Puulattioiden valmistajat

Mestariteoksia männystä: Wood-Mizer-koneet käytössä ruotsalaisessa puusepänverstaassa

Harrastuksen parissa työskentely mahdollistaa loputtomasti nautinnon hetkiä. Elän unelmaani. Tämä on Rasmus Strömin näkemys puutöistä hänen puusepänverstaassaan, Ädelsnickaren (Hienopuuseppä), Falköpingissä, Ruotsissa. Käyttäen Wood-Mizerin puuntyöstölaitteistoa, mm. monipuolista nelikutterihöylää MP260 ...

LEMPIHARRASTUKSESTA TYÖ – tarina ruotsalaisesta puusepästä

"Rautakaupoissa myytävä puutavara on kallista, joten ihmiset etsivät halvempia keinoja hankkia sitä. He soittavat minulle, ja valmistan heille monenlaisia tuotteita – lattioita, seinä- ja kattopaneleita, jopa erikoislistoja historiallisiin taloihin. Näitä laadukkaita tuotteita varten käytän yli 200-vuotiaita, hitaasti kasvaneita puita," selittää Hans Larsson, sahuri ja puuseppä Ruotsin Vansbron kaupungista.

Valeakaasian sahaaminen Unkarissa

Ei kulunut kauankaan siitä, kun Kolumbus oli löytänyt uuden maailman ja kun eurooppalaiset alkoivat tilata puutarhoihinsa eksoottisia amerikkalaisia kasveja. Vuonna 1601 Ranskan kuninkaan Henri IV:n kuninkaallinen puutarhuri istutti pienen valeakaasian taimen. Nyt 420 vuotta myöhemmin tämä puu on Pariisin vanhin!

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!