood-Mizerilta sanoi: "Wood-Mizerin teollisuuskoneiden valikoiman avulla voimme vastata niiden asiakkaiden tarpeisiin, jotka kokevat kasvua tai joilla on kasvutavoitteita. Olimme innoissamme saadessamme tehdä yhteistyötä Nelson Wood Shimsin kanssa ja asentaa innovatiivisen, raskaan sahajärjestelmän edullisesti."

 

tvsbladestvsblades
logspikewheellogspikewheel

 

Nelson Wood Shimsin sahajärjestelmässä on Twin Vertical Saw -saha ja MultiRip Gang Saw -yksikkö. Innovatiivisten järjestelmäohjaimien ansiosta yksi käyttäjä voi käsitellä tukit sahatavaraksi, mikä vähentää työvoimakustannuksia. Integroitujen kuljettimien ansiosta sahatavara liikkuu järjestelmän läpi tehokkaasti lajittelua ja pinoamista varten. Yritys luottaa siihen, että sahajärjestelmä tuottaa erittäin tarkkoja sahauksia ja erinomaista sahausjälkeä, mikä pienentää materiaalihävikkejä. 

 

tv6000tv6000

 

TV6000 Twin Vertical Saw on Wood-Mizerin suurin ja kestävin kaksipäinen pystysaha, joka pystyy käsittelemään suuria läpimenomääriä pienistä ja keskipitkistä tukeista aina 6,6 metrin pituisiin tukkeihin asti. "Tärkeintä tässä tukkien käsittelyprosessin alkuvaiheessa on saada sahattuun pelkkaan yhtä suuret avoimet pinnat", Murray sanoo. "Kaksipäisellä pystysahallamme saadaan aikaan yhtä suuri avosahaus käyttämällä nopeaa ja tarkkaa tukin syöttöjärjestelmää, johon on yhdistetty paineistetut alaspäin vetävät rullat ja syöttöketju. Tämä mahdollistaa suuremman hyötysuhteen seuraavassa vaiheessa, joka koostuu MR6000-kehyssahoista, joista käytetään myös nimitystä raamisaha."

MR6000-kehyssahat, jotka pystyvät tekemään useita korkean toleranssin sahauksia yhdellä syötöllä, muodostavat seuraavan vaiheen. Optiset anturit havaitsevat materiaalin läsnäolon ja aktivoivat pneumaattisesti ohjatut alaspäin vetävät rullat, jotka painavat pelkkaa alaspäin ja ohjaavat puutavaran tarkasti MR6000-kehyssahan läpi. "MR6000 on työjuhta, joka tuottaa suurimman osan lopputuotteesta useimmissa sahalaitoksissa", Murray sanoo.

 

actionspikeyactionspikey

 

Jokainen kone on suunniteltu toimimaan itsenäisenä yksikkönä, ja se voidaan mukauttaa eri tavalla sahalinjassa, jos Nelson Wood Shimsin vaatimukset muuttuvat. Tämä lisää joustavuutta. "Tuotantomme on kasvanut 30-50 prosenttia vähemmällä henkilöstömäärällä", Berg sanoi. "Yhdenmukaiset sahaukset kehyssahalla mahdollistivat myös höyläysprosessin poistamisen."

 

sawlogconveyorsawlogconveyor

 

Nelson Wood Shimsin tiloihin tehty asennus tukee Wood-Mizerin maailmanlaajuista mainetta innovatiivisten sahaustuotteiden ja kaupallisten sahalinjojen toimittajana. "Tämän järjestelmän suunnittelu on sovitettu asiakkaan tarpeisiin. Uskomme, että se tuottaa Nelson Wood Shimsille suuren läpimenon ja huippulaatuisia tuloksia monien vuosien ajan", sanoo John Smith, Wood-Mizerin toimitusjohtaja. "Omistautuneet tiimimme keskittyvät auttamaan asiakkaitamme rakentamaan pitkäaikaisia ratkaisuja, jotka tuottavat maksimaalisen tuoton investoinneille."

 

log edgerlog edger

 

Peterson ja Berg sanoivat, että asennusprosessi sujui erittäin sujuvasti, ja Wood-Mizerin tiimi tarjosi tehtaan henkilökunnalle perusteellisen koulutuksen kaikille laitteille. "Wood-Mizer toimitti tuotteet ajallaan ja tarjosi erinomaista asennuspalvelua", Berg sanoi. "Arvostamme tiimin käytännönläheistä osallistumista, palvelua ja sitoutumista tukeemme. Tämä on alku pitkäaikaiselle kumppanuudelle Wood-Mizerin kanssa", sanoi Peterson.

 

cutandedgedcutandedged
Nelson Wood Shims OffbearingNelson Wood Shims Offbearing
Nelson Wood Shims YardNelson Wood Shims Yard

 

TV6000/MR6000-linjan edut Nelson Wood Shimsissä

  • Sahajärjestelmän räätälöity suunnittelu asiakkaan tarpeiden ja budjetin mukaan.
  • Yksityiskohtainen projektinhallinta
  • Maailmanluokan valmistus
  • Perusteellinen koulutus ja asennus
  • Tuotannon kasvu 30-50 prosenttia
  • Työvoimakustannukset vähenevät (prosessiin osallistuu vähemmän ihmisiä).
  • Poistaa höyläysprosessin kehyssahauksen jälkeen
  • Tasalaatuisten puulevyjen tasalaatuinen tuotanto, jolla on kasvupotentiaalia


***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!