Wood-Mizer esittelee innovatiivisia ratkaisuja sahaukseen ja puuntyöstöön LIGNA 2023 -messuilla

Wood-Mizer to Present Innovative Solutions in Sawmilling and Woodworking at LIGNA 2023
05.04.2023

 

Wood-Mizer valmistautuu esittelemään LIGNA-messuilla uusimpia sahojaan ja puuntyöstökoneitaan monille asiakkaille, kuten suurille ja keskisuurille sahoille, pienyrityksille, maanviljelijöille, käsityöläisille ja harrastajille.

Messuttomat pandemian vuodet ovat olleet Wood-Mizerin T&K-ryhmälle intensiivisen työn aikaa, jonka tuloksena on syntynyt joukko uusia koneita, ominaisuuksia ja ratkaisuja, jotka parantavat yleistä käytettävyyttä ja lisäävät puunjalostuksen tehokkuutta. Nyt on tullut aika esitellä edellä mainitut innovaatiot suurelle yleisölle Euroopan suurimmilla puuteollisuuden LIGNA-messuilla, 15.-19. toukokuuta Hannoverissa, Saksassa.

 

Wood-Mizer LX50 SawmillWood-Mizer LX50 Sawmill

 

Avoimella alueella FG (osastolla K44) Wood-Mizer esittelee LX- ja LT-sahavalikoimansa tuotteita toiminnassa sekä koko EG-särmäsahojen valikoiman, alkaen pienestä EG100:sta ja suositusta EG300-särmä-/moniteräsahasta. LT20 WIDE- ja LT15 WIDE -sahoissa esitellään uusi WIDE, eli LEVEÄ sahapäävaihtoehto halkaisijaltaan suurien tukkien sahaamiseen. Euroopan suosituin LT15-saha, jossa on modulaarinen sahauspöytä, esitellään siirrettävänä versiona. LIGNA-messuilla on esillä kaksi LT15-sahaa, joista toisessa on aivan uusi innovaatio, jollaista sahateollisuus ei ole ennen nähnyt! Pienin Wood-Mizer LX50-saha, joka on suunniteltu kotitalouksille ja harrastajille, on esillä kahtena eri versiona. Lisäksi esillä on uusia koneita leveiden lankkujen käsittelyyn - LX250 leveä saha, joka pystyy sahaamaan massiivisia, jopa 138 cm:n leveitä lankkuja, ja MB200 SlabMizer, joka jyrsii ja tasoittaa 142 cm:n leveitä kappaleita tehokkaasti ja vähällä työllä. Wood-Mizerin messuosastolla on esillä myös kuuluisat LT40- ja LT70-sahat leveänä WIDE-versioina.

 

Wood-Mizer LT40WIDE SawmillWood-Mizer LT40WIDE Sawmill

 

Wood-Mizer esittelee kaksi erilaista teollista sahauslinjaa, jotka vastaavat suuremman tuotannon yritysten tarpeisiin. Ensimmäinen sahauslinja on suunniteltu suurten puumäärien käsittelyyn, ja se perustuu tunnettuun WB2000-teollisuussahaan, jossa käytetään 50-75 mm:n levyistä vannesahanterää. LIGNA-messuilla WB2000-saha varustetaan uudella huipputeknisellä ohjausasemalla sekä tukkien lastaus- ja materiaalinkuljetusjärjestelmällä, ja linjan lopussa esitellään ensimmäistä kertaa MR200, joka on kaksiakselinen moniteräsaha. Kullakin akselilla on jopa 12 pyöröterää ja sen avulla pystyy sahaamaan jopa 200 mm:n paksuista puutavaraa.

 

Wood-Mizer Industrial WB2000 SawmillWood-Mizer Industrial WB2000 Sawmill

 

LIGNA-messujen toinen Wood-Mizer-teollisuussahalinja on suunniteltu tukkien jalostamiseen kuormalavalaudoiksi ja muuksi puutavaraksi. Mainitun linjan koneet ovat TVS HEAVY DUTY -kaksoispystysaha, jossa on ohjauskeskus, tukkiannostelija, materiaalin lajittelulaitteisto, teollinen HR700-vaakasuora kahdella sahauspäällä varustettu halkaisusaha ja tehokas EG800-särmäsaha särmäämiseen.

Molemmat Wood-Mizerin teollisuuslinjat ovat kokonaisratkaisuja, joissa on korkea mekanisointi- ja automaatiotaso sekä koneiden ja kuljettimien synkronoitu toiminta, mikä takaa linjojen sujuvan toiminnan.

Erillisellä teollisuusnäytteilleasettajille omistetulla alueella (halli 25, osasto E06) Wood-Mizer esittelee myös uusinta, edistyksellisintä raskaan sarjan ratkaisua sahateollisuudelle - Wood-Mizer Systems -järjestelmiin kuuluvaa EA3000 poikittaista sivuttaiskuljettimilla varustettua teollista särmäsahaa. Kyseinen osasto tarjoaa erinomaisen tilaisuuden kävijöille tutkia räätälöityjä sahauslinjoja.  

 

 

Wood-Mizerin osastolla hallissa 13 (osastolla E08) esitellään Woodworking-sarjan kompakteja ja monipuolisia koneita puusepille ja puusepänteollisuudelle. Tunnettujen oiko- ja tasohöylien ja monikutterihöylien, kuten MP160, MP180, MP200, MP220 ja MP360, lisäksi esitellään uusia puuntyöstökoneita, kuten MP280- nelikutterihöylä ja MS750-paneelisaha. Lisäksi Wood-Mizer esittelee ensimmäistä kertaa LIGNA-messuilla puun, muovien, komposiittien ja kevytmetallien automaattiseen käsittelyyn tarkoitetun CNC5003-koneen.

Suunnittelitpa sitten uuden sahalaitoksen rakentamista, olemassa olevan puutyöverstaan nykyaikaistamista, liikkuvan sahayrityksen aloittamista tai uutta harrastusta puuntyöstön parissa, kutsumme sinut vierailemaan Wood-Mizerin osastoilla LIGNA-messuilla Hannoverissa 15.-19. toukokuuta. Wood-Mizer tarjoaa tarpeisiisi, suunnitelmiisi, olosuhteisiisi ja budjettiisi sopivia sahaus- ja puuntyöstöratkaisuja, ratkaisujen määrä on markkinoiden suurin.

 

 

Wood-Mizer, joka on perustettu vuonna 1982 Yhdysvalloissa, on maailman johtava sahojen ja puuntyöstökoneiden ja -työkalujen valmistaja. Historiansa aikana Wood-Mizer on valmistanut yli 100 000 sahaa ja yhtiön laitteita käytetään nykyään yli 100 maassa ympäri maailmaa. Monet Wood-Mizerin myyntiedustajat aikovat osallistua LIGNA-messuille Hannoverissa, joten on mahdollista, että tapaat oman maasi Wood-Mizerin työntekijöitä, jotka puhuvat sinun kieltäsi. Nähdään pian!

Katso Wood-Mizerin video edellisiltä LIGNA-messuilta 2019.

 

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!