Puolalainen korkealuokkainen huonekaluvalmistaja voittaa markkinat Wood-Mizerin WB2000-sahallaan

Wood-Mizer, Europe

Kacper & Mateusz Ziemiński - co-owners of FAGUS company

 

FAGUS, Puolan Sępólno Krajeńskiessa toimiva puutuotteiden valmistaja, on perinteisiin ja monivuotiseen kokemukseen perustuva perheyritys. Yhtiö on erikoistunut massiivipuisten huonekalujen tuotantoon raaka-aineenaan lähinnä tammi ja pyökki. Korkealuokkaiset huonekalut on suunniteltu pääasiallisesti makuu- ja olohuoneisiin sekä ruokailutiloihin.

Kukin huonekalu on ulkoasultaan ja tyyliltään vaikuttava. ”Lopputuotteemme ovat ainutlaatuisia. On mahdotonta työstää lipastoa tai kaappia, joka näyttäisi täysin samanlaiselta kuin vastaava toinen huonekalu”, kertoo yhtiön osaomistaja Kacper Ziemiński. ”Me pyrimme hyödyntämään jokaisen puumateriaaleihin liittyvän puutteen huippuluokan muotoilua tukevaksi tekijäksi. Nykyään useimmat huonekalut valmistetaan lastulevystä, mutta tilanne tehtaallamme on täysin toinen. Sinun on nähtävä ja tunnettava se omin käsin, jotta voit ymmärtää, kuinka yksilöllinen materiaali puu on ja kuinka juuri yksilöllisyys tekee siitä niin kauniin.”

 

 

Veljekset ja osaomistajat Mateusz ja Kacper Ziemiński ovat jatkaneet vanhempiensa ja isovanhempiensa intohimon puun kanssa työskentelyn osalta. Heidän isovanhempansa käynnistivät suvun seikkailun puun kanssa monta vuotta sitten ostaessaan ensimmäisen sahansa. Seuraavaksi heidän isänsä perusti yhtiön, jossa veljekset ovat työskennelleet vuodesta 2013 alkaen. ”Kauan sitten ollessamme lapsia meillä oli tapana juoksennella ympäri verstasta ja naulata nauloja lautoihin,” muistelee Kacper.

 

 

Kaikki perheenjäsenet osallistuvat yhtiön toimintaan - he tukevat toisiaan analysoimalla erilaisia ongelmia ja pyrkivät kovasti löytämään niihin parhaat ratkaisut. Veljekset aloittivat työt yksinkertaisten tehtävien parissa - leikkimällä ympäri verstasta, puhdistamalla verstaan sahanpurusta ja lopulta myös kokoamalla huonekaluja. Tänä päivänä on perusteltua todeta, että nuorella iällä kehittynyt intohimo on muuntunut kokemukseksi ja sitoutuneisuudeksi. He tietävät, kuinka sopeutua yksittäisten asiakkaiden monimutkaisiin tarpeisiin luomalla ainutlaatuisia tuotteita, joita ei koskaan ole mahdollista täysin kopioida.

 

 

Perheyhtiössä karttuneiden taitojen ja kokemuksen lisäksi menestyminen tällä teollisuuden alalla perustuu myös heidän intohimoonsa ja ennen kaikkea koulutukseensa. ”Olin mukana ammattilaistason urheilutoiminnassa usean vuoden ajan osallistuen olympialaisten purjehdukseen”, kertoo Kacper. "Minä toteutin unelmiani ottamalla osaa olympialaisiin ja voittamalla mitaleja erilaisissa kansainvälisissä kilpailuissa. Urheilu on auttanut minua muokkaamaan luonnettani ja tehnyt minusta velvollisuudentuntoisemman, määrätietoisemman sekä tavoitteeseen keskittyvämmän. Urheilu on auttanut minua myös kanssakäyntiin erilaisten ihmisten kanssa, koska harjoittelin aina kansainvälisissä joukkueissa.” Harjoittelu monimuotoisissa ympäristöissä on auttanut minua oppimaan vieraita kieliä ja helpottanut yhteistyötä kansainvälisillä markkinoilla.

 

 

Toinen veljeksistä, Mateusz, on valmistunut Poznańin Biotieteiden yliopistosta aiheenaan puuntyöstöteknologia. Kaikki ammattiosaamista edellyttävät tehtävät on jaettu veljesten kesken heidän osaamisensa perusteella. Kacperin hoitaessa yhteydenpidon ulkomaisten asiakkaiden kanssa, Mateusz valvoo tuotantoa. Hän ymmärtää yhtiön valmistamat tuotteet ja hän osaa suunnitella uusia tuotteita. ”Käytämme kaiken vapaa-aikamme jopa verstashalliin kävellessämme sen miettimiseen, mitä ja miten voisimme kehittää ja parantaa”, kertoo Kacper.

Brothers Ziemiński -yhtiö on kehittynyt menestyksellisesti ja keskittynyt voimakkaasti uusiin investointeihin. Hiljattain yhtiö rakensi uuden tuotantotilan ja asensi sinne valtavan kokoisen teollisuusluokan Wood-Mizer-sahan. ”WB2000-leveäteräinen vannesaha täydentää erinomaisesti muutenkin kehittynyttä tuotantotilaamme, joka sisältää 10 tietokoneohjattua puunkuivausuunia, moniteräsahan, muutaman puusirkkelin, kaksi nelipuolista hirsihöylää, 4 CNC-konetta, läpiporaavan CNC-koneen, leveänauhaisen hiomakoneen, muutaman puuliimaukseen soveltuvan puristimen sekä öljynlevityslinjan”, kertoo Mateusz.

 

 

”Olimme päättäneet hankkia WB2000-sahan, joka on korvaamaton tuotannon alkupäässä kookkaiden tukkien sahauksessa. Tämä investointi on tehty nostamaan yhtiömme tuotantokapasiteettia. Olemme tehneet yhteistyötä Wood-Mizerin kanssa siitä asti, kun aloitimme liiketoimintamme. Ensimmäinen isoisämme ostama saha oli Wood-Mizer, ja nyt ostamamme neljäs saha on myös Wood-Mizer. Investointi WB2000-sahaan näyttää olleen järkevä päätös, sillä olemme jo nyt nostaneet tuotantoamme. Tarkoitan tällä, että kapasiteettimme on noussut jo 10-15 % verrattuna aiempiin koneisiin”, kertoo Mateusz. ”Uuden tuotantotilan rakentaminen liittyi oleellisesti WB2000-sahan hankintaan ja Wood-Mizerin insinöörien kehittämät ratkaisut paransivat kokonaisprosessia ja, mikä merkittävämpää, vähensivät tuotannon myöhempien vaiheiden tarvetta.

 

 

”Päätimme lisäksi investoida kahteen lajittelupöytään työstetyn puun helpompaan erotteluun kolmelle eri puolelle. Nämä pöydät ovat äärimmäisen käteviä materiaalin luokittelussa, puhumattakaan Wood-Mizerin insinöörien suunnittelemista sivukuljettimista, jotka on varustettu painovoimarullilla. Näiden avulla sahattu puu kerätään ja jonka avulla saha voi toimia käytännössä 8 tuntia vain yhdellä pysäytyksellä teränvaihtoa varten”, selittää Mateusz. ”Tämän koneen tekninen toteutus täyttää kaikki odotuksemme, sillä tukit ovat kookkaita ja painavia ja tämä saha pystyy käsittelemään niitä vaivatta - ratkaisu on juuri se mitä haimme”, kertoo Kacper.

 

 

Kysyttäessä heiltä miksi he valitsivat Wood-Mizerin sahat, Mateusz vastaa - ”Wood-Mizer ei ole koskaan jättänyt meitä pulaan ja siksi päätimme hankkia toisen sahan”. Olemme todella iloisia yhteistyöstä Wood-Mizerin kanssa. Haluan sanoa vielä uudelleen - olemme käyttäneet Wood-Mizerin koneita jo vuosien ajan ja olemme aina voineet luottaa heidän korkealaatuiseen ja ammattitaitoiseen asiakaspalveluun ja tekniseen tukeen. Mielestäni Wood-Mizer on liikekumppani, johon voi todella luottaa.

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!