Wood-Mizer Europe paketoi vuoden 2021 ja tekee suunnitelmia tulevaisuutta varten

Wood-Mizer Europe wraps up 2021 and makes further plans for the future
29.12.2021

Kun vuosi lähestyy loppuaan, on aika tehdä yhteenveto sen ratkaisevista hetkistä ja laatia suunnitelma tulevalle vuodelle. Wood-Mizerin myyntijohtajan Krzysztof Kropidłowskin kanssa käytävässä haastattelussa pohdimme vuoden 2021 tapahtumia, tutkimme puuteollisuuden tilaa ja tarkastelemme huolellisesti yrityksen seuraavan vuoden suunnitelmaa.

 

Vuosi 2021 on jälleen yksi vuosi, johon pandemian kehittyminen on vaikuttanut merkittävästi. Haasteista huolimatta tämä on ollut hyvä vuosi puuteollisuudelle. Kuluttajamarkkinoilla näkyy raaka-aineiden ja puutuotteiden, kuten rakennuspuutavaran, kuormalavojen ja huonekalujen, kasvava kysyntä. Kuluttajat alkavat huomata inflaation etenemisen ja päättävät remontoida asuntojaan, rakentaa taloja tai investoida erilaisiin kiinteistöihin. He haluavat epätoivoisesti vaihtaa rahan kulutushyödykkeiksi. ”Mitä nopeammin käytät rahaa ja saat projektisi valmiiksi, sitä vähemmän rahanarvon lasku vaikuttaa sinuun”, Krzysztof Kropidłowski selittää.

 

 

Wood-Mizer ei ole varsinainen valmistaja huonekaluteollisuuden alalla vaan merkittävä konetoimittaja tälle teollisuudelle. ”Valmistamme asiakkaidemme tarvitsemat koneet ja laitteet. Nyt he käyttävät tämän ajan työpajojensa laajentamiseen, tuotantolinjojen ajanmukaistamiseen ja uusien ratkaisujen toteuttamiseen. He investoivat nyt turvatakseen liiketoimintansa paremman tulevaisuuden”, Krzysztof Kropidłowski myöntää.

Se johtaa Wood-Mizerin tuotteiden pitkittyneisiin toimitusaikoihin: toimitusviiveet ovat pidempiä, koska puun lopputuotteiden valmistukseen tarkoitettujen teollisuuskoneiden kysyntä on kasvanut.


Optimistisesti vuoteen 2022

Vuodesta 2022 odotetaan menestyksekästä mutta toisaalta haasteellista. Ensi vuonna teollisuuden käytettävissä oleva puumäärä ja huutokauppojen järjestelmävähennykset aiheuttavat paljon epävarmuutta sijoittajien keskuudessa. ”Tilauksia on paljon, ja talouskehitys jatkuu edelleen hyvänä, mutta inflaatio syö kannattavuutta. Puuteollisuudessa toimivat valmistusyritykset laativat toimintasuunnitelmansa materiaalin saatavuuden mukaan. Tämä vaikuttaa päätökseen yrityksen laajentamisesta tai uusien työntekijöiden palkkaamisesta”, Krzysztof Kropidłowski huomauttaa. ”Ensi vuosi tulee olemaan mielenkiintoinen, mutta täynnä haasteita. Se tulee olemaan toinen yritysten seulonta. Tänään on vaikea sanoa, kuinka moni niistä selviytyy uudesta taloudellisesta todellisuudesta.”

 

 

Wood-Mizerin kannalta tulevan vuoden alku näyttää optimistiselta, kun otetaan huomioon tuotantoa odottavien asiakastilausten määrä. Asiakkaiden kannalta se ei kuitenkaan ole hyvä uutinen, koska koneiden toimitusajat muuttuivat tavallista pidemmiksi. Yhtenä alueen harvoista yrityksistä Wood-Mizer voi olla ylpeä siitä, että se laajensi infrastruktuuriaan uudella tuotantolaitoksella huhtikuussa 2021- Tämän seurauksena Wood-Mizer loi muutamia kymmeniä työpaikkoja ja lisäsi tuotantoaan sekä tutkimus- ja kehitystoimintaansa. ”Vaikka maailmanlaajuinen teollisuus kärsii raaka-ainepulasta, yrityksemme on selviytynyt tilanteesta erittäin hyvin. Suunnittelustrategiamme on osoittautunut erittäin oikeaksi, koska lähdemme ensi vuoteen erinomaisin myyntituloksin vuodelta 2021 ja pitkällä listalla asiakastilauksia vuodelle 2022”, Krzysztof Kropidłowski sanoo.

 

 

Uusi tuotanto- ja toimistohalli ja lisää orgaanista kasvua

Wood-Mizer aikoo laajentaa infrastruktuuriaan vuonna 2022 rakentamalla toisen tuotanto- ja varastohallin ja rekrytoimalla uusia työntekijöitä eri osastoille. Uuden tuotantolaitoksen kokonaislattiapinta-ala on 10 000 m², josta noin 3000 m² nykyaikaista varastoa varten, jossa on viisi lastausramppia, korkeavarastohyllyjä ja automaattinen kuljetusjärjestelmä. Uudessa hallissa tulee olemaan riittävästi tilaa sahanterien tuotannolle ja tutkimus- ja kehitysosastolle.

 

 

Wood-Mizer investoi myös laajentumiseen muiden maanosien paikallisille markkinoille. Aasiassa, Oseaniassa ja Afrikassa Wood-Mizer avaa uusia toimipisteitä, jotka auttavat yritystä tavoittamaan paikalliset asiakkaat, luomaan kasvumahdollisuuden ja tarjoamaan heille asianmukaista asiakaspalvelua. ”Meidän on otettava huomioon uudet ilmasto-ohjelmat ja ympäristörajoitukset, joilla pyritään hillitsemään liiallista ja laitonta metsien hävittämistä. Raakapuuta ilmestyy lisää paikallisesti ja globaalisti samaan aikaan vähemmän, mikä avaa puunjalostuksen kysyntää näillä markkinoilla. Paikalliset sijoittajat todennäköisesti etsivät ja haluavat ostaa vannesahan ja tulevaisuudessa ehkä muitakin koneita Wood-Mizerin valikoimatarjonnasta”, Krzysztof Kropidłowski selittää. ”Wood-Mizer aikoo myös jatkossa avata uusia jälleenmyyjien toimipisteitä ja kasvaa orgaanisesti. Aiomme mennä paikkoihin, joihin kukaan ei ole koskaan ennen mennyt!”

 

 

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!