Hirsirakentajat

Puutavaran sahaus mökkeihin Michiganissa

Michiganissa sijaitsevan Backwoods Lumber -yhtiön omistaja Steve Kesti muistelee kiinnostuneensa puutöistä ensimmäisen kerran jo lapsuudessa. ”Lapsesta asti halusin rakentaa mökin metsään”, Steve muistelee. Hänen isänsä oli puuseppä, ja käytyään puuseppäkurssin lukiossa Steve seurasi isänsä jalanjälkiä tullakseen itsekin puusepäksi. "Työskentelin aluksi puuseppänä, kunnes lopulta aloin rakentamaan taloja muille ihmisille", Steve sanoo.

Inspiroiva projekti Kanadassa: Vierasmökin rakentaminen puronäköalalla

Patikoimalla lyhyen matkan pientä kävelysiltaa pitkin Andrew Koesslerin päämökiltä, joka sijaitsee Brittiläisessä Kolumbiassa, Kanadassa, tuo meidät hänen viimeisimmän luomuksen äärelle - pittoreskin puron rannalla olevan parvella ja kaksoisvuoteella varustetun parven, alakerran istumatilan ja pienen juoksevalla vedellä varustetun keittiön sisältävän vierasmökin luo.

Hirrenveistoyritys suuren hankkeen parissa

Uusi sauna rakennettiin Lonnan saarelle ja on nyt yksi esimerkki yleisten saunojen trendistä Helsingissä.

Wood-Mizer LT15 -saha ja MP100 -tukkihöylä mukana hirsitalojen tuotannossa Tsekin tasavallassa

Hirsitalojen tuotanto on huomattava liiketoiminta Tsekin tasavallassa toimivalle Hanis Log Homes -yhtiölle. Yli 50 ammattilaista työllistävä ja joka vuosi aiempia vuosia enemmän hirsitaloja tuottava yritys on erikoistunut asiakaskohtaisesti valmistettuihin taloihin, jotka todella tuovat esiin puun luonnollisen kauneuden.

Nooan arkin rakentaminen

Yhdellä Wood-Mizerin pienimmistä sahoista sahattiin 50 % maailman suurimman vapaasti seisovan puurunkorakenteen puusta – Raamatussa ilmoitettujen mittojen mukaan rekonstruoitua Nooan arkkia varten.

Vanha Puusepän Verstas Saksassa Päivitetty Nykypäivään

Lähes 100 vuotta vanhassa Montagebau Kellerin saha- ja puutyöverstaassa, jossa aiempien sukupolvien osaajien perinteet ovat voimissaan, on nyt myös innovatiiviset Wood-Mizerin puuntyöstökoneetr. Saksan Ala-saksin itäosassa sijaitsevassa Gartowissa oleva puutyöverstas toimii suojellussa teollisuusrakennuksessa, jossa yritys on toiminut jo vuodesta 1923 alkaen.

Amerikkalainen unelmakoti

Mack Lowery käänsi tragedian toteutuneeksi unelmaksi saadessaan omin käsin rakentamansa kaksikerroksisen puurunkoisen omakotitalon Mississippin tiheille metsäalueille. Mack rakensi ensimmäisen hirsitalonsa nuorena miehenä vuonna 1976, mutta se tuhoutui massiivisessa tulipalossa, joka jätti perheen järkyttävästi ilman kotia. "Vei pari vuotta, ennen kuin pystyin menemään takaisin maatilalle tulipalon jälkeen”, Mack muistelee.

LT15-saha auttaa skotlantilaista opettajaa todistamaan perinteisen puuntyöstön kannattavuuden

Skotlannin Glenrothesista kotoisin oleva James Thomson perusti Thomson Timber -nimisen yrityksensä vuonna 2007. Mekaniikan suunnitteluinsinööriksi kouluttautunut Thomson oli aiemmin työskennellyt Itävallassa ja Edinburghissa ennen paluutaan kotiseudulleen, jossa hän alkoi opettaa puuntyöstöä noin kahdenkymmenen vuoden ajaksi.

«Wood-Mizerilla oli hyvä maine kenttäsahojen valmistajana ja malli oli toiminnallemme sopivin»

«Vannesahan hankintaan vaikutti suuresti talomalliemme hirsiprofiili. Suomessa olemme veistäneet pääsääntöisesti ns. D-hirrestä, joka tarkoittaa, että hirren ulkopinta on pyöreä, mutta sisäpinta sahattu tasaiseksi. Sahaukselle D-hirsi asettaa vaatimuksia, sillä hirren sahausta ei tehdä hirren päähän vaan se aloitetaan ja lopetetaan noin metri hirren päistä. Viime vuosien aikana LT 15 – malli on noussut kovaan suosioon suomalaisten hirsiveistäjien keskuudessa, eikä ihme, sen käyttövarmuus ja toimivuus on todella hyvä!»

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!