Vahingosta intohimoksi: Zygmunt Kossin matka puusepänverstaasta menestyväksi yrittäjäksi

Vahingosta intohimoksi: Zygmunt Kossin matka puusepänverstaasta menestyväksi yrittäjäksi

 

Puolalainen yrittäjä Zygmunt Koss kertoo, kuinka hän löysi intohimonsa puutöihin ja kuinka hän saavutti menestystä liiketoiminnassa oikean teknologian ansiosta.

"Voisi sanoa, että päädyin puusepäntyöhön vahingossa; en suunnitellut tätä," sanoo pomeranialainen yrittäjä Zygmunt Koss. "Vanhan talomme yhdessä huoneessa ei ollut eristystä ja siellä oli talvisin jäätävän kylmä. Eristääksemme sen, vaimoni ja minä päätimme verhota seinät puupaneelilla, mikä oli tuolloin uskomattoman muodikasta. Juuri tästä hetkestä alkoivat seikkailuni puutöiden parissa."

Vuonna 1991 Zygmunt perusti oman yrityksensä, joka erikoistui sisustussuunnitteluun. "Seinäverhoukset, kaapit, pöydät – sitä me pääasiassa teimme yrityksemme alkuvuosina."

 

 

"Minut kutsuttiin osallistumaan EU:n London Array -projektiin, joka toteutettiin Gdańskin ja Gdynian telakoilla. Tämän projektin tavoitteena oli rakentaa tuulivoimalaitoksia Pohjanmerelle. Toimitin tarvittavat asiakirjat osallistuakseni tarjouskilpailuun," Zygmunt selittää.

"En ollut yksin; useat ihmiset halusivat osallistua projektiin, mutta yllätyksekseni voitin tarjouskilpailun! Se oli uskomaton shokki minulle!"

Puusepänverstaaseen oli hankittava uusia koneita, joka mahdollistaisi projektin toteuttamisen. Tehtävänä oli valmistaa puupalkkeja tuulivoimaloiden muottirakenteisiin. Rakenteen tuli olla kestävä ja tarkasti valmistettu, joten Zygmuntin oli käytettävä korkealaatuisia koneita.

Markkinoilla olevia sahoja tutkittuaan Zygmunt päätti nopeasti ostaa Wood-Mizerin. Hän meni Wood-Mizerin Euroopan pääkonttoriin ja tuotantolaitokseen Puolaan saadakseen lisätietoja. Pankkilainan avulla hän osti LT20B-mallin modulaarisella rungolla.

 

 

Tämä sahamalli Wood-Mizerin valikoimassa yhdistää tunnetun 1-kiskoisen, ulokerakenteisen LT20-sahapään matalasegmenttiseen sahauspöytään. Tässä sahauspöydässä ei ole hydrauliikkaa, mutta sen matalan sahauspöydän ansiosta tukit voidaan helposti rullata pöydälle käyttämällä kahta lastausramppia. Segmentoidun rungon etuna on sen käytännössä rajaton pituus, sillä sitä voidaan pidentää liittämällä lisäpöytiä. Näin LT20B:llä voi sahata erittäin pitkiä tukkeja ja palkkeja. LT20B-konetta tilatessaan voi valita useista moottorivaihtoehdoista, sähkö- tai bensiinikäyttöisestä, ja päättää tarvitseeko sahaan kauko-ohjauksen. Tämä vaihtoehto valitaan usein niiden toimesta, jotka sahaavat jatkuvasti ja samantyyppistä puuta.

"LT20B on kompakti kone. Mielestäni sillä on monia etuja sen pienen koon ja painon vuoksi. Tätä sahaa voitaisiin jopa käyttää telakalla, korjattavilla laivoilla," Zygmunt muistelee.

 

 

Projekti toteutettiin onnistuneesti, ja sen valmistuttua Zygmunt päätti pitää Wood-Mizer-sahan jatkaakseen liiketoimintansa kehittämistä.

"Yrityksemme menestys alkoi Wood-Mizer-sahan hankinnasta. Se on kone, jonka avulla voimme toteuttaa puusepäntyöhön liittyviä tilauksia," jatkaa Zygmunt.

Haastattelu Zygmuntille kuvattiin hänen kodissaan, ja noin 80% rakennusmateriaalista oli sahattu Wood-Mizer-sahalla. Jokainen seinä-, katto- tai lattiakomponentti tehtiin käsin suurella tarkkuudella.

 

 

Zygmunt näki puolalaisessa sanomalehdessä GAZETA PRZEMYSŁU DRZEWNEGO ilmoituksen, jossa Wood-Mizer-yritys ilmoitti kilpailusta Wood-Mizer-sahoilla toteutettujen projektien kesken. Zygmunt päätti osallistua kilpailuun esittelemällä talonsa.

"Kiitos tämän, voin ylpeillä saavutuksestani, jonka aloitin paperille piirtämästäni suunnitelmasta ja tein sen itse, oman ideani mukaan," Zygmunt hymyilee.

"Rakennukset-kategoriassa ensimmäinen sija meni ranskalaisen suunnittelijan suunnittelemaan puumajaan, ja toinen sija tuli minulle, puolalaiselle yrittäjälle rannikolta," sanoo Zygmunt. "Kuvitelkaa kuinka ylpeä ja tyytyväinen olin! Loppujen lopuksi tämä on erittäin miellyttävää, sillä nyt tiedän: se, mitä teen, miellyttää muita, ei vain minua."

 

 

***

 

 

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!