Wood-Mizer LIGNA 2023 -messuilla: FROM FOREST TO FINAL FORM

Wood-Mizer at LIGNA 2023
18.05.2023

 

LIGNA 2023 -messuilla Hannoverissa, Saksassa, Wood-Mizer esitteli joukoittain uusia ratkaisuja ja koneita, joiden avulla asiakkaat voivat parantaa kilpailukykyään, vastata uusiin haasteisiin, toteuttaa erilaisia puuprojekteja ja ansaita rahaa muuttamalla tukit valmiiksi tuotteiksi. Yritys pysyy uskollisena tunnuslauseelleen From Forest to Final Form (Metsästä lopulliseen muotoon).


Ansaitse rahaa jalostamalla tukit puutavaraksi

LIGNA-messuilla Wood-Mizer asensi kaksi teollista sahauslinjaa tukkien käsittelyä varten. Linjat koostuivat sahoista, jotka on yhdistetty synkroniseen toimintajärjestelmään materiaalikuljettimien avulla, jotka lajittelevat ja kuljettavat sahatavaraa, pintalautoja, leikkuujätteitä ja sahanpurua jatkokäsittelyä varten. Näin raaka-aineita voidaan käyttää 100-prosenttisesti.

 

 

Ensimmäinen linja perustuu Wood-Mizerin sahojen lippulaivaan, WB2000-teollisuussahaan, jossa on hydraulinen tukkien lastauskansi, integroitu automaattinen laudan poistokuljetin ja LIGNA-messuilla ensi kertaa esitelty teollinen kaksiakselinen moniteräsaha MR200. WB2000 esiteltiin LIGNA-messuilla uudenlaisella ohjaamolla, jossa käyttäjä voi ohjauspaneelissa olevilla ohjainsauvoilla vaivattomasti ohjata kaikkia linjan toimintoja tukkien lastauksesta materiaalin sijoittamiseen sahauspöydälle, sahaukseen ja valmiiden lautojen poistamiseen sahasta jatkokäsittelyä varten.

 

 

Wood-Mizer-sahauslinjojen edut:

  • Tukkien esilajittelua ei tarvita. 
  • Voidaan sahata halkaisijaltaan jopa 92 cm suuria tukkeja. 
  • Kuorintalaitteita ei tarvita (WB2000-sahassa on sisäänrakennettu kuorimakone, joka puhdistaa tukin kuoresta vannesahanterän sisäänmenokohdassa, mikä pidentää terän käyttöikää). 
  • 50–75 mm leveiden terien huolto on edullista ja yksinkertaista. 
  • Helppo käyttää: yksi käyttäjä ohjaa kaikkia WB2000:n toimintoja ja kaksi muuta henkilöä käyttää MR200-moniteräsahaa. 
  • Korkeatehoiset ja taloudelliset moottorit, joiden energiankulutus on alhainen.


Wood-Mizerin toinen teollisuuslinja jalostaa tukit kuormalavalaudoiksi, ja se koostuu TVS HEAVY DUTY -kaksoispystysahasta (tämä on LIGNA 2023 -messuilla esitelty uusi versio Wood-Mizerin TVS-sahasta), tukkien lastausrampista ja lajittelulaitteesta, vaakasuorasta kahdella sahauspäällä varustetusta halkaisuvannesahasta HR700 sekä EG800-särmäsahasta pintalautojen käsittelyyn.

 

 

Erillisellä osastolla Wood-Mizer esitteli hiljattain perustettua Wood-Mizer Systems -yksikköään, joka on erikoistunut räätälöityjen teollisuussahalinjojen suunnitteluun ja valmistukseen yritysten erityistarpeiden mukaan. 

Lue lisää Wood-Mizerin teollisuuslinjoista LIGNA-messuilla erikoisraportistamme.

 

 

Tuottavuuden lisääminen

Yksi yleisesti käytetty vaihtoehto sahan tuottavuuden lisäämiseksi on lisätä sahan toimintaan särmäsaha ja/tai moniteräsaha. Tässä tapauksessa vannesaha tuottaa särmäämättömiä lautoja, jotka sitten kulkevat särmäsahan/moniteräsahan pyöröterien läpi.

Wood-Mizer esitteli LIGNA-messuilla erilaisia särmäsahoja erilaisiin mittakaavavaatimuksiin: koneita, jotka eroavat toisistaan tehon, suorituskyvyn, laudan maksimimittojen ja hinnan suhteen.

Kompakti EG100-särmäsaha, jossa on 7 kW:n sähkömoottori tai 14 hv:n bensiinimoottori ja kaksi halkaisijaltaan 250 mm:n pyöröterää, on eriomainen vaihtoehto yksittäisille sahaajille ja myös niille, jotka käyttävät siirrettäviä sahoja.  Suosituimmassa Wood-Mizerin EG300-särmä-/moniteräsahassa on 15 kW:n tai 18,5 kW:n sähkömoottori, vapaasti seisova ohjauspaneeli, jossa on elektroninen mittalaite, ja siinä voi olla 2–5 kpl halkaisijaltaan 350 mm:n pyöröterää.

Osana Wood-Mizerin osastolla olleita teollisuuslinjoja esiteltiin särmäsahojen ja moniteräsahojen teollisuusversiot toiminnassa, kuten EG800-särmäsaha, jossa on 30–55 kW:n moottori ja neljä 400 mm:n pyöröterää, sekä kaksiakselinen moniteräsaha MR200, jossa on kaksi 15:n ja kaksi 30:n kW:n moottoria ja jopa 12 pyöröterän valikoima kullakin akselilla ja jolla voidaan sahata jopa 200 mm:n paksuista puutavaraa.

 

 

Kohti suurempia tukkeja

Tukkimarkkinoiden uudet mahdollisuudet avaavat sahayrittäjille uusia markkinarakoja. Vaikeasti kuljetettavien ja sahattavien, mutta helposti ja edullisesti hankittavien erittäin suurten tukkien saatavuus on saanut Wood-Mizerin tarjoamaan asiakkailleen LEVEÄN sahauspäävaihtoehdon, joka on saatavana LT-malliston sahoihin. LIGNA-messuilla esitellyt LT15WIDE-, LT20WIDE-, LT40WIDE- ja LT70WIDE-koneet pystyvät sahaamaan halkaisijaltaan 90–105 cm:n tukkeja.

Ainutlaatuisesti suunniteltu erikoisleveä LX250-saha tarjoaa vielä enemmän mahdollisuuksia leveiden lankkujen ja lautojen käsittelyyn. Tällä koneella, jossa on kahdella kiskolla liikkuva leveä sahauspää, voidaan sahata halkaisijaltaan jopa 140 cm:n tukkeja. Leveän materiaalin tasoittamiseen ja hiomiseen Wood-Mizer on kehittänyt MB200 SlabMizerin, jonka avulla sahaajat voivat tasoittaa 142 cm leveitä pintalautoja viidellä kovametalliterällä varustetulla teräpäällä ja epäkeskohiomapäällä.

 

 

Työskentele itsenäisesti ja ole oma pomosi

Monet siirrettävien Wood-Mizer-sahojen omistajat ovat itsenäisiä ammatinharjoittajia ja tekevät rahtisahausta paikan päällä. Näitä asiakkaita varten Wood-Mizer on tuonut markkinoille kaksi uutta siirrettävää sahaa, joissa on leveät sahauspäät ja joissa yhdistyvät siirrettävyyden ja suurten tukkien käsittelyn edut.

Siirrettävä LT15CLASSIC WIDE -saha on erinomainen edullinen kone, jossa on segmentoitu sahauspöytä, kun taas siirrettävä LT20WIDE-saha on kehittyneempi ratkaisu, sillä sen sahauspöytä voidaan varustaa tukkien käsittelyyn tarkoitetun hydraulijärjestelmän eri versioilla, mikä on tärkeää raskaiden tukkien käsittelyssä. Molemmat koneet luovat kilpailuetua uusilla markkinoilla, kuten puunjalostuksen kasvava tarve kaupunkialueilla.

Wood-Mizerin osastolla kävijöillä oli mahdollisuus vertailla Wood-Mizerin sahamalleja toiminnassa. Kun koko LT-konevalikoima esiteltiin, koneiden ohjauksen, nopeuden ja suorituskyvyn ero tuli selväksi. Esimerkiksi LT15CLASSIC-sahassa, jossa on segmentoitu sahauspöytä, 7,5 kW:n moottori ja 32 mm:n terä, kaikki tukit lastataan ja asetellaan käsin. LT-malliston nopeimmassa ja tuottavimmassa sahassa, LT70:ssä, on monitoiminen hydraulijärjestelmä, 18,5 kW:n päämoottori, suuret, halkaisijaltaan 600 mm:n teräpyörät ja 38 mm:n terä.

Kaikki Wood-Mizerin sahat voidaan varustaa mittalaitteella, joka on elektroninen laite halutun laudanpaksuuden ohjelmointia varten ja joka säätää sahauspään automaattisesti oikealle korkeudelle. LT70-sahassa on mittalaite vakiovarusteena.

 

 

UUTUUS! Sahaus vihreällä energialla

Wood-Mizer esitteli LIGNA 2023 -messuilla alan ensimmäisen sähköakulla toimivan sahan. Tämä uusi virtalähdevaihtoehto, joka on saatavana LT15WIDE-malliin, antaa sahayrittäjille mahdollisuuden saada edullinen sähkösaha. Wood-Mizerin sähköakkukäyttöisen sahan käyttöönotto on jälleen yksi askel kohti vihreää energiaa planeetallamme.

 

 

Päästä luovuutesi valloilleen 

Wood-Mizer esitteli harrastelijapuusepille pienimmän ja edullisimman sahan, LX50:n, joka tarjoaa sahauslaatua ja -tarkkuutta piensahureille.

Sen lisäksi Wood-Mizerin koko kompakti puuntyöstökonevalikoima esiteltiin erillisellä Wood-Mizerin osastolla, mukaan lukien kaksi uutuutta, 4-kutterihöylä MP280 ja MS750-paneelisaha. LIGNA 2023 -messuilla esiteltiin ensimmäistä kertaa myös automaattinen materiaalinkäsittelykone CNC5003.

Lue lisää Wood-Mizerin MP- ja MS-puuntyöstökoneista erikoisraportistamme.

 

 

Wood-Mizer ei ainoastaan valmista laitteita vaan on myös merkittävä leikkuutyökalujen valmistaja ja toimittaja. LIGNA-messuilla oli näytteillä Wood-Mizer TOOLS -yksikköön kuuluva täydellinen valikoima vannesahanteriä, pyörösahoja, kehäsahoja, höyläkoneen teriä ja kuttereita sekä Wood-Mizer-terien huoltolaitteita. 

Wood-Mizerin perustivat yli 40 vuotta sitten kaksi kekseliästä insinööriä, jotka lyöttäytyivät yhteen ratkaistakseen luovan haasteen ja rakentaakseen maailman ensimmäisen siirrettävän sahan. Tämä päätös muutti ja määritteli täysin sahateollisuuden kehitystä tuleviksi vuosiksi ja toi sahayrittäjille uusia mahdollisuuksia – liikkuvuutta, tehokkuutta, alhaista energiankulutusta sekä arvokkaiden puuvarojen säästämistä ohuen sahausraon tekniikan ansiosta. LIGNA 2023 -messuilla näimme, että Wood-Mizer tuo lahjakkaiden suunnitteluinsinöörien johdolla edelleen innovaatioita maailmaan yli 40 vuotta syntymänsä jälkeen. Nämä innovaatiot muuttavat elämää parempaan suuntaan paitsi Wood-Mizerin koneiden käyttäjien ja omistajien myös heidän yhteisöjensä kannalta, sillä ne mahdollistavat unelmiensa toteutumisen, uusien puuhankkeiden luomisen ja liiketoimintansa kasvattamisen from forest to final form (metsästä lopputuotteeksi).

***

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!