DE

Puukalusteiden valmistusta Saksan Ala-Saksissa

Suuret tukit ovat usein edullisia mutta vaikeampia käsitellä. Ainoastaan muutamat puusepät voivat käsitellä niitä. Silti nämä vaikeudet eivät estä Jan Nartenia, nuorta saksalaista puuseppää, joka sahaa ylisuuria tukkeja ja valmistaa niistä yksilöllisiä puukalusteita.

Kaksi saksalaista puuseppää perustavat puuhuonekaluvalmistuksen koulutusverstaan

Kun Heiner Schäfers ja Aron Keidel, kaksi puutyöharrastelijaa tapasivat puuseppäkoulutuksessa Saksassa, tästä alkoi loistavien ideoiden paraati. He alkoivat tekemään töitä yhdessä 12 vuotta sitten ja tänään he johtavat todella ainutlaatuista yritystä Saksan Recklinghausenissa.

Vahva nainen sahan ohjaustaulun ääressä

Bad Berka on pieni terveyskylpylä Saksan Thüringenissä. Täällä tapaamme Sandra Eulen, joka on ainoa naispuolinen sahaurakoitsija Saksassa. Kyseessä on kaunis ja tehokas vaaleaverikkö, jolla on sekä sydäntä että oikeaa henkeä.

Perinteiset kellot soivat paremmin tammipalkkien ja kellotapulien ansiosta

Kaspar Bachertin vuonna 1725 perustama Bachert-yritys Lounais-Saksassa valaa ja restauroi mitä erilaisimpia pronssikelloja ja puisia kellotapuleja asiakkaille ympäri Eurooppaa. Vaikka yritys on ollut toiminnassa lähes 300 vuotta, sitä hoitavat yhä perustajan jälkeläiset. He jatkavat työtä pitkälti samalla tavalla kuin esi-isänsä.

Metsänomistajat sahaavat tuhoeläinten jyrsimiä tukkeja tulojen lisäämiseksi

Tarve raivata metsää myrskytuhojen jälkeen? Ovatko kaarnakuoriaiset tehneet tuhojaan? Yksi ratkaisu on sahata vaurioituneet tukit arvokkaammaksi puutavaraksi maatalouden raaka-aineeksi ja kuluttajamyyntiä varten.

Vanha Puusepän Verstas Saksassa Päivitetty Nykypäivään

Lähes 100 vuotta vanhassa Montagebau Kellerin saha- ja puutyöverstaassa, jossa aiempien sukupolvien osaajien perinteet ovat voimissaan, on nyt myös innovatiiviset Wood-Mizerin puuntyöstökoneetr. Saksan Ala-saksin itäosassa sijaitsevassa Gartowissa oleva puutyöverstas toimii suojellussa teollisuusrakennuksessa, jossa yritys on toiminut jo vuodesta 1923 alkaen.

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!