USA

Rahtisahaus on hauskaa, terapeuttista ja rentouttavaa

Puun sahaus Wood-Mizer-sahalla on hauskaa! Se on rentouttavaa ja terapeuttista", sanoo Jon Scott, sahamies New Yorkista, USA:sta. Jon Scott kiinnostui puutöistä ja puusta ollessaan 12-vuotias. "Lukiossani ei ollut puutyön kurssia, joten opettelin itse puusepäksi."

Ainutlaatuisen puukappelin rakentaminen maatilalle Yhdysvalloissa

"Olen ollut rakennusalalla 40 vuotta ja olen rakentanut monenlaista vuosien varrella. Mutta mielestäni tämä kappeli on parasta, mitä olen koskaan tehnyt", sanoo Bill Miskiman, maatilan omistaja Connecticutissa ja yksi niistä, jotka olivat mukana luomassa ainutlaatuista Trinity Knot -kappelia.

Wilson Enterprises kasvaa Wood-Mizer WB2000-teollisuussahajärjestelmän avulla

Michiganissa sijaitseva perheyritys Wilson Enterprises on toimittanut korkealaatuisia puutuotteita kodin sisustukseen, rakentamiseen ja käsityöprojekteihin vuodesta 1985 lähtien. Hiljattain yritys investoi Wood-Mizer WB2000-teollisuussahajärjestelmään, jolla se voi käsitellä tukit valmiiksi tuotteiksi omassa yrityksessään ja tarjota puutuotteitaan lähes 5 000 vähittäismyymälässä eri puolilla Yhdysvaltoja.

Nelson Wood Shims raportoi 30-50 %:n tuotannon kasvusta uusimmalla Wood-Mizerin TV6000 / MR6000 -sahajärjestelmällä

Minnesotassa, Yhdysvalloissa, sijaitseva Nelson Wood Shims on Pohjois-Amerikan suurin levyjen valmistaja, joka valmistaa korkealaatuisia puunjalostustuotteita valtakunnalliseen jakeluun. Yritys investoi hiljattain uuteen sahajärjestelmään maksimoidakseen tukkien tuoton ja minimoidakseen samalla investointi- ja käyttökustannukset.

Puutavaran sahaus mökkeihin Michiganissa

Michiganissa sijaitsevan Backwoods Lumber -yhtiön omistaja Steve Kesti muistelee kiinnostuneensa puutöistä ensimmäisen kerran jo lapsuudessa. ”Lapsesta asti halusin rakentaa mökin metsään”, Steve muistelee. Hänen isänsä oli puuseppä, ja käytyään puuseppäkurssin lukiossa Steve seurasi isänsä jalanjälkiä tullakseen itsekin puusepäksi. "Työskentelin aluksi puuseppänä, kunnes lopulta aloin rakentamaan taloja muille ihmisille", Steve sanoo.

Kuinka rakentaa taikareki Joulupukille?

Spoileri: tarvittiin räjähdys luovuutta, Wood-Mizerin siirrettävä saha, poppelia ja vähän taikuutta. Yhdistämällä puusepän roolin ja Wood-Mizerin siirrettävän sahan omistajuuden Gregg Turk pystyi rakentamaan uskomattoman uuden puisen reen Joulupukille.

Kiehtova projekti sahan tiimoilta: maatilalle rakennettu Mulberry Chapel Georgiassa, USA

Viimeiset 20 vuotta George Coker on haaveillut ja suunnitellut täydellistä lisäystä maatilalleen Carnesvilleen, Georgiassa. Kappelin rakentaminen tiluksille tarjoaisi ihanteellisen tilaisuuden laajentaa tilalla olevia mahdollisuuksia. Kappeli tarjoaisi tilat häille, tapahtumille ja aktiviteeteille, jolloin yhä useammat ihmiset voisivat nauttia tilan kauneudesta.

Meskitepuusta valmistettu puuhun rakennettu maja Arizonassa Yhdysvalloissa

Meskitepuu on hallitseva puulaji eteläisen Arizonan aavikkoalueilla ja tämä pensasmainen ja epäsäännöllisen muotoinen puu on vuosituhansien saatossa oppinut selviämään vaikeissa olosuhteissa. Luonnostaan epätäydellinen ja tiheä Sonoran aavikon samettimeskite inspiroi Arthur ja Valerie Floresia perustamaan ”Tumacacori Mesquite Sawmill” -nimisen sahan 20 vuotta sitten Tumacacoriin Arizonaan.

Kehittyvä kaupunkipuustoon perustuva liiketoiminta

New York Heartwoods on Warwickissa New Yorkissa sijaitseva naisomistuksessa oleva sosiaalinen yritys Yritys on perustettu vuonna 2010 tavoitteena regeneroida metsien elinvoimaisuutta ja maksimoida ”hukkapuun” arvo. Yksi yrityksen perustajista, Megan Offner, jakaa oman visionsa kehittyvän kaupunkipuustoon perustuvan liiketoiminnan luomien uusien markkinarakojen osalta.

Puuleluautojen rakentaminen ”Operations Christmas Child” -hanke Yhdysvalloissa

Yli 50 vuotta sitten Postemanin perhe Yhdysvaltojen Länsi-Michiganissa osti neljä hehtaaria metsää. ”Joitakin näistä hybridipoppeleista istutin 30-35 vuotta sitten,” Ken kertoo. ”Mutta viime vuoteen asti en tiennyt, miksi olin ne oikeastaan istuttanut.” Viime vuonna Ken rakensi 10 000 puista leluautoa tilallaan kaadetuista hybridipoppeleista ja strobusmännyistä. Kysyt - miksi hän teki sen? Tietenkin Operation Christmas Child -kenkälaatikoita varten!

Uusi Video! Ole Ensimmäinen Ja Katso - Sahamestarin Lupaus!

Lapsesta asti puutöitä tehnyt ja nyt sahaa veljensä kanssa ylläpitävä sahamestari jakaa kokemuksensa puuhun perustuvan uransa eri vaiheista ja lupauksesta, joka liittyy hänen...

Nooan arkin rakentaminen

Yhdellä Wood-Mizerin pienimmistä sahoista sahattiin 50 % maailman suurimman vapaasti seisovan puurunkorakenteen puusta – Raamatussa ilmoitettujen mittojen mukaan rekonstruoitua Nooan arkkia varten.

Jännittävä projekti Yhdysvalloista: Ford Auto Museumin vintage-autotalli

Amerikkalainen Ford-autoklubi rakensi museon 1900-luvun alun puisen autotallin mallin mukaan.

Amerikkalainen unelmakoti

Mack Lowery käänsi tragedian toteutuneeksi unelmaksi saadessaan omin käsin rakentamansa kaksikerroksisen puurunkoisen omakotitalon Mississippin tiheille metsäalueille. Mack rakensi ensimmäisen hirsitalonsa nuorena miehenä vuonna 1976, mutta se tuhoutui massiivisessa tulipalossa, joka jätti perheen järkyttävästi ilman kotia. "Vei pari vuotta, ennen kuin pystyin menemään takaisin maatilalle tulipalon jälkeen”, Mack muistelee.

Tilaa uutiskirjeemme
Saat sähköpostipäivitykset erikoistarjouksista, uusista tuotteista ja kutsuista erikoistapahtumiin!