Wood-Mizerin Suomen edustaja toivottaa tervetulleeksi uuden puuntyöstökonelinjan

The Finnish Contribution to the Success of Woodworking Products

Howard Blackbourn, Wood-Mizerin Suomen edustaja, kertoo ajatuksistaan puuntyöstökoneista, intohimosta puuhun ja siitä, miksi Suomi on loistavin paikka elää puunjalostuksen parissa.


Howard Blackbourn aloitti yhteisen matkansa Wood-Mizerin kanssa lähes 30 vuotta sitten asiakkaana, joka tarvitsi sahan puun työstämiseen perhetilallaan. ”Minulla on maatila, johon kuuluu viljelysmaata ja metsää. Tilan vanhat rakennukset oli kunnostettava. Ne olivat pääasiassa puurakenteita eivätkä vanhoissa rakennuksissa käytetyt mitat olleet vakioita. Siksi alunperin tarvitsin sahaa”, Howard selittää.

1980-luvulla hän kiinnitti huomionsa vanhaan perhetilaan, jonka hän perisi. Tämä sai hänet lopulta asettumaan Suomeen ja omistautumaan täysin metsänhoitoon. ”Suomeen saapumiseni jälkeen jouduin työskentelemään paljon metsässä, koska sitä ei ollut hoidettu vuosiin. Puiden raivaaminen ja hoitohakkkuut metsässä, metsäteiden rakentaminen ja ojien parantaminen – nämä olivat ensimmäisiä töitä prioriteettiluettelossa”, Howard muistelee.

 

Blackbourn family is Wood-Mizer agents in Finland

 

Vuonna 1993 hän suostui esittelemään sahoja ympäri Suomea ja siitä lähtien hän on ollut ”Wood-Mizerin freelance-edustaja”. Hän on ammatiltaan sisustusarkkitehti ja oli työskennellyt puualalla jo monta vuotta. ”Yrittäjänä kunnostin vanhoja puurunkoisia rakennuksia Isossa-Britanniassa. Minulla oli pieni puuntyöstöpaja tätä tarkoitusta varten. Se vahvisti kiinnostustani puuhun”, Howard sanoo.

Suomi on siunattu rikkailla metsä- ja puuvaroilla. ”Suurin osa Suomessa ennen 1960-lukua rakennetuista taloista oli hirsi- tai puurunkotaloja. Noin 75 % Suomesta on metsää, joka tunnetaan nimellä ”vihreä kulta”. Metsäteollisuus on tärkein toimialamme”, Howard huomauttaa.

 

 

”Työskentely metsässä sai minut näkemään mahdollisuudet. Osa puista oli ”liian hyviä” päätymään bulkkitavaraksi/teollisuuteen. Hankittuani ensimmäisen siirrettävän LT40-sahan kykenin valitsemaan oikeat puut oikeaan tarkoitukseen”, Howard myöntää.

Wood-Mizerin suomalainen toimisto on perheyritys, joten asiakkaat ovat lämpimästi tervetulleita joka kerta, kun he ilmestyvät toimiston ovelle. ”Lähestymistapamme asiakkaisiin on ollut palvelukeskeistä. Olemme perheyritys ja työskentelemme joustavina työaikoina. Varmistamme myös asiakkaillemme, että olemme osa suurempaa Wood-Mizer-tiimiä ja saamme tarvittaessa apua tai neuvoja,” Howard sanoo. Hän toteaa, että ”puu on kestävää materiaalia ja sillä on pitkät perinteet tässä maassa.”

 

 

Viime aikoina Howard ja hänen jälleenmyyntitoimistonsa Falkberg ovat tarjonneet sahauskoneiden lisäksi myös puuntyöstökoneita. ”Viime aikoihin asti koneet ovat olleet pääasiassa sahoja. Olemme iloisia Wood-Mizerin valikoiman laajenemisesta puuntyöstökoneisiin”, Howard sanoo.

 

 

Puuntyöstökoneet, kuten listahöylät, höylät tai tasohöylät, ovat saavuttaneet suurta suosiota puutuotteiden valmistajien keskuudessa ympäri Suomea, pääasiassa niiden monipuolisuuden, helppokäyttöisyyden ja edullisuuden vuoksi. Ruotsalaisen MOReTENsin keksimät ja Wood-Mizerin edelleen kehittämät puuntyöstökoneet antavat asiakkaille mahdollisuuden jalostaa puuideoitaan tuotteiksi, joita tarvitaan mökkien, hirsitalojen tai suomalaisen tavaramerkkituotteen – saunan – rakentamiseen, ylläpitoon ja kunnostamiseen.

 

 

Howard tajuaa, että oli viisas ja järkevä päätös MOReTENilta fuusioitua Wood-Mizeriin ja siirtää kaikki puuntyöstökoneiden tuotanto Puolaan ja Yhdysvaltoihin. ”Tehtaan siirtäminen Puolaan tuo sen lähemmäksi Euroopan markkinoita. Se on myös luonnollinen kehitys ja uusi askel lähemmäksi Wood-Mizerin toteamusta ”Metsästä lopulliseen muotoon”, Howard päättelee ”Uuden Wood-Mizerin tehtaan tilat käyttävät ajantasaista tekniikkaa ja tuotantomenetelmiä”, toteaa Howard. ”Tulevaisuudessa on kätevää saada sekä sahat että höylät samasta paikasta”, hän sanoi lopuksi.

 

 

 

 

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!