Wood-Mizer juhlii 30 vuoden taivaltaan Euroopan markkinoilla

Wood-Mizer manufacturing centre in Poland
23.09.2020

 

Puu on yksi arvokkaimmista luonnonmateriaaleista, jonka avulla yhteiskunta voi rakentaa paremman maailman miljoonille ihmisille. Wood-Mizer kehittää ja toteuttaa innovatiivisia ratkaisuja, joiden ansiosta puunjalostusyritykset voivat kasvaa ja tuottaa voittoa. Nämä ratkaisut ovat niin tehokkaita, että niiden avulla käyttäjät voivat käsitellä luonnonvaroja maksimaalisella hyödyllä. Tämä tarkoittaa, että Wood-Mizerin laitteilla tarvitaan vähemmän puuta puuntyöstöön ja metsiin jää enemmän puita kasvamaan.

Wood-Mizer aloitti toimintansa Amerikassa 1970-luvun loppupuolella, kun kaksi insinööriä – yrityksen tulevat perustajat – aloittivat hankkeen kannettavan sahan rakentamiseksi.

 

Wood-Mizer founder Donald Laskowski and the first LT40 sawmill, in 1982

Wood-Mizerin perustaja Donald Laskowski ja ensimmäinen LT40-saha vuonna 1982

 

Siihen aikaan vain suuret sahat pystyivät käsittelemään tukkeja, mutta vastikään valmistetut kompaktit ja kannettavat Wood-Mizer-sahat tarjosivat uuden, vaihtoehtoisen tavan sahata puuta.

Heidän keksintönsä toi mukanaan useita etuja, jotka tarjosivat askelmuutoksen sahauksessa.

  • Siirrettävät Wood-Mizer-sahat voidaan hinata työpaikalle, mikä eliminoi tukkien kuljetuskustannukset.
  • Ohutterällä laudat voidaan sahata jopa vain 2 mm:n paksuiksi, joten jokaisesta tukista saadaan sahattua enemmän sahatavaraa ja jokaisesta tukista syntyy vähemmän jätettä.
  • Wood-Mizer-sahat on varustettu pienempitehoisilla moottoreilla perinteisiin sahoihin verrattuna. Tämä tarkoittaa alhaisempaa energiankulutusta ja vähemmän pakokaasupäästöjä.
  • Wood-Mizer-sahat pystyvät sahaamaan suuriläpimittaisia tukkeja.
  • Ehkä tärkein muutos on, että nämä suhteellisen pienet Wood-Mizer-sahat tuottavat täysin sileää, tarkasti kalibroitua puutavaraa, mikä aikaisemmin oli mahdollista vain suurilla, kalliilla sahauslaitteilla.

 

Wood-Mizer LT40 portable sawmill

Wood-Mizer LT40 saha

 

Uusi teknologia teki läpimurron puun sahauksessa. Se teki puun sahaamisesta ympäristöystävällisemmän ja edullisemman yrittäjille ja pienille firmoille maatalousyrittäjistä, tilanomistajista ja puusepänverstaista huonekalutehtaisiin.

Kului vain muutama vuosi yrityksen perustamisesta Amerikassa, kun Wood-Mizer oli jo niiden edelläkävijöiden joukossa, jotka investoivat tuotantokeskuksen rakentamiseen Puolaan kommunistihallituksen kukistuttua.

Se oli kesällä 1990. Nykyään Puolan Wood-Mizer Industries on kehityksen lippulaiva, joka toimii mallina koko teollisuudenalalle.

 

WB2000 wideband industrial sawmill

WB2000 leveäteräinen teollinen saha

 

Tässä on joitakin vaikuttavia faktoja Keski-Puolan Kolossa sijaitsevan Wood-Mizerin Euroopan tuotantokeskuksen 30-vuotisesta matkasta.

  • Wood-Mizerin laitteistoon kuuluu Japanissa ja Saksassa valmistettuja pitkälle kehitettyjä robottimetallintyöstökoneita, ja yritys investoi jatkuvasti uusimpiin teknisiin laitteisiin ja työntekijöiden ammattitaitoon.
  • Pinta-alaltaan yli 15 000 neliömetriä olevat Wood-Mizerin verstaat, tavaravarastot ja toimistot levittyvät yli yhdeksän hehtaarin alueelle.
  • Erityisesti puun sahaamiseen kehitettyjen Wood-Mizer-terien tuotanto on sertifioitu standardin ISO 9001: 2015 mukaan, ja teristä on tullut teollisuuden laatumalli. Wood-Mizerin TOOLS-tuotemerkin sahaustyökaluvalikoimaan kuuluu yli 2500 kapean ja leveän vanneterän, höyläterän, kehyssahan ja pyörösahan mallia, ja valikoimaa laajennetaan jatkuvasti.
  • Wood-Mizerin Euroopan tehtaalla työskentelee noin 400 työntekijää. Wood-Mizer tarjoaa jatkokoulutusta ja korkea-asteen koulutusta korvaavia ohjelmia ja investoi työntekijöihin monella eri tavalla. Tuotantoa parannetaan jatkuvasti LEAN-tuotantomenetelmien avulla.
  • Wood-Mizerin suunnittelutoimisto on ryhmä korkeasti koulutettuja insinöörejä, jotka työskentelevät ja kehittävät yhdessä amerikkalaisten kollegoidensa kanssa ainutlaatuisia teknisiä ratkaisuja tehokkaaseen sahaamiseen. Erityisesti uusi TITAN-teollisuuslaitelinja edustaa sekä sahojen suunnittelua että laitteiden tuotantoa erityisiin asiakastehtäviin.
  • Puolan Wood-Mizer-tehdas toimittaa laitteita ja työkaluja neljään maanosaan – Eurooppaan, Amerikkaan, Aasiaan ja Afrikkaan. Nykymaailmassa teknisten laitteiden laatua on tuettava myynninjälkeisen palvelun saatavuudella. Wood-Mizerin huoltokeskuksia, jotka ylläpitävät varaosavarastoja ja joissa työskentelee kokeneita asiantuntijoita, toimii 110 maassa.

 

Compact and affordable LX50 sawmill

Kompakti ja edullinen LX50-saha

 

Wood-Mizer narrow band blades

Wood-Mizer-terät

 

New in Wood-Mizer offer - MP360 moulder / planer

Uutta Wood-Mizerin tarjouksessa – MP360-kutterihöylä

 

Robert Baginski, President of Wood-Mizer Industries in Poland

Robert Baginski, Puolan Wood-Mizer Industries -yrityksen toimitusjohtaja

 

”Nykyään ihmiset ovat tietoisempia luontoa uhkaavista vaaroista ja enemmän huolissaan metsävarojen suojelemisesta ja säilyttämisestä”, sanoo Robert Baginski, Wood-Mizer Industries -yrityksen toimitusjohtaja.

”Useimmat meistä ymmärtävät ympäristön merkityksen ihmisille ja sen säilyttämisen hyvässä kunnossa tuleville sukupolville. Wood-Mizer on mukana tässä erittäin tärkeässä prosessissa.

Wood-Mizer on valmistanut yli 80 000 sahaa, jotka ovat toiminnassa ei puolilla maailmaa.

Sinäkin voit liittyä Wood-Mizer-perheeseen.

 

New Wood-Mizer production and office building in Poland

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!