Ainutlaatuisen puukappelin rakentaminen maatilalle Yhdysvalloissa

Olivia Eaker, Wood-Mizer

Ainutlaatuisen puukappelin rakentaminen maatilalle Yhdysvalloissa

"Olen ollut rakennusalalla 40 vuotta ja olen rakentanut monenlaista vuosien varrella. Mutta mielestäni tämä kappeli on parasta, mitä olen koskaan tehnyt", sanoo Bill Miskiman, maatilan omistaja Connecticutissa ja yksi niistä, jotka olivat mukana luomassa ainutlaatuista Trinity Knot -kappelia.
 

Chapel rock wallChapel rock wall

 

Noin kymmenen vuotta sitten Bill Miskiman ja hänen vaimonsa Amy Finnegan ostivat 7 hehtaarin maatilan New Milfordissa, Connecticutissa. "Alkuperäinen Finneganin maatila kuuluu Amyn perheelle ja se sijaitsee Irlannissa. Siksi me kutsumme meidän maatilaa ” Finneganin Länsi-tilaksi", nauraa Bill.

 

bill and amybill and amy

 

Alue oli aiemmin täysin metsittynyt, mutta ajan myötä Bill raivasi sen ja muutti sen luomumaatilaksi. Samalla hän varastoi kaatamiaan tukkeja. "En pidä hyvän puun haaskaamisesta", Bill myöntää.

Inspiiraatio iski Billiin ja Amyyn, kun he matkustivat Islannissa. Koska he ovat itse maanviljelijöitä, heitä kiinnostaa kaikki, mikä liittyy maaseudun elämään.

 

structurestructure

 
"Huomasimme, että tällä tuliperäisellä saarella keskellä valtamerta lähes jokaisella maatilalla on siisti, pieni kappeli."
 

BuildBuild

 

Uteliaina he alkoivat kysellä paikallisilta tästä perinteestä. He kuulivat, että koska saaren maaseutuväestö on laajalle levinnyt ja viereiset maatilat sijaitsevat kaukana toisistaan, maanviljelijöiden on käytännöllistä rakentaa hiljentymispaikkoja omille maatiloilleen.

"Tämä inspiroi meitä uskomattomasti!" sanoo Bill. "Päätimme rakentaa pienen kappelin maatilallemme!"

 

Inside the ChapelInside the Chapel

 

Palattuaan Connecticutiin he kertoivat ideastaan ystävälleen Jon Scottille, joka asuu noin tunnin ajomatkan päässä heidän maatilastaan. Jon kiinnostui välittömästi ja saapui pian heidän maatilalleen Wood-Mizer LT40WIDE siirrettävän sahan kanssa aloittaakseen projektin!

Vain kolmessa päivässä he sahasivat erän tukkeja tarvittaviin mittoihin. Sahattavia puulajeja oli monia, muunmuassa valkosaarni, kiiltotuomi ja hemlokki.

 

LT40WideLT40Wide

 

"Meidän täytyi hieman näperrellä kiiltotuomen kanssa", myöntää Bill.

Muutama vuosi sitten, kun he raivasivat ratsastusareenaa, Bill ja Jon kaatoivat useita kymmeniä kiiltotuomia tilallaan. “Kiiltotuomen lehdet sisältävät ainesosia, jotka ovat myrkyllisiä hevosille ja lehmille”, selittää Bill.

 

weddingwedding

 

Jokainen, joka on koskaan sahannut kiiltotuomea, tietää kuinka vaikeaa se on. Sen puuaines on tiheää ja rungot lenkoja. Tällaisen puun sahaamiseen tarvitaan taitoa ja korkealaatuinen saha. Onneksi Jonilla oli molemmat! Lopputuloksena  oli poikkeuksellisen kestävää ja kaunissyistä kiiltotuomea, joka oli tarkoitettu kappelin rakenteellisiin elementteihin.

 

Trinity ChapelTrinity Chapel

 

"Kiiltotuomi oli erityisen haastava, siinä on tunnetusti jännitteitä, ja tarvitsimme 100 x 150 mm ja 100 x 100 mm parruja, sekä 50 x 100 mm rakennetavaraa. Jotkut rakenteeseen sisällytetyt parrut jätettiin vajaakanttisiksi, ne lisäävät rustiikkista ulkonäköä, jota Bill toivoi", selittää Jon.

"Myönnän, emme olisi pystyneet viimeistelemään kappeliprojektia ilman Wood-Mizeriani", Jon sanoo.

He taapeloivat puutavarat siististi ja jättivät ne ilmakuivumaan noin vuodeksi. Sitten kaksi kokenutta puuseppää, Scott Keller ja Kevin Parsons, tulivat mukaan rakentamaan kappelia, jonka valmistuminen vei heiltä noin neljä kuukautta.

"Kerran laskimme, että meillä kolmella oli yhteensä 135 vuotta kokemusta puusepäntyöstä", Bill nauraa.

 

WindowWindow

 

Nyt voimme nähdä Trinity Knot -kappelin avoimen rakenteen, jossa päätolpat ja parrut, kellotapuli ja pystyrakenteet on kaikki valmistettu kiiltotuomesta, vaakarakenteet ja ulkoverhous ovat valkosaarnea ja lattia on hikkoria.

"Ainoa materiaali, jota en sahannut Wood-Mizerilla, oli hemlokkipaneeli, jota käytimme katon paneelointiin", sanoo Jon. "Minulla ei ollut silloin Wood-Mizerin nelikutterihöylää työstämään naaras- ja urospontteja. Nyt on!"

 

ChapelChapel

 

Kappelin antiikkiset lasi-ikkunat löydettiin kierrätystavarana Tiffany Estate -kiinteistöstä Greenwichissä, CT:ssä. He hankkivat messingistä valetun kellon, joka oli valettu vuonna 1820 Troyssa, NY:ssä, kellojen entisöijältä Michiganista.

Kaiken kaikkiaan maatilan kappeli näyttää upealta. "Epätavallinen ja ainutlaatuinen" on yleisin vastaus niiltä, jotka vierailevat maatilalla, ihastuneina rakennuksen suunnittelusta ja rakentajien taidoista. Trinity Knot -kappeli on hieno paikka rukoilla ja meditoida, hidastaa vauhtia ja levätä tai pohtia jännittävää uutta projektia.

 

first wedding at chapelfirst wedding at chapel

 

"Meillä on jo häät suunniteltu Trinity Knot -kappeliin", Bill sanoo ylpeänä. "Luulen, että ne tulevat olemaan ensimmäiset monista."

 

***

 

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!