Terän huolto

Wood-Mizerin terä julkisuuden valokeilassa: Korkealuokkaiset MaxFLEX-sahanterät

MaxFLEX on yksi Wood-Mizerin vannesahanterämerkeistä. Kun Wood-Mizer suunnitteli tämän terän, tavoitteena oli tehdä kestävä ja monikäyttöinen sahanterä, jolla on enemmän joustavuutta ja pidennetty terän käyttöikä.

E-kirja ”Kuinka parantaa sahanterän suorituskykyä” ladattavissa ilmaiseksi

Wood-Mizerin tiimi on laatinut e-kirjan, joka sisältää suosituimpia verkkosivuston artikkeleita sahanteristä.

Wood-Mizerin terä julkisuuden valokeilassa: DoubleHARD

Wood-Mizerin DoubleHARD-terät ovat sahaukseen liittyvä lipputuote ja sahauksen työjuhta, jotka on testattu kenttäolosuhteissa ja vaativissa sahauskäyttöolosuhteissa ympäri maailmaa ja johon sahaajat ovat luottaneet jo vuosikymmenien ajan. DoubleHARD-terien nimi johtuu Wood-Mizerin ratkaisusta käyttää korkealuokkaista terästä ja induktiokarkaistuja hampaiden kärkiä, mistä seuraa kestävä ja luotettava terä kaksinkertaisella kovuudella ja kaksinkertaisella terävyyden kestolla verrattuna tavanomaisiin hiiliteräksestä valmistettuihin teriin.

Miksi terät katkeavat?

Sahanterien elinikää voi pidentää välttämällä kahdeksaa tärkeintä syytä, jotka voivat aiheuttaa terien ennenaikaisen vaurioitumisen. Kuinka monta käyttötuntia vannesahan terällä on, tai kuinka monta kuutiometriä puuta sillä voi sahata ennen kuin se on teroitettava tai vaihdettava? Vastaus kysymykseen ”Kuinka kauan sahanterä kestää” riippuu terän laadusta ja monista muista tekijöistä. Tässä artikkelissa kerromme, mihin sinun tulee kiinnittää huomiota työskennellessäsi vannesahojen kanssa välttääksesi ennenaikaiset terärikot ja voidaksesi pidentää terän elinikää.

Terien tuntemus: Millä perusteilla valitset terän profiilin

Parhaan sahanterän käyttö on avain tuotannon lisäämiseen, sahauslaadun parantamiseen ja sahauksen tai uudelleensahauksen kustannusten vähentämiseen. Wood-Mizer valmistaa alan johtavaa terävalikoimaa, josta löytyy yli 100 profiiliin, leveyteen, paksuuteen, hammasjakoon ja kaikenlaiseen sahaukseen ja uudelleensahaukseen käytettävään materiaaliin perustuvaa yhdistelmää. Terät sahaavat yhtä hyvin tuoreita havupuita kuin kovia lehtipuitakin. Koska tarjolla on laaja valikoima erilaisia vaihtoehtoja, työhön parhaiten sopivien terien valitseminen voi olla hankalaa. Tässä on hyödyllinen opas, jonka avulla opit tuntemaan vannesahanterän eri osat ja sahaussovellukseen soveltuvan parhaan teräprofiilin ja materiaalin valintaperusteet.

Näin pidennät sahanterän käyttöikää

Vältä seisokkeja ja hyödynnä sahaamisessa näitä 10 vinkkiä, jotka auttavat pidentämään sahanterän käyttöiän odotetta.

Kuinka vaihtaa sahanterä?

Vannesahan terän vaihto on yksi jokaisen sahan käyttäjän keskeisimmistä huoltotarpeista. Alla olevia neuvoja noudattamalla voit vaihtaa terän nopeasti, turvallisesti ja oikein.

Parhaat toimintatavat terien parempaan suorituskykyyn

Wood-Mizerin terillä sahaat suoraa ja tasalaatuista puutavaraa, mutta on joitain tekijöitä, jotka huonontavat niiden toimintaa. Terien jatkuva huolto ja ymmärrys niiden oikeaoppisesta käytöstä sekä tarkkaavaisuus sahauksen aikana auttavat välttämään terien katkeamisia tai huonolaatuista sahausjälkeä.

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!