LIGNA 2023 -messuilla esitelty Wood-Mizer Systems -järjestelmiin kuuluva teollinen sahauslinja

Wood-Mizer Systems at LIGNA 2023
16.05.2023

 

Wood-Mizer esitteli LIGNA-messuilla parhaita ja edistyksellisimpiä Wood-Mizer Systems -linjojaan, mukaan lukien suurten puumäärien käsittelyyn tarkoitettu WB2000-teollisuussahaan perustuva linja ja toinen tukkien jalostamiseen kuormalavalaudoiksi suunniteltu TVS-HD-kaksoispystysahaan perustuva linja. Sen lisäksi Wood-Mizer esitteli myös edistyksellisimmän korkean suorituskyvyn ratkaisun sahateollisuudelle – EA3000-viimeistelysärmäsahan.

Wood-Mizerin teolliset sahausratkaisut ovat herättäneet alan huomion edullisen hintansa ja alhaisten huoltokustannustensa ansiosta verrattuna kilpailijoiden tarjoamiin vastaaviin ratkaisuihin. Wood-Mizerin räätälöidyt sahauslinjat mahdollistavat maksimaalisen saannon kustakin tukista ja tuottavat mahdollisimman vähän hukkapuuta. Kun suunnittelu on räätälöity asiakkaan erityistarpeiden mukaan, sahayritykset voivat vähentää työvoimaa ja samanaikaisesti käyttää automaatiota ja älykkäitä ratkaisuja tuottavuuden lisäämiseksi. 

Vuonna 2015 tapahtuneen käyttöönoton jälkeen lukuisat sahayritykset ympäri maailmaa ovat asentaneet Wood-Mizerin WB2000-teollissuusahan ja nostaneet tuottavuuttaan kaksin- tai jopa kolminkertaiseksi. Wood-Mizer WB2000-teollisuussaha on kone, jossa yhdistyvät kapean ja leveän vannesahateräteknologian edut – huipputehokkaaseen sahaamiseen tarkoitettu tehokas sahauspää, joka on suunniteltu toimimaan 50 mm tai 75 mm leveillä tai 100 mm leveillä stelliittiterillä, hydrauliikalla varustettu massiivinen sahauspöytä tukkien käsittelyyn ja runsaasti helppokäyttöisiä ominaisuuksia. 

 

 

LIGNA-messujen aikana WB2000-teollisuussaha varustettiin uudella ohjaamolla käyttäjän turvallisuuden ja mukavuuden parantamiseksi. Eristetty, tilava ohjaamo tarjoaa mukavan työympäristön ja selkeän näkyvyyden sahausta varten. Sahan helppo käyttö ohjaamosta käsin on mahdollista, sillä jopa neljä videokameraa valvoo prosessia ja kahdella ohjaussauvalla varustetulla 12 tuuman kosketusnäytöllä aktivoidaan toimintoja ja ohjataan sahausparametreja. 

Nykyaikainen ja lujarakenteinen sahauspöytä 6 tonnin tukkikapasiteetilla on rakennettu kahden tukevan C-muotoisen teräspalkin (400 x 110 mm) varaan. Sahauspöydässä on edistyksellisimmät hydrauliset tukinkäsittelytoiminnot, kuten tukkipuristimet, ketjukääntäjät, vetävät tasaajarullat, sivutuet ja alaspäin vetävät kaksipuoliset puristimet. Tukkien käsittelykomponentit ovat modulaarisia, ja ne voidaan mukauttaa yrityksen yksilöllisiin tarpeisiin.

WB2000-teollisuussahaa voidaan käyttää tehokkaana erilliskoneena tai osana teollisuussahalinjaa huipputehoiseen ja automatisoituun suurten puutavaramäärien tuotantoon. Laajat hydrauliset kokoonpanot ja sahauspöydän jatkeet tekevät siitä yleiskoneen, jolla voidaan käsitellä halkaisijaltaan, pituudeltaan ja tiheydeltään erilaisia tukkeja.  

WB2000-teollisuussaha, jossa on tukkiannostelija, lajittelupöytä ja kaksiakselinen moniteräsaha MR200, on erittäin tehokas sahauslinja suurille sahayrityksille. Tukkien nopeaan ja turvalliseen lastaukseen tarkoitettu tukkiannostelija on säädettävissä 3,6 metrin ja 6 metrin pituiseksi ja siinä on 2–3 kuljetusketjua (saatavana myös raskaana versiona). Sahan takana on modulaarinen lajittelupöytä materiaalin automaattista vastaanottoa ja jatkokäsittelyyn ohjaamista varten. Yksittäiset moduulit (kukin 3 m pitkä) voidaan yhdistää ryhmiksi ja moninkertaistaa lajittelualueiden muodostamiseksi. Sahauslinjaa voidaan myös laajentaa lisäkoneilla ja -laitteilla, esim. vasemmalle ja oikealle puolelle voidaan asentaa liukukiskoja tai keräysalueita, särmäsahoja tai moniteräsahoja. Materiaalin keräämiseksi voidaan asentaa myös kuljetin, joka kuljettaa pelkat moniteräsahaan ja puunlastut hakkuriin.  

 

 

Kaksiakselinen moniteräsaha MR200 on täydellinen teollisuuskone sahan tuottavuuden lisäämiseksi ja pelkkojen halkaisuun kuluvan ajan ja työn vähentämiseksi. Sen luotettavuus, tarkkuus ja monipuolisuus tekevät siitä kannattavan investoinnin suurille tuotantolaitoksille. Sen kompakti ja toiminnallinen rakenne sisältää keskitetyn ohjauspaneelin, säädettävän syöttönopeuden (1,5–15 m/min), laserlinjan ja syöttöapurullan, raskaat modulaariset syöttö- ja poistopöydät, kolme vetävää painorullaa ja valinnaisen sisäänrakennetun hakkurin. MR200 toimii jopa 12 pyöröterällä akselia kohti, mikä nopeuttaa merkittävästi sahausprosessia. Sillä voidaan sahata jopa 540 mm leveää ja 200 mm paksua puuta. 

Wood-Mizer esitteli LIGNA-messuilla myös TVS-HD-kaksoispystysahan, jossa on kalteva tukkiannostelija, materiaalin lajittelulaite ja kaksi teollista optimointikonetta – HR500-vaakahalkaisusaha ja EG800-särmäsaha. Linja on kehitetty vastaamaan niiden kuormalavavalmistajien tarpeisiin, jotka haluavat suurempaa sahatavaran saantoa, vähemmän teknistä huoltoa, vähemmän energiankulutusta ja vähemmän työpanosta. 

TVS-HD-kaksoispystysaha on edullinen, monipuolinen ja tehokas teollinen sahausratkaisu, joka on rakennettu luotettavaksi ja kestäväksi. Se tarjoaa erinomaista teknistä tukea takuuaikana ja sen jälkeen. TVS-HD pystyy tehokkaasti poistamaan tukin molemmat pystysuorat sivut halkaisijaltaan jopa 450 mm:n ja pituudeltaan 5,2 metriä olevasta tukista yhdellä työstökerralla.  Koska kaksoissahauspäätä ohjaa kaksi sähkömoottoria (kumpikin 18,5 kW), sahaus tapahtuu vain yhdellä läpiajolla. Keskitetty hydraulijärjestelmä kiristää molemmat terät (50 mm tai 32–38 mm leveät, 4670 mm pitkät) samanaikaisesti. Ergonomisella ohjauspaneelilla varustetusta korotetusta jalustasta käsin käyttäjä voi valita haluamansa sahauskoon, sillä kone säätyy automaattisesti tähän kokoon ilman että tukkeja tarvitsee lajitella ennen sahausta. 

 

 

Kone on asennettu siten, että kalteva tukkiannostelija siirtää tukin automaattiselle tukinkääntäjälle. Pneumaattisilla vasararullilla varustettu tukinkääntäjä syöttöpuolella pyörii ja asettaa materiaalin liikkuvaan ketjusyöttöön. Tämän jälkeen tukki ohjataan painorullajärjestelmän läpi, mikä antaa sille mahdollisimman suuren vakauden sahauksen aikana. Sahauksen jälkeen pintalaudan poistojärjestelmän sivulevyt ohjaavat pinnat alapuolelle asennetuille kuljettimille.

Lavatuotannon tehokkuuden lisäämiseksi on optimoitava tiettyjä sahaustoimintoja, kuten pelkan halkaisua tai laudan särmäystä. Siksi TVS-HD toimii parhaiten sahausjärjestelmässä, jossa on monipäinen vaakahalkaisusaha HR700 ja teollinen särmäsaha EG800.  

Monipäinen vaakahalkaisusaha HR700 on suunniteltu nopeasti kasvaville ja laajeneville sahayrityksille. Modulaarisen rakenteensa ansiosta jopa kuusi sahauspäätä voi muuttaa suuret pelkat kuudeksi laudaksi ja yhdeksi pinnaksi vain yhdellä työstökerralla. HR700 on saatavana kahdella sahauspäällä peruskokoonpanossa, ja sitä voidaan milloin tahansa laajentaa lisämoduuleilla. Yhdessä sahauspäässä käytetään 32–38 mm leveitä ja 4670 mm pitkiä teriä, ja sitä ohjaa 11, 15 tai 18,5 kW:n sähkömoottori, joka mahdollistaa 400 x 400 mm:n pelkkakapasiteetin. HR700-mallissa on myös kaksiraiteinen kuljetinhihna, joka tukee pelkkaa koko leveydeltään, moottorikäyttöiset piikkirullat, jotka lisäävät tukea liikkuviin pelkkoihin, keskitetty terien kiristys- ja voitelujärjestelmä kutakin kaksipäistä moduulia varten ja valinnaiset rullat lyhyempiä pelkkoja varten. Ohjausasemassa voi olla myös monimittalaite ja sähköinen nosto-/laskujärjestelmä.

 

 

Wood-Mizer EG800, teollinen särmäsaha, on monipuolinen kone, jossa yhdistyvät särmäsahan ja moniteräsahan ominaisuudet. Sen ensisijaisena tehtävänä on enintään 50 mm paksujen lankkujen särmäys suurella nopeudella. Syöttönopeutta voidaan pienentää jopa 110 mm paksun materiaalin halkaisuun. EG800 on saatavana 30–55 kW:n moottoreilla, jotka pyörittävät neljää vakioterää (maksimihalkaisija 400 mm) 60 mm:n akselilla. Lisävarusteena saatavien välilevyjen avulla on mahdollista asentaa useita teriä eri tuotekokojen aikaansaamiseksi. Elektronisesti säädettävän syöttönopeuden säätö vaihtelee välillä 0–50 m/min itsenäisessä tilassa tai jopa 130 m/min sahaustuotantolinjassa. Rullasyöttö-/poistopöydät mahdollistavat koneen turvallisen ja miellyttävän käytön. Materiaali syötetään 640 x 120 mm:n aukon läpi, jossa on suojaverho, ja se kulkee neljän alarullan ja kahden modulaarisen pidätinrullan läpi. Valinnaisesti EG800-särmäsahaan/moniteräsahaan on saatavana mittalaite, jolla ohjataan säädettävää terää käyttöpaneelista, neljä laserosoitinta laudan helppoa kohdistamista varten, syöttö-poistopöydän jatkeet sekä sahanpurun hihnakuljetin.   

Erillisellä teollisuutta edustaville näytteilleasettajille tarkoitetulla messuosastolla Wood-Mizer esitteli uusimman huipputeknologisen ratkaisunsa sahateollisuudelle – Wood-Mizer Systems -järjestelmiin kuuluvan EA3000-viimeistelysärmäsahan. Se käyttää pitkälle kehitettyä kameraskannaustekniikkaa, jolla saavutetaan suuri tarkkuus ja hukkapuun väheneminen särmäyksessä. Kaikki toiminnot – materiaalin syöttämisestä skannaukseen, asemointiin ja sahaukseen – on automatisoitu. EA3000:ssa on kaksi 30 kW:n moottoria (vaihtoehtoisesti 2 x 45 kW), jotka mahdollistavat jopa 550 mm leveän ja 100 mm paksun materiaalin tehokkaan sahauksen. Kun syöttönopeus on 150–250 m/min, tuotantonopeus voi olla jopa 16 lautaa minuutissa. Kone käyttää sahauksessa kahta keskitettyä terää, joiden halkaisija on 450 mm. Vakiokokoonpanossaan EA3000:ssa on sähköinen servomittausjärjestelmä, automaattinen laudan kohdistus, kiinteä PLC-ohjausasema, optinen materiaaliskanneri ja järjestelmäohjatut pneumaattiset pidikkeet. Valinnaisesti särmäsaha voidaan varustaa poikittaislaudan skannausjärjestelmällä. 

 

 

Kaikki keskisuuret ja suuret puunjalostusyritykset ovat tervetulleita yhteistyöhön Wood-Mizerin teollisten saharatkaisujen kanssa. Wood-Mizerin insinööritiimi on omistautunut ja valmis jakamaan parhaan osaamisensa ja kokemuksensa auttaakseen yritystäsi laajentumaan ja menestymään. 

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!