SE

Mestariteoksia männystä: Wood-Mizer-koneet käytössä ruotsalaisessa puusepänverstaassa

Harrastuksen parissa työskentely mahdollistaa loputtomasti nautinnon hetkiä. Elän unelmaani. Tämä on Rasmus Strömin näkemys puutöistä hänen puusepänverstaassaan, Ädelsnickaren (Hienopuuseppä), Falköpingissä, Ruotsissa. Käyttäen Wood-Mizerin puuntyöstölaitteistoa, mm. monipuolista nelikutterihöylää MP260 ...

Kaksi veljestä Ruotsista pyörittävät menestyksekkäästi rakennus- ja puusepänverstastaan

Göran ja Lennart Ståhl valmistavat puusepäntuotteita ja toimittavat paikallisille asiakkaille laadukasta puutavaraa talojen rakentamiseen ja viimeistelyyn Ruotsissa. Veljekset luottavat ensisijaisesti Wood-Mizerin puuntyöstökoneisiin, mukaan lukien MP260 nelikutterihöylään ja MP160 oiko-tasohöylään.

LEMPIHARRASTUKSESTA TYÖ – tarina ruotsalaisesta puusepästä

"Rautakaupoissa myytävä puutavara on kallista, joten ihmiset etsivät halvempia keinoja hankkia sitä. He soittavat minulle, ja valmistan heille monenlaisia tuotteita – lattioita, seinä- ja kattopaneleita, jopa erikoislistoja historiallisiin taloihin. Näitä laadukkaita tuotteita varten käytän yli 200-vuotiaita, hitaasti kasvaneita puita," selittää Hans Larsson, sahuri ja puuseppä Ruotsin Vansbron kaupungista.

Wood-Mizerin sahat ja puuntyöstölaitteet edistävät Ruotsin puuteollisuutta

Ruotsi on maa, jolla on rikkaat puuntyöstöön liittyvät perinteet ja jossa kunnioitetaan kaksi kolmasosaa maan pinta-alaa peittäviä metsiä. Hyvin hoidettujen metsiensä ansiosta puunjalostukseen liittyvällä teollisuudella on johtava asema Ruotsin taloudessa. Monet metsänhoitajat, sahanomistajat ja puun kanssa työskentelevät luottavat Wood-Mizerin laitteisiin, joiden avulla he voivat hoitaa liiketoimintaansa menestyksellisesti Ruotsissa.

Puuntyöstön opettelu Wood-Mizerilla Ruotsissa

Joka kerta, kun ruotsalainen yrittäjä David Virén valmistaa laudan Wood-Mizer-höyläkoneellaan, hänestä tuntuu kuin olisi saanut uuden oppitunnin puusta. ”Puun työstäminen on muutakin kuin vain työtä. Se on oppimisprosessi, josta voi saada paljon tyydytystä”, hän selittää.

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!